Bląba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 16, 2006 10:37

Florentyna,dla nich wszystko jest nowe,tylko czas i cierpliwosc tu pomoga,ja by na twoim miejscu (powaznie) wiecej zajeła sie Tzetem,,bo moze on teraz czuje sie odsuniety 8) jezeli koty juz na siebie nie napadaja tylko sycza,odseperujcie je czyms,zeby nie mogły sie pogryzc,ale zeby jednak mogły sie widziec,i ...pojdzcie do kina,do restauracji,,,,TZ nie bedzie słyszał co sie w domu dzieje :wink: a za kilka dni bedzie juz tylko lepiej,zostawcie je same sobie i jezeli nie macie sasiadow pod soba ktorzy mogliby dostac szału od tych miałkow wyjdzie z domu i nie słuchajcie tego,,ja tak tez robilam,,ja sie uspokoilam a koty po powrocie grzecznie spały :roll:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto maja 16, 2006 10:46

Potwierdzam... nie zajmuj się kotami (bo one sobie same świetnie dadzą radę), tylko staraj się TZ-ta udobruchać ;) To on jest tym, który najgorzej znosi tą sytuację, a nie koty ;) Koty muszą ustalić między sobą hierarchię, dogadać się po swojemu, u nas parę razy latało futro, pazury szły w ruch, a w nocy były nagłe bijatyki, które nie dawały nam spać. Nie wstawałam wtedy do kotów, tylko przytulałam TZ-ta i gadałam do niego o byle czym, jak się wkurzał, to mówiłam mu, że wiem, że tak się dzieje, to było do przewidzenia itp itd i on chyba przez to zaczął rozumieć, że chociaż sytuacja wygląda groźnie, to ja wiem o czym mówię i zaczął widzieć cień szansy, że to się skończy ;) Tak go troszkę pourabiałam, a każdy na forum Ci powie, że dokocenia bywają trudne, ale prędzej czy później kiciom się znudzi takie napadanie na siebie i po prostu jak nie zapanuje wielka miłość, to zaczną się nawzajem olewać, as simple as that ;) Trzymam kciuki, musi się udać!
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Wto maja 16, 2006 10:46

Popieram - byc miłym dla TŻta, a oprócz tego zawiadomić, że to może potrwać, ale najczęściej po upływie odpowiedniego czasu kończy sie sukcesem. A potem byc miłą i ignorować zaczepne uwagi TŻta i anielskim głosikiem odpowiadać np"A może kochanie chcesz jeszcze dokładkę twojego ulubionego rosołku?" albo "To ja pozmywam bo widzę, że zmęczony jesteś taki bez humoru, a ty połóż się, poczytaj cos obejrzyj mecz".
:twisted: Istnieje niebezpieczeństwo rozpuszczenia TŻta lub skojarzenia przez niego faktu zwiększającej sie liczby kotów i okazywanej miłości przez TŻtkę. Pociąga to za sobe ryzyko sprowadzania dalszych kotów przez rozpieszczonego mężczyznę. :wink:
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Wto maja 16, 2006 10:48

Florentyno, ja w Inowrocławiu też mam Aeroklub, więc niech Twój TZ przyleci do nas na małe szkolenie z dozwierzęcania (bo u nas było i więcej psów i kotów - różnie). Zobaczysz - jak wróci będzie nie do poznania. I w prezencie jeszcze pewnie Ci jakieś zwierzątko przywiezie :wink: Walcz o Blabunię. Proszę Cię w naszym i jej imieniu. Daj jej i Noemi czas. Mówiłam, że u nas trzy tygodnie była, a i tak akcje z psem się zdarzały.
Nie zawiedź kotka w czapeczce. Już było przeszkodą, że ma sierść. Niech teraz nie będzie juz żadnych przeszkód do pokochania i dobrego domku.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Wto maja 16, 2006 10:52

ja gdy moj kot o 4 nad ranek 10 min urobek zakopuje,a Tz sie budzi to mu tłumacze ze Baks nie chce bysmy czuli to jego pachnace sudo :wink: i dlatego tak sie stara,,wogole wszystkie jego zachowania tłumacze i jak narazie jest ok

kasia essen

Post » Wto maja 16, 2006 11:00

ja chyba wiem jak TZ się czuje-miał słodką kocią jedynaczkę-rozpuszczoną lekko-a to nagle TZtka sprowadza OBCĄ która burzy ład w domu i stresuje ukochana jedynaczkę-a przy okazji Tatusia :wink: musisz go udobruchać-nie okazywać zwątpienia itp
trzymaj się mocno-i napewno wiesz jak najlepiej udobruchać TZta :wink: :ok: :ok: :ok:

edit-literówki :oops:
Ostatnio edytowano Wto maja 16, 2006 11:17 przez amelka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Wto maja 16, 2006 11:11

No i znowu się poryczałam :oops: Dzięki za wsparcie chyba macie rację bo przez trzy dni to tylko latam za jedną, latam za drugą, jedną czeszę, miziam, zachwycam się qpalem, karmię z reki bo może się boi wejść, lecę piętro wyżej do drugiej i grucham, utulam, karmię z ręki i przeżywam jak mrówka okres.
Chyba nadgorliwość jest gorsza od ...
W pracy pospolite ruszenie już działa, "przypadkiem" kilku znajomych opowiedziało TZ swoje doświadzczenia pt. ich koty też na początku ... Miałam nadzieję że będzie od początku dobrze, choćby pakt o nieagresji a tu ...
Czarne i Bląba

Florentyna1

Od: Czw paź 13, 2005 12:49

Post » Wto maja 16, 2006 11:12

bedzoe dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:

kasia essen

Post » Wto maja 16, 2006 11:13

Amelka - z tym Tatusiem to trafiłaś w 100000 % - skąd wiesz ?
Czarne i Bląba

Florentyna1

Od: Czw paź 13, 2005 12:49

Post » Wto maja 16, 2006 11:19

Florentyna1 pisze:Amelka - z tym Tatusiem to trafiłaś w 100000 % - skąd wiesz ?

hehe właśnie nie wiem skąd-jakoś tak pomyślałam, jak opisywałaś jego zachowanie :wink: poże psychologiem ukrytym jestem? :roll: :wink:
trzymaj sie
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Wto maja 16, 2006 11:26

Amelka ma rację, trzeba w TŻcie wyrabiac u utrwalać instynkt kocierzyński. Podkreslaj jak nowa kicia patrzy na niego z miłością, jak sie przymila do niego, że to jego woli itp. Niedługo sam zacznie się dorodnymi qupalkami zachwycać :lol:
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Wto maja 16, 2006 14:44

Florentyna1 przeczytałam cały wątek od początku i tak sobie myślę :roll: że może Amelka ma rację. Musisz wymyślić jakiś sposób na TZ-ta aby go trochę uspokoić. Dodatkowo dodam od siebie a może twuj TZ-et jest zazdrosny o ktuchy :roll: :?: pytam bo mojemu czasem się zdaża. Twierdzi że zadużo czasu i miłości poświęcam kotom a zamało jemu. Florentyna1 wiem jesteś wystraszona i cały czas myślisz o najgorszym a może czas dać sobie troszkę na wstrzymanie :wink: koteczki odseparować zająć się TZ-tem (udobruchać go) i dopiero od nowa ruszać do boju. Zobaczysz wszystko się ułoży dobrze.
Piszę to wszystko z własnego doświadczenia jestem okropną panikarą :oops: i muj TZ już nie raz przywoływał mnie do pionu.
Obrazek Luna Obrazek Pinta Obrazek Tofik Obrazek Irys Obrazek Mruczek

Mops

Od: Wto paź 26, 2004 7:28

Post » Śro maja 17, 2006 9:05

A histeryzuj sobie, mnie i tak w tym nie pobijesz ;) Mam podobną sytuację jak Mops :) Będę ci kibicować, nie tylko dlatego, że historia tej biednej kotki naprawdę mnie wzruszyła, teraz to mi i ciebie żal. Zdecydowanie jestem za podaniem uspokajacza TŻ-towi. Weź go na jakiś babski sposób, miła bądź i w ogóle. Jak zauważyła, to samców łatwo się urabia, tylko na każdego jest inny sposób. I nie daj się! Pomożemy ci coś wymyślić, na pewno :) :ok:
Obrazek

kashia

Od: Pon sty 30, 2006 10:27

Post » Śro maja 17, 2006 9:11

No i czekamy na wiesci co i jak...
Trzymam kciuki z calych sil! :ok: :ok: :ok:

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Śro maja 17, 2006 11:00

Co u Bląbuni i TZ :twisted:
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

[poprzednia][następna]