było:Znalazłam kota,Warszawa - Sadyba!jest: Biszkopt w domu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 19, 2006 21:24

agacior_ek pisze:Dla tych, którzy nie czytają kociarni powtórzę:
byliśmy u pani doktor.. oceniła Biszkopta na 5 lat. Odkryła oczywiście zapalenie dziąseł. W ten sposób rozwiązała się zagadka, dlaczego Biszkopt nic nie jadł.. Czym go karmić?

Spróbuj podać mu mokre puszkowe jedzonko z odrobiną ciepłej wody.. tak, żeby było o konsystencji papki.. Trenuję to na mojej Mrówce po zabiegu usunięcia prawie wszystkich zębów.. I bardzo jej to odpowiada..

Zapytaj może weta czy przy okazji kastracji można zdjąć kotu kamień z zębów.. Może warto posmarować dziąsła sacholem.. :?
A może trzeba usunąć kilka zębów.. Nie wiem.. ale warto, żeby wet porządniej przyjrzał się tym zębiskom i dziąsłom..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt maja 19, 2006 21:31

puszek w domu nie mam, bo moje koty tego nie jedza. Kupie jutro. Narazie rozmoczylam mu suche i dalam bielucha. troche podjadl. On jest jeszcze bardzo mocno zestresowany. jak przysypia, to caly sie trzesie.
Co do leczenia... o wszystko dopytam w poniedzialek. narazie dam mu unidox. zobaczymy, jak rozwiaze sie kwestia adopcji.
czy kamien mozna zdejmowac przy stanie zapalnym?
powiedzcie jeszcze, o czym mam pamietac przed kastracja... jedzenie odstawic w niedziele po sniadaniu juz? czy cos jeszcze?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Pt maja 19, 2006 21:33

agacior_ek pisze:powiedzcie jeszcze, o czym mam pamietac przed kastracja... jedzenie odstawic w niedziele po sniadaniu juz? czy cos jeszcze?

Spokojnie moze zjesc w niedziele kolacje, 12h przed zabiegiem nie powinien jesc.

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pt maja 19, 2006 21:34

agacior_ek pisze:
czy kamien mozna zdejmowac przy stanie zapalnym?

własnie nie wiem.. ale warto przycisnąć weta, żeby dobrze zajrzał do kociej paszczy..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt maja 19, 2006 21:47

na pewno o tym jeszcze porozmawiam. Może w poniedziałek będę spokojniejsza, bo dziś byłam zestresowana.. jechałam i miałam kota już na kastrację zostawiać...
ale wiecie, to wszystko się tak dziwnie plecie, że ja nawet nie wiem, co to za wet :oops: strasznie mi głupio i wstyd... chwyciłam się po prostu wyciągniętej ręki..
jedna z tych pań pracuje w lecznicy na Sobieskiego, przy Mangalii. Tę lecznicę poleca na forum Anja. Tam chodziałam pytać czy nikt Biszkopta nie szukał. Ona zaoferowała pomoc. Biszkopt będzie kastrowany w lecznicy CZarny Kot na Gocławiu przez tam pracującą lekarkę, której nie znam :oops: Wydaje mi się jednak, że kastracja kocura nie jest skomplikowanym zabiegiem i jeśli oni oddadzą kota wybudzonego, to nie ma większego problemu... no tylko nie wiem, na ile można ufać ich diagnozom co do pyszczka..
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt maja 19, 2006 21:51

nie jest nie jest - stan zapalny dziasel objawowo tez leczy sie latwo, ale ja bym zrobila kociowi badania krwi pod kontem nerek aga, tak przy okazji.
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Pt maja 19, 2006 22:00

Zrobiłabym, gdyby znalazła się osoba, zainteresowana adopcją, żeby pokryć koszty..
jam biedny student...
cholercia, trzeba będzie coś wysupłać.. czy trzeba robić morfologię i biochemię czy mozna coś ograniczyć?
a może ktoś chce się uczyć włoskiego??? jak widać uczniowie,których już mam, nie są w stanie utrzymać moich kotów 8) :lol: :ryk:
dobrze, że mam dziś dobry humor! :wink:
Eve, co mogę oprócz unidoxu dać Biszkoptowi do poniedziałku na te dziąsła?
Ten unidox to 1/4 tabletki, prawda?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt maja 19, 2006 22:01

ja bym sie chciala uczyc :wink:
scanomune masz jeszcze? i lakcid koniecznie

eve69

Post » Pt maja 19, 2006 22:05

agacior_ek pisze:Zrobiłabym, gdyby znalazła się osoba, zainteresowana adopcją, żeby pokryć koszty..
jam biedny student...
cholercia, trzeba będzie coś wysupłać.. czy trzeba robić morfologię i biochemię czy mozna coś ograniczyć?
a może ktoś chce się uczyć włoskiego??? jak widać uczniowie,których już mam, nie są w stanie utrzymać moich kotów 8) :lol: :ryk:
dobrze, że mam dziś dobry humor! :wink:
Eve, co mogę oprócz unidoxu dać Biszkoptowi do poniedziałku na te dziąsła?
Ten unidox to 1/4 tabletki, prawda?

agacior_ek, telepatia zadziałała, czytaj PW
Tymczasem ucz włoskiego Biszkopta, on przekaże dalej :wink:

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Pt maja 19, 2006 22:15

eve69 pisze:ja bym sie chciala uczyc :wink:
scanomune masz jeszcze? i lakcid koniecznie

zapraszam w poniedziaki, czwartki lub piątki :)
scanomune mam.. lacid też!
właśnie próbujemy podać mu antybiotyk.. nie jest łatwo moi drodzy.. nie jest łatwo... :evil:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt maja 19, 2006 22:19

zwycięstwo! łyknął!!! :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pt maja 19, 2006 22:19

agacior_ek pisze:zwycięstwo! łyknął!!! :lol:

no widzisz :lol:
poz atym, czy ktos mowil, ze bedzie latwo? :wink:

eve69

Post » Pt maja 19, 2006 22:30

agacior_ek pisze:zwycięstwo! łyknął!!! :lol:

grzeczny chłopczyk :P

Dasia

Post » Sob maja 20, 2006 7:53

Trochę poczytałam o chorobach kocich paszcz, bo z praktyki nie wiem niestety nic. Czy on ma kamień na kiełkach? I czy zapalenie dziaseł to to samo co zapalenie jamy ustnej?

Dasia

Post » Sob maja 20, 2006 13:36

kamienia to on nie ma tylko na siekaczach (mam nadzieję, że tak nazywają sie te małe pierwsze ząbki). Potem to już wszystko pokryte kamieniem a dziąsła czerwone jak kiecka tancerki flamenco.
Aż mi wstyd,że tego wcześniej sama nie zauważyłam... :oops: ale ja narazie to jestem specem od leczenia kociego kataru :wink: :lol:
jak dla mnie zapalenie dziąseł i zapalenie jamy ustnej to to samo, ale... może ktoś ma inne zdanie... ??
zaraz podajemy scanomune i lakcid.
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

[poprzednia][następna]