Wariatki-kotki trzy i Piotruś-chora Sroczka:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 04, 2006 7:53

Nowe wieści:
zawiozłam wczoraj Sroke do wetki na zdjęcie szwów...wyrywała się i krzyczała i drapała...nie mogłyśmy poradzić sobie we 3, musiała dostać głupiego jasia- a i tak nie było spokojnie...w drodze do domu myślałam, że umiera :? nawet za bardzo nie było widać jak oddycha...
nadal musi chodzić w kaftanie bo są jeszcze strupki :(
Brandy podczas nieaktywności Sroki spowodowanej kaftanem zachowuje się bardzo niegrzecznie :twisted: zrzuca wszystko zewsząd i włazi we wszystkie miejsca zwykle zarezerwowane dla Sroki
dziś nocowała u mnie mama, kotki zwykle kładą się jeszcze przede mną...ale nie wczoraj :twisted: tłukły się jak szalone jeszcze o północy...i mama miała okazje ponarzekać, jak to koty mnie męczą, bałaganią, spać nie dają... 8) dały popis niezły :lol:
w każdym razie mama rano stwierdziła, że nie chce żadnego kotka :roll:
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Śro kwi 05, 2006 12:55

Babcia chwilowo wybyła.
Wczoraj miałyśmy akcję odrobaczania- chodziło o Nukę bo ona dotąd pozbawiana życia wewnętrznego nie była-ciągle jakieś leki brała-resztę już odrobaczałam. No i maleństwo pogryzło mnie i podrapało jak tygrys 8O stare dały sobie tabletkę zaaplikować bez protestów-a maleńka szału dostała :twisted: całe ręce mam pazurami podziurawione...i efekt był marny...koteczka cała się zaśliniła-tabletka się rozpuszcała...w jedzonku też nie przeszło...w końcu resztka tej tabletki trafiła do kici, część rozpuściła się w ślinie...chyba na powtórkę będzie pasta potrzebna...
a to mały zbój
a dwie mamuśki przybiegały gruchając na jej krzyki i myły biedactwo które tak skrzywdziłam :wink: a mnie żadna pocieszać nie przybiegła 8)
Obrazek

amelka

Post » Pt kwi 07, 2006 10:11

wczoraj przy sprzątaniu kupali w jedny stwierdziłam drucikowate robale :strach:
wiec mam nadzieje ze moja akcja z Nuką okazała się skuteczna...
poza tym Nukuś chyba zmienia zęby-nie wiem czy to na pewno to-bo jje głównie miękkie, i chyba niektóre ząbki wypadły-po akcji podawania tabletki nie pozwala mi zobaczyć dokładnie :twisted:

wogóle to chyba krzewię niewłaściwe wzorce- nukuś nazywany jest po męsku i traktowany jak chłopczyk-a na dodatek ma 2 mamusie :roll: :wink:
a mamusie leją się już na całego- Sroka odbija sobie czas bezruchu w kaftanie :twisted: Brandy się z nią gania i szał ogólny panuje przy czym Brandy wpada na wszystko co stanie jej na drodze-Nukuś się usuwa z drogi tym pędzącym torpedom
dziś wbiegła do pełnych misek :twisted:
aha- Nuczka ze mną znowu śpi :love: mruczanka kochana
a Brenda przywitała w nocy swojego pańcia-tak mu się miziała o twarz :love: wiedziała że go dawno nie było :D
Obrazek

amelka

Post » Pt kwi 07, 2006 10:20

to dziewczyny szaleją ,Amelka nie ładnie Nukę robić na chłopczyka :wink:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon kwi 17, 2006 21:26

ale nam wątek spadł-nie mogłam znaleźć, trzeba pisać częściej :wink:
u nas sytuacja posterylkowa w normie-na brzuchu Sroki odrastaja powoli włoski :D kotka wróciła na dawne ścieżki i Brenda już tak nie szaleje

Nuka ma nową umiejętność-mały spidermanek wspina sie po firankach w pokoju gdzie stoi komp :lol: dochodzi aż do karnisza a zdejmowana strasznie piszczy- na początku bałam się bardzo ze niepełnosprawna spadnie-ale ona jest nadsodziewanie sprawna-bardziej od Brendzika-jak Nuka wejdzie na firankę Brandy siedzi na parapecie i patrząc w górę piszczy-bo jakoś nie umie tam wleźć :lol:
aha-w swieta jedną noc koty spedzily z mamą...i Nuka ktora pierwsza zawsze udeptuje mi kołdrę i idzie spac szalała przez pół nocy :twisted: moja mama ciągle sie dziwi, jak ja mogę przy nich spać-a one sie ze mną kładą i spią jak aniołki
Obrazek

amelka

Post » Pon kwi 17, 2006 22:11

Super Pannice :)
Moj dwukot zrobil tak :love:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Wto kwi 18, 2006 9:44

ojej, mamy nową czytelniczke :oops: :dance: :cat3:
panienki chętnie by Dwukota zapoznały tylko Nuczka jeszcze nieletnia i niedojrzała w pełni to jej nie wolno- czekamy ze sterylką aż rujka bedzie :twisted: :strach:

zapomniałam napisać, ze nie dręczyłam Sroki po stareylce czyszczeniem uszek-były juz oki ale znów się syf zrobił :oops: :( i znów czyszczenie i zapuszczanie-koteczki tego nie kochają i drą się w niebogłosy :evil:

Nuka dziś rano zdobyła też karnisz w dużym pokoju :twisted: chyba zrezygnuję z firanek zupełnie na rzecz zasłon solidnych z ciuchlandu :lol:

Wogóle kotuchy muszą mieć się na baczności bo pańcia się wpiesku zakochała :oops: ale narazie wiem, że się raczej nie uda...

Koty drugi raz odrobakowane, teraz Nukę i Brandy trzeba zaszczepić

Kociny wczoraj wszystkie spały ze mną-Sroka i Brydzia w nogach-łaskawie przestała mi na głowę włazić-ale na mojej mamci spała :lol: a Nuczek udeptał mnie i pod kołdrą nocował
kochane są ale bałaganiary wstr etne!!!zrzucają zewsząd co się da-zwłaszcza Brendy-ten były aniołek 8O
Obrazek

amelka

Post » Wto kwi 18, 2006 10:23

a to panienki sie rozpuściły :lol: Nuka taka sprytna ,dobrze ze moze normalnie fukcjonować,wymiziaj je odemnie :) a co to za piesek Ci sie spodobał 8O

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Wto kwi 18, 2006 11:51

byliśmy u TZta w domu a tam był stary posokwiec-teraz jest dodatkowo młody-piękna sunia...zakochałam sie w niej od 1 wejrzenia a ona we mnie chyba też....można by ją stamtąd podwędzic tylko znaleźć zastępstwo...ale nie wiem co koty na nią- i ona na koty...

a Nukuś funkcjonuje normalnie ale zauważyłam, że jak sie załatwia i napina to ma takie drgawki :( zarzuca jej tyłeczek aż czasem z kuwety wyleci :( martwię się czy coś się nie cofnie...
Obrazek

amelka

Post » Sob kwi 22, 2006 20:55

cześć to ja- Nukuś, moja Duża nie ma ciągle czasu to sama muszę napisać co u nas-jestem najmłodsza i mnie wydelegowały. Byłyśmy dziś u wetki na szczepieniu z Brendą, lubie jeżdzić samochodem a dziś dostałam taką czerwoną torbę z której wszystko było widać i fajnie mi się w niej jechało

Brenda nie umiała, chciała z niej uciec głupia-i musiała w koszyku siedzieć całą drogę :roll: ja lubię jeżdzić nie boję się wetki, zastrzyków tez nie-przyzwyczaiłam sie-szczepienie nie było straszne

i spotkałyśmy senoritę i zrobiła nam zdjęcia...nawet nie wiedziałam że tak spoważniałam 8O
ale oczywiście nie za bardzo :twisted: miałam być niepełnosprawna- a zostałam firankową alpinistką-mówię Wam grunt to się nie poddawać
papa napiszę jeszcze, teraz spać mi się chce
Obrazek

amelka

Post » Sob kwi 22, 2006 21:10

no tak :evil: :evil: :evil: to ja Sroka-znów mnie nie ma na zdjęciach!!! :evil: a jestem najpiękniejsza i elegancka...wszystko dlatego ze Duża (a w sumie to jaka tam z niej duża :lol: Mała raczej :lol: )nie zabrała mnie do wetki!! a prosiłam!! wlazłam do koszyka to mnie wyjęła i powiedziała że wszystkich nie da rady...to nie musiała brać wszystki, wystarczyło mnie
jak szybko nie nadrobi to się wkurzę :evil:
Obrazek

amelka

Post » Sob kwi 22, 2006 21:30

:1luvu:
i specjalne mizianki dla Sroczki :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Sob kwi 22, 2006 21:33

Śliczne kotki :1luvu: Sroczka nie martw się, następnym razem na pewno będziesz miała dłuższą sesję zdjęciową niż Twoje psapisółki :wink:
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Sob kwi 22, 2006 21:39

aha dodam jeszcze że ta piękna czerwona torba jest z aukcji na Giełdzie-dziś mi przysłała ją OLAT a kociny natychmiast utopiły ją w misce z wodą :lol:
i sorki ale byłam nieuczesana i bez makeupa :oops: dziś był dzień na luzie-należy się czasem :wink:
Mała :lol:
Obrazek

amelka

[poprzednia][następna]