Bląba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 22, 2006 18:38

Kolejne relacje.
Był dzisiaj test na odkurzacz. Ewentualny przyszły domek nie ma co sie stresować - Blaba po prostu wyszła do drugiego pokoju. A gdy odkurzacz zaczał hałasowac i w tamtym pokoju - poszła za łózko, aż wszystko ucichnie. Test zaliczony :lol:
Pragne równiez zdementowac fakt, że Bląba stroni od tranu i witamin w proszku. Po wymieszaniu mokrej karmy, z tranem i witaminami i rozbiciu wszystkiego widelcem zajadała ze smakiem i patrzyła tylko czy pies nie chce jej podkraść - tak jak ona wcześniej jemu chciała. A teraz, najedzona i umyta (sama się myła, my jej nie stresujemy juz więcej) z maścią na łapce, na którą w ogóle nie zwraca uwagi poszła na swoje miejsce, czyli na krzesła pod stołem.
Uszka będziemy leczyć wieczorkiem, jak TZ wróci z pracy, bo może będzie sie wyrywać, to po co ją dwa razy męczyć - raz przy mojej próbie i potem przy właściwym leczeniu.
Na razie dzielnie sie trzyma, dużo śpi, w przerwach je, patrzy przez okno balkonowe lub kuchenne i obserwują sie z psem.
Tyle najnowszych informacji.

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Sob kwi 22, 2006 18:49

:D :D :D
:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Sob kwi 22, 2006 19:40

:ok: pozwole sobie powtórzyć :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie kwi 23, 2006 12:32

O piątej rano obudziła mnie grzebiąc silikonem w swojej kuwecie. Nie żeby było to nad wyraz głóśno - mamy wyczulony słuch na zwierzeta nocą. Wstałam do niej, więc rozpoczęły sie harce - ataki na fotel, chwila maltretowania oparcia i ucieczka. Tak kilka razy. Później oberwało sie sznureczkowi na drapaku i sznurkowi sizalowemu z drapaka (i dobrze, bo pazurki do tej pory były wbijane w dywan, a drapak był ignorowany). Po porannej zabawie nastał czas wyglądania przez okno - roletę jedną ma dla siebie odsłoniętą całą noc. Korzystając z okazji położyłam sie jeszcze spać. Gdy wstaliśmy, po porannej kawie przyszła pora na karmienie zwierząt. Pies dostał swoją karmę, ale kicia weszła na taborety obok misek i z góry próbowała pacnąć psa łapką. Niestety - nie trafiła. Swoje jedzonko - mokre i suche dostała w drugiej kolejności. Mokre z tranem i witaminkami, suche z odrobinką tranu. Zjadła pół mokrego i zaszyła sie w łózku mamy. Po godzinie wyciągnęliśmy ją, więc zjadła drugą porcję mokrego, napiła się pobawiła chwilke sznurkiem. Pies był na zamknietym balkonie, więc usiadła przy oknie i przypatrywała mu się. A później - drzemka na krzesłach. jest więc dobrze :lol:

Igulec

Post » Nie kwi 23, 2006 17:11

Kurczaczek gotowany zjedzony :) Po kolejnej dawce snu stwierdziłam, ze trzeba spróbowac czesania. Blaba przestraszyła sie grzebienia. Postanowiłam więc zamontowac go na sznureczku przy drapaku, aby najpierw sie nim pobawiła. A potem było czesanie. Nieco chodzone, bo mała ciągle zmieniała miejsce leżenia. Najlepiej czesze jej sie na stole w kuchni :wink: Czesanie było przeplatane zaczepianiem grzebienia łapkami (bo przeciez zabawką była czesana) ale udało sie nieco niepotzrebnego futerka oddać koszowi na śmieci :)
Nie wiem dlaczego w poprzednim domu Bląba była zainteresowana ludzkim jedzeniem. U nas tylko raz zainteresowała sie nim w kuchni, a w trakcie posiłku ani razu nie udawała, że jest przerażająco głodna. Nadrabiał nasz pies :wink:

Igulec

Post » Nie kwi 23, 2006 17:36

Kochana Blaba. Wyczesać futerko grzecznie dała, je ślicznie kocie jedzenie. Kotek na medal :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie kwi 23, 2006 18:20

Igulec... czy wyście wzięli dobrego kota? Jak te koty czując się kochane potrafią zmienić swoje zachowanie... :D Jestem pod wrażeniem, kota nie mogła trafić na lepszy domek, oby ten docelowy był równie wyrozumiały i kochający! Igulec :ok: Bląbuś trzymaj się! Szukamy Ci domku ;)
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Nie kwi 23, 2006 18:35

dronusia pisze:Igulec... czy wyście wzięli dobrego kota? Jak te koty czując się kochane potrafią zmienić swoje zachowanie... :D Jestem pod wrażeniem, kota nie mogła trafić na lepszy domek, oby ten docelowy był równie wyrozumiały i kochający! Igulec :ok: Bląbuś trzymaj się! Szukamy Ci domku ;)

dokładnie o to samo chciałam zapytać.. :D
Jak czytam teraz o kici, to mam wrażenie, że to całkiem inny kot.. :twisted:
Może nawet nie linieje?? :twisted: :twisted:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie kwi 23, 2006 18:42

dronusia pisze:Igulec... czy wyście wzięli dobrego kota? Jak te koty czując się kochane potrafią zmienić swoje zachowanie... :D Jestem pod wrażeniem, kota nie mogła trafić na lepszy domek, oby ten docelowy był równie wyrozumiały i kochający! Igulec :ok: Bląbuś trzymaj się! Szukamy Ci domku ;)

:lol: :lol: :lol:
Jesli podałas dobry adres... Poza tym chyba niewielu właścicieli kotów oddaje je kryjąc sie w półmroku długiego przedpokoju i bez protestów :evil:
Kicia linieje - jak każdy kot na wiosne i jak każdy kot pod wpływem stresu. Na naszym dywanie nie zauważyliśmy więcej sierści - pies górą :lol:
A wystarczyło małej dać tylko pełną swobodę i spokój... Jakie to przykre, ze sterylni ludzie wolą siedzieć sami w swoich sterylnych domkach i jedyną rozrywka jest dla nich komputer, telewizor i patrzenie przez okno...
Dla nas rozrywką są za to filmy przyrodnicze na żywo i... komputer (forum). No, czasem wpadnie jeszcze coś innego. Ale jako gratis od losu:)
Cieszę się, ze małpeczka jest u nas. Odpocznie od sterylności :wink: A i my sprawdzimy, czego brakuje naszemu domkowi przed przybyciem kociąt. Choć jak znam życie, one wymyśla tyle dziwnych rzeczy, że będziemy mieć wiele niespodzianek. Na razie Bląba dała cynk, że nasz dom jest przystosowany do kotów - dom bez barier :wink:

Igulec

Post » Nie kwi 23, 2006 19:06

:piwa: za domy bez kocich barier :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie kwi 23, 2006 19:26

I jeszcze dwie informacje, które zapomniałam przekazać.
Bląba dwa razy sama przyszła mi na kolana. Nie na długo, ale z 10 minut poleżała. A wczoraj wieczorem wzięłam ja do łóżka, położyłam sobie na klatce piersiowej i zaczęłam głaskać. Rozpoczęłao sie milutkie mruczando, jednak po chwili stwierdziła, ze bardziej miękko jest na kołdrze między mną a TZ i tam się wtuliła. I tak z nami spała:) Pies poszedł w nogi:)

Igulec

Post » Nie kwi 23, 2006 19:31

goska_bs pisze::piwa: za domy bez kocich barier :)

Gośka, podpisuję się pod tym obie rękami i mnóstwem kocich łapek :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie kwi 23, 2006 20:01

super widać że w tamtym domu nie było miejsca dla kota ani w sercu ani na kanapie. Bląba jest ekstra -szkoda ze nie stac mnie na trzeciego kota ...
trzymam kciuki za dobry domeczek

Madzialenka

Od: Wto sty 03, 2006 15:34

Post » Nie kwi 23, 2006 20:10

Właśnie nadszedł czas porzadnego mycia futerka. Bląba siedzi sobie na tzreciej platformie drapaka i czesze i myje futerko. Było już też dziś pacanie łapką z amknietymi pazurkami leżąc na pleckach. Skoro pokazała nam brzuszek, to dobry znak :lol:

Igulec

Post » Nie kwi 23, 2006 22:01

8O Pokazała brzucha? :D Igulec... wielkie gratulacje! Bląba w końcu pokazuje jakim jest przekochanym kotem :D Bląbuś kochanie... :ok: tak trzymaj! Komu taką słodką koteńkę? Domku... znajdź się!
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

[poprzednia][następna]