Ile ważą Wasze koty?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 25, 2006 11:31

livy pisze:Śmietankę daję dlatego bo mało pije wody, spróbuję może mieszać z wodą :conf: , tż pojechał rozejrzeć się za elektroniczną wagą :D taka będzie na pewno dokładniejsza. Muszę też wykombinować jakąś miarkę do odmierzania suchego.

Karmisz Biomilem, prawda?
Ja niestety mam tylko jedna miarke, ale jesli masz miarki innych firm - RC czy Hill'sa to moge podac Ci jak to sie ma do Biomilowej ;) Sprawdze w domu :)

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Wto kwi 25, 2006 11:33

Niestety nie mam żadnej miarki chyba poszukam w sklepach internetowych, może coś znajdę.
Ostatnio edytowano Wto kwi 25, 2006 11:57 przez livy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Wto kwi 25, 2006 11:35

Moge Ci podac jak to sie ma do takie szklanki duralexowej np ;) Ale to wieczorkiem.

piegusek

Post » Wto kwi 25, 2006 11:36

livy pisze:Śmietankę daję dlatego bo mało pije wody, spróbuję może mieszać z wodą :conf: , tż pojechał rozejrzeć się za elektroniczną wagą :D taka będzie na pewno dokładniejsza. Muszę też wykombinować jakąś miarkę do odmierzania suchego.

w tym wątku na dole http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=34934&start=30 zdjęcia ze spaceru, staram się przynajmniej raz w tygodniu ją zabrać.

Śmietanka ma zdecydowanie więcej tłuszczu niż wody, więc jeśli tu chodzi o picie to spróbuj rozcieńczać, może jej spasi. :) Potem można rozcieńczyć jeszcze mocniej.

A kota jest śliczna i wcale nie jest gruba, piękna, zgrabna kicia. :) Jak ma tendencję do przybierania na wadze, sprawdź na opakowaniu ile g powinna jeść i nie dawaj więcej, a jak dokładasz coś innego (śmietanę) to odbieraj suche.

Miarkę możesz dostać przy kupnie papu, w każdym dobrym sklepie. Dystrybutor Biomilla tym bardziej powinien dać. :)

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Wto kwi 25, 2006 11:40

Zenek (około 2 lata) - 6kg rudego misia. Trochę za dużo, bo fałdka brzusiowa pląta się między łapkami.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto kwi 25, 2006 11:42

piegusek pisze:Moge Ci podac jak to sie ma do takie szklanki duralexowej np ;) Ale to wieczorkiem.

Poproszę.

Tż kupił wagę elektroniczną :dance2: jak tylko wrócimy z pracy to będzie ważenie :D Ja też powinnam trochę zgubić.

Biomilla kupiłam 1 raz w animalii i tam nie mają ale jak skończy się mi, to poszukam dystrybutora co będzie miał miarkę :)
a do tego czasu będęk korzystała z instrukcji pieguska.
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Wto kwi 25, 2006 11:46

livy pisze:Biomilla kupiłam 1 raz w animalii i tam nie mają ale jak skończy się mi, to poszukam dystrybutora co będzie miał miarkę :)
a do tego czasu będęk korzystała z instrukcji pieguska.

Ja miarke dostalam od Gosiaka - takze w mruczaczy maja, krakvet tez mowil, ze nie maja - co jest dla mnie dziwne... skoro kupuje duzy wór...

piegusek

Post » Wto kwi 25, 2006 11:54

Toffik 3 lata(chyba) 6 miesięcy temu ważył 5 kg teraz ważyłam go u weta to ważył 4.3 kg..schłudł chłopaczyna :)
Obrazek

Kasia84

Od: Sob mar 27, 2004 18:04

Post » Wto kwi 25, 2006 11:55

Kasia84 pisze:Toffik 3 lata(chyba) 6 miesięcy temu ważył 5 kg teraz ważyłam go u weta to ważył 4.3 kg..schłudł chłopaczyna :)

A jak go ochudzilas? :D

piegusek

Post » Wto kwi 25, 2006 11:56

Monki ma 9 msc i nie wiem ile teraz waży. Jest już bezjajeczny. Zdjęcie w podpisie jest ze stycznia- wtedy ważył 5 kg z małym dodatkiem. Po kastracji trochę mu się przytyło, bo ma dyndorka miedzy łapami- jak biega to mu faluje, jak się kładzie to ładnie się rozkłada przed nim. Jest na RC light, którego nie nawidzi. Za to Baster ma 1,5 roku i waży 4 gk, a jest wiekszy tak na wzrost i długość. Tego Pana tuczę surowymi serduszkami, żołądkami, twarożkiem i RC dla wybrednych. Tylko czasami zanim skończy zawartość miski Monk kończy za niego :roll: I jak ja mam jednego odchudzić, a drugiego utuczyć :roll: :wink:
ObrazekObrazek

keyko_2

Od: Czw sty 12, 2006 23:33

Post » Wto kwi 25, 2006 12:02

keyko_2 pisze:Monki ma 9 msc i nie wiem ile teraz waży. Jest już bezjajeczny. Zdjęcie w podpisie jest ze stycznia- wtedy ważył 5 kg z małym dodatkiem. Po kastracji trochę mu się przytyło, bo ma dyndorka miedzy łapami- jak biega to mu faluje, jak się kładzie to ładnie się rozkłada przed nim. Jest na RC light, którego nie nawidzi. Za to Baster ma 1,5 roku i waży 4 gk, a jest wiekszy tak na wzrost i długość. Tego Pana tuczę surowymi serduszkami, żołądkami, twarożkiem i RC dla wybrednych. Tylko czasami zanim skończy zawartość miski Monk kończy za niego :roll: I jak ja mam jednego odchudzić, a drugiego utuczyć :roll: :wink:

Witaj w gronie. :) To już jest nas cztery zdesperowane z jednym kotem chudym, a drugim puchatym. :)

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Wto kwi 25, 2006 12:04

kropka75 pisze:
keyko_2 pisze:Monki ma 9 msc i nie wiem ile teraz waży. Jest już bezjajeczny. Zdjęcie w podpisie jest ze stycznia- wtedy ważył 5 kg z małym dodatkiem. Po kastracji trochę mu się przytyło, bo ma dyndorka miedzy łapami- jak biega to mu faluje, jak się kładzie to ładnie się rozkłada przed nim. Jest na RC light, którego nie nawidzi. Za to Baster ma 1,5 roku i waży 4 gk, a jest wiekszy tak na wzrost i długość. Tego Pana tuczę surowymi serduszkami, żołądkami, twarożkiem i RC dla wybrednych. Tylko czasami zanim skończy zawartość miski Monk kończy za niego :roll: I jak ja mam jednego odchudzić, a drugiego utuczyć :roll: :wink:

Witaj w gronie. :) To już jest nas cztery zdesperowane z jednym kotem chudym, a drugim puchatym. :)

Ja sie dopisuje zdecydowanie - Kawusie musze lekko odchudzic, a przynajmniej nie pozwolic jej przytyc, a Lavi, kruszynka chudziutka...

piegusek

Post » Wto kwi 25, 2006 12:06

piegusek pisze:
Kasia84 pisze:Toffik 3 lata(chyba) 6 miesięcy temu ważył 5 kg teraz ważyłam go u weta to ważył 4.3 kg..schłudł chłopaczyna :)

A jak go ochudzilas? :D

Nie odchudziłam go :D On zawsze był wybredny co do jedzenia.Jak mu ugotowałam kurczaczka z ryzem i warzywami to nawet nie tknąl,puszek tez nie lubi a ostatnio to nawet mięska nie je tylko suche i woda.Myślę że to przez zmianę pogody....ale mimo wszystko tłuszczyk mu wisi :)
Obrazek

Kasia84

Od: Sob mar 27, 2004 18:04

Post » Wto kwi 25, 2006 12:07

Dosłownie puchaty. Leją się prawie cały czas. Odkurzanie co drugi dzień już nie pomaga. Może będe zbierać futro i jakąś przędze zrobie- tyle sie tego wala po dywanach 8)
ObrazekObrazek

keyko_2

Od: Czw sty 12, 2006 23:33

Post » Wto kwi 25, 2006 12:15

Chester wazy 4600-4700. Przed kastracja 5,5kg.
Wydaje mi sie, ze z tym podawaniem wagi to troche nie tak...W koncu kazdy kciak ma inna budowe. Chester przy swojej wadze jest chudy jak przecinek. Wyczuwam palcem kazda nierownosc na lopatkach kota. Ma dosc grube futerko, na zdjeciach tego nie widac. Jego brat wazy 7k i podobno sladu nadwagi nie ma.
Z psami to jest tak, ze sprawdza sie wysokosc w klebie.Moze i u kotow warto zmierzyc wysokosc?? Pewnie to niemadre, ale ciekawa jestem jak by wyszly pomiary w klebie w stosunku do wagi kota??

Troche nie na temat mam pytanie. Widze, ze kilka osob uzywa tu karmy Biomil. Chesterowi ona dosc smakuje. A jemu nic prawie nie smakuje. Chcialabym sie czegos o tej karmie dowiedziec. Czy jest dobra, czy wartosciowa itp.

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

[poprzednia][następna]