Zanim trafiłam na forum

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 20, 2006 11:24

No tak, to takie proste :oops:
Dzieki!

blaablaa

Od: Czw kwi 20, 2006 11:10

Post » Czw kwi 20, 2006 11:31

Przyznam że i dla mnie skrót TŻ był na początku zagadką, potem skojarzyłam że tak mówi się na swoich partnerów ale nie wiedziałam od czego powstał ten skrót. Teraz już wiem :D

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Czw kwi 20, 2006 11:38

DamaKier pisze:Przyznam że i dla mnie skrót TŻ był na początku zagadką, potem skojarzyłam że tak mówi się na swoich partnerów ale nie wiedziałam od czego powstał ten skrót. Teraz już wiem :D

po co sie głowić pytać od razu i czuś sie jak w domu :wink:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw kwi 20, 2006 11:41

No ale jakoś tak głupio było, wszyscy wiedzą o co chodzi a ja jeden matołek wyskoczę z takim pytaniem :P

DamaKier

Post » Czw kwi 20, 2006 11:44

DamaKier pisze:No ale jakoś tak głupio było, wszyscy wiedzą o co chodzi a ja jeden matołek wyskoczę z takim pytaniem :P

Kto się pyta to wstydzi się tylko jeden raz :wink:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Czw kwi 20, 2006 11:51

DamaKier pisze:No ale jakoś tak głupio było, wszyscy wiedzą o co chodzi a ja jeden matołek wyskoczę z takim pytaniem :P

nic podobnego, nie raz w czasie dyskusji ludzie sie pytaja to normalne, nie wszyscy muszą wszysko wiedzieć , jest dużo osób na forum ,które sa od paru lat ,jednak przez te lata wypracowali pewnie zasady i słówka ,wiec nie pozostało nic innego jak pytać i sie wciągać :) jeszcze nie raz coś pewnie nas tutaj zaskoczy 8O

Monika L

Post » Czw kwi 20, 2006 11:56

Monika L pisze: jeszcze nie raz coś pewnie nas tutaj zaskoczy 8O

Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości :D Teraz już będę pytać jak nie będe wiedziała, bo nie ma nic gorszego jak żyć w niewiedzy 8)

DamaKier

Post » Czw kwi 20, 2006 12:00

DamaKier pisze:
Monika L pisze: jeszcze nie raz coś pewnie nas tutaj zaskoczy 8O

Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości :D Teraz już będę pytać jak nie będe wiedziała, bo nie ma nic gorszego jak żyć w niewiedzy 8)

pewnie że tak super, dwie osoby zagladajce tutaj a mało piszące też sie mnie pytały co to TŻ tak bardzo były ciekawe a odwagi było brak zapytać :)

Monika L

Post » Czw kwi 20, 2006 12:16

Zanim trafilam na forum, nie mialam pojecia o skali kociej bezdomnosci.

I nie mialam pojecia, ze jest tyle wspanialych osob, ktore kocim biedom pomagaja, nie szczedzac na to swych pieniedzy i czasu.

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Czw kwi 20, 2006 21:26

Keti pisze:skrót TZ uwazam, za genialny,
bo jak mam mówic?
konkubent???? 8O :strach: - z 997 mi sie kojarzy :lol:
Przypomnialam sobie ja przed slubem z Tz-em poszlismy zlikwidowac swoje książeczki mieszkaniowe i pani z okienka do nas na caly glos w te slowa:" łączyć książeczek w konkubinacie nie wolno" 8O - Od razu skojarzyłam sobie kronike policyjna w gazecie z tytułem:' konkubent zabil konkubine nożem kuchennym" - długo staliśmy przed okienkiem i zwijalismy sie ze smiechu a pani z okienka nie wiedziała z czego my sie tak śmiejemy i miała obrazoną mine :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt kwi 21, 2006 9:26

Nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale mi się straaasznie TŻ nie podobał -
Czytając niektore posty, zastanawialam się o co do diaska chodzi?

jako doświadczony poszukiwacz, wrzuciłam "TŻ skrót" google, wyguglowało mi... między innymi nasze forum :)) i gotową definicję.

:evil:
Pomyślałam sobie - jeżeli tak dalej pojdzie to niedługo będzie:

MK - moj kot, MP - mój pies MD - moje dziecko MRC - moi rodzice

Wygodne to, przyznaję - krótkie i lepsze niż np. konkubent (kroniki kryminalne). Chłopak - trochę sztubacko i licealnie. Narzeczony (może dla niektorych trochę drobnomieszczansko, ale chyba powoli wracamy do 'narzeczonych' ) Mąż (w opozycji do konkubenta? jako lepszy wariant?)

TZ - jest demokratycznym, uniwersalnym określeniem, bez wchodzenia w szczegoly pożycia intymnego - to może o ten plus chodzi?

Nasz język ubogi dosc, trzeba sobie jakoś radzić

ale czy ja sama nie chciałabym być nazwana 'teżetką" TŻ-ką?

Oj, chyba nie...
Już się przyzwyczaiłam... ale sama - nie stosuję :)

:?

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw maja 11, 2006 15:36 Cześć

kota nie mam :( i sie nie zanosi w niedalekij przyszłości, ale po prostu postanowiłam się dokształcać, bo bycie sama psiara mi nie wystarczało. Apu - to od tego, ze mój pierwszy kotek będzei miał tak na imię :oops:

Czytam ten watek is ie przerażam. prosze o info w prywatnej wiadomości o : jakieś pasty odkłaczające :? po co sterylkować kotki niewychodzące 8O przeciez nie będa mieś kiciusiów (znam pseudohodowle i w tym temacie jestem wyedukowana - mam psa) Jakie wyprężanie i wbijanie przez kota pazurów w uda? :wink: dlaczego steryliki sa drogie 8) JAKIE SĄ INNE KARMY POZA W i KK :?: :!:

reszta w miare zrozumiała :P Od razu mówię, ze nie edukujecie mnie na marne, bo bede uświadamiąc w swoim środowisku niekompetentnych włąscicieli kotów, i sama KIEDYŚ bede miec kota albo dwa
Gdybym miała kotka, nazwałabym go Apu

Apu

Od: Sob kwi 08, 2006 21:14

Post » Czw maja 11, 2006 15:38

Aha, jesli chodzi o TŻ to sie sama kapnęłam i sama wydedukowałam od czego to skrót ale co to jest MT
Gdybym miała kotka, nazwałabym go Apu

Apu

Od: Sob kwi 08, 2006 21:14

Post » Czw maja 11, 2006 15:44

MT czy TM? Bo z pierwszym skrrotem sie chyba nie spotakalam, a drugi oznacza Teczowy Most. Wlasnie za Teczowym Mostem znajduja sie wszystkie kociambry, ktore odeszly z tego swiata - i po tej kolorowej kladce trafily na swoje zielone laki w zaswiatach :-)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw maja 11, 2006 15:46 Re: Cześć

Apu pisze:prosze o info w prywatnej wiadomości o : jakieś pasty odkłaczające :? po co sterylkować kotki niewychodzące 8O przeciez nie będa mieś kiciusiów (znam pseudohodowle i w tym temacie jestem wyedukowana - mam psa) Jakie wyprężanie i wbijanie przez kota pazurów w uda? :wink: dlaczego steryliki sa drogie 8) JAKIE SĄ INNE KARMY POZA W i KK :?: :!:

Zajrzyj może do podczepionego na samej górze jako ogłoszenie wątku Kocie ABC - znajdziesz tam linki do tematów odpowiadających na większość Twoich pytań.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

[poprzednia][następna]