Piękna Figa i Behi - czyli kto się czubi ten się lubi :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 22, 2006 14:11

Ale słodko nam macha :) Głaski dla Bechemota i baranki od kociej Mamuśki :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw kwi 27, 2006 8:16

Jestem okropna. Zamęczyłam kotkę :twisted:
Mamy mieć wymienianą lodówkę i żeby ułatwić wniesienie nowej - wynieśliśmy wszystkie graty z przedpokoju. Tyle wolnej przestrzeni się zrobiło, przedpokój długi , istne szaleństwo. Wieczorem Figa tak sie nabiegała za myszą, że potem tylko padała na bok, otwierała paszczę, wywalała jęzor i dyszała głośno jak pies! 8O Ale mimo to wciąż zrywała się i biegła za myszą i na nowo przynosiła zeby rzucić. Jest niezniszczalna :lol:

O, a teraz goni po łożku własny ogon :wink:
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Sob kwi 29, 2006 6:44

A dzisiaj w nocy kocia przytuliła się do mojego ramienia i rozkosznie mruczała do snu :1luvu: :1luvu:
Obrazek

olifka1

Post » Sob kwi 29, 2006 7:12

Olifko, wymysl jakis nowy tytul watku, bo Figunia zostaje na 100%, mam nadzieje, jak ona sie dogaduje teraz z Behemotem
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob kwi 29, 2006 8:31

No właśnie dziewczyny! Zmieńcie juz tytuł, bo Figusia jak widać zadomowiona i szcęśliwa. No i gabarytami zaczyna faktycznie przypominać kotki w ulubinym typie annskr, czyli "kluska na parze" :lol: :twisted:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob kwi 29, 2006 12:08

:D
A może własny wątek Behemota i Figelotki?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Sob kwi 29, 2006 12:47

To dobry pomysł. Bo to i wątek Figi i Behemota się zrobił :) Ja jestem przy zostaniu w tym samym wątku (nie muszę juz przedstawaić głownych bohaterów ;) ), ale ze zmienionym tytułem... jakieś pomysły?? :roll:

Właśnie wróciłyśmy od weterynarza, ja i Figelota :) Ja zmokłam, ale Figa nie bo trzymałam nad nią parasolkę :lol:
Wydawało mi się że kicia ciągle potrzepuje głową, ale nic złego się nie dzieje, możliwe że już mam paranoję ;) Była nasza miła pani doktor, sprawnie obejrzała uszka (ha! dała mi luknąć przez noktowizorek, rzeczywiście prócz woskowiny nie było tam nic :) ) i od razu wyczyściła. Są może trochę podrażnione, dlatego odradzała już stosowanie czegokolwiek.
A młoda powarkiwała na stole jak młoda lwica :twisted:
Obrazek

olifka1

Post » Sob kwi 29, 2006 12:57

Możesz w pierwszym poście ich historii wkleić link do tego wątku - kto ciekawy, ten poczyta :wink:
A Figelotka zuch - rośnie na lwiczkę :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Nie kwi 30, 2006 7:06

Moje kociaste chcą się pochwalić że weszły do II tury konkursu na podkładki pod kubki który zorganizowała goska_bs :dance: :dance2:

Można na nas jeszcze zagłosować :D

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=42 ... 4d388ff61a
Obrazek

olifka1

Post » Nie kwi 30, 2006 7:14

Nio to sie przyznam że na Figusię to ja tez zagłosowałam :oops: , tak słodko wygląda :wink: :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon maja 01, 2006 20:13

Obrazek

olifka1

Post » Czw maja 04, 2006 7:47

iwcia pisze:Nio to sie przyznam że na Figusię to ja tez zagłosowałam :oops: , tak słodko wygląda :wink: :D

Ja też na Figelotę :D

kalewala

Post » Sob maja 06, 2006 7:01

Figusia dziękuje za wszystkie komplementy :wink: :D

Przepraszamy za przerwy w nadawaniu ale zbliża się sesja letnia i znowu coraz więcej nauki :(
Miałam napisać jak się obecnie kotki dogadują, wiem wiem. Tylko ze to wymaga dłuższego posta, więc napiszę w wolnej chwili :)

Figelocie spodobała sięzabawa z wygrzebywaniem ziemi z doniczek i rozsypywaniem jej po cąłym parapecie i dywanie... :roll: Mnie trochę mniej się podoba, ale nie wiem jak jej tego oduczyć?
Obrazek

olifka1

Post » Sob maja 06, 2006 12:13

Można spróbować na ziemi w doniczkach ułozyć keramzyt lub kamyki. ale niezbyt drobne, można z grubej tektury wyciąć kółko wielkości doniczki z dziurką na roślinkę, można doniczki zapakować w "gustowne" woreczki z reklamówek z ew kokardką :twisted:

kalewala

Post » Śro maja 10, 2006 19:43

Dzięki Annskr :) Właśnie tak zrobiłam - ułożylam w doniczce kamienie. Właściwie to takie dwa w jednym - miałam na parapecie kolekcję kamoli przywiezionych znad morza, które Figelota namiętnie zrzucała. Obecnie dała spokój i doniczkom i kamolom :lol:
A rzeczywiście - tak gustownie przewiązane celofanem i wstażką donice widziałam już nie raz na zdjęciach niektórych kociarzy na forum :)

Figelotka przerzuciła się na odrywanie od ściany (razem z kawałkami tapety) przyklejanych fosforyzujących gwiazdek... :roll: Ale to już nie jej wina, ze po zgaszeniu światła one tak zachecająco świecą 8)

Nie możemy się nadziwić jakie to żywe i ruchliwe stworzenie i do tego tak przyjaźnie nastawione - prawie przez cały czas biega z ogonkiem podniesionym do góry 8O :lol:
Momentami aż za ruchliwe, niedawno o mały włos a łapka zostałaby przytrzaśnięta drzwiami od szafy :strach: Moment wcześniej wylegiwała się na wersalce, a za chwile już pchała ciekawski nosek do szafy. Serce skoczyło mi do gardła, ale skończyło się jedynie na czmychnięciu i pełnym wyrzutu spojrzeniu :cat3:
Mam wrażenie że Figa w ogóle nie śpi ;)
Obrazek

olifka1

[poprzednia][następna]