Zaopiekuję się KOTEM (Poznań)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 18, 2006 17:46

A tak przy okazji, to gdybym chciała moją Ajme rozmnożyć (pomysł już nieaktualny) to na litość boską, przecież zadbałabym o te kotki, nawet jeśli musiałabym poprostu je sobie zatrzymać, co wcale nie byłoby tragedią. Takie kwestie umiem sobie zaplanować.
Przy czym, podkreślam, pomysł się zdezaktualizował.

dfoolanka

Od: Pon kwi 24, 2006 17:08

Post » Czw maja 18, 2006 17:48

A Wzorek wygląda jak Kropka u moich rodziców.

dfoolanka

Post » Czw maja 18, 2006 17:50

Jak już się "dorwałam" do kompa, to jeszcze dodam, że karmy dla kastratów, to normalne kocie żarełko, ale różnią się poziomem minerałów, żeby zredukować ryzyko powstawania kamieni moczowych i struwitów. No i zapewniają odpowiednie pH moczu.

dfoolanka

Post » Czw maja 18, 2006 18:04

Ponieważ jesteś z Poznania, to masz możliwość bezpośredniego zapoznania się z efektami podawania hormonów kotce: w marcu br. (tuż przed umówionym terminem sterylki) moja kotka dostała pierwszą ruję, w związku z tym dostała hormony na wyciszenie rui i umozliwienie zabiegu.
Jeden zastrzyk (!!) spowodował ropomacicze z komplikacjami.
JEDEN! wszyscy nie mogli się temu nadziwić, a kotka o mały włos nie znalazłaby sie po drugiej stronie tęczowego mostu.

To tylko tyle odnośnie hormonów.
W razie pytań - możesz zadzwonić do kliniki weterynaryjnej AR i spytać o sterylkę Małpiatki - wetki do tej pory wspaminają ten przypadek dość często.

Dla mnie ten argument wystarczy za wszystkie inne. Nikomu nie życzę takich historii.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw maja 18, 2006 18:29

Skoro kociak już u ciebie w domu to może by przenieś ten wątek na koty. Tam jest bardziej stosowne miejsce do takich rozmów a tu niech koty szukją domków. :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

[poprzednia]