Białe rodzeństwo ma dom a Kicialila ma już 7 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 11, 2006 13:57

witam wszystkie forumowiczki i forumowiczow ja tez mam nadziej ze szybciutko bede miec conajmniej dwa razy wiecej roboty...:)pragne tylko aby sie szybciutko z moimi polubily zeby nie bylo walk klanowych:)
tak na marginesie moge pomoc jeszcze jakiemus malesntwu bo moja znajoma chetnei zaopiekuje sie kicia tylko jej nie jest obojetne jaka to kicia che rudego kotka albo kotke wiek nie istotny albo rasowca wiec jak ktos ma jakies info o takowym prosze o odpowiedz pozdrawiam cieplutko szczeglnie wszytkie przecudne kitki

kicialila

Od: Czw kwi 06, 2006 0:30

Post » Wto kwi 11, 2006 14:09

kicialila pisze:witam wszystkie forumowiczki i forumowiczow ja tez mam nadziej ze szybciutko bede miec conajmniej dwa razy wiecej roboty...:)pragne tylko aby sie szybciutko z moimi polubily zeby nie bylo walk klanowych:)
tak na marginesie moge pomoc jeszcze jakiemus malesntwu bo moja znajoma chetnei zaopiekuje sie kicia tylko jej nie jest obojetne jaka to kicia che rudego kotka albo kotke wiek nie istotny albo rasowca wiec jak ktos ma jakies info o takowym prosze o odpowiedz pozdrawiam cieplutko szczeglnie wszytkie przecudne kitki

Mirka_t ma cudownego biało-rudego Gucia. Tu jest jego wątek z mnóstwem zdjęć http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40 ... sc&start=0

I gratulacje z powodu zakocenia :D

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Śro kwi 12, 2006 10:44

dzieki za info ale ten kitusiek znajomej sie nie podoba ...niestety chce calego rudego ewentualnei rasowego z rozmow z mirka ustalilam ze lepeij bytez bylo aby nie byl to pers bo ona moze nie potrafic sienim odpowiednio zajac

kicialila

Post » Czw kwi 13, 2006 11:25

a ja jestem juz po "ogledzinach" gosi i teraz z niecierpliwoscia czekamy ja i moje kitki na bialutkie istotki ...bardzo sie ciesze i mma nadzieje ze bedzi im u mnie dobrze i polubia sie z moimi urwisami pozdrawiam wszystkich i wszystkie kociaki

kicialila

Post » Czw kwi 13, 2006 13:31

Super kotki mają domek. :dance: :dance2: :balony:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw kwi 13, 2006 13:33

ja tez sie ciesze niesposob abymsama pomogla wszytsim kitka ale choc tym 2 moge i bardzo chce zreszta troche tez jestw tym egoizmu :)bo dla mneio to tez radosc miec kociaki...

kicialila

Post » Czw kwi 13, 2006 14:24

jasiawersal@wp.pl nie moge napisac maila nie wiem czemu wraca do mnie a podobno jest rufy kitek moze udaloby sie ...

kicialila

Post » Pt kwi 21, 2006 17:01

juz sa ze mna moje nowe kotusie , o matko w co ja sie w pakowalam :) nie nie zartuje , jestem bardzo zadowolona poki co znaja sie od ok 30 min , delikatnie fuczaly zadnych bojek nie ma odpukac , siedza kazde w innym kacie i obserwuja ,jak juz bedzie calkiem dobrze porobie jakies fotki i podziele sie z wami moimi 5 skarbusiami
Ostatnio edytowano Pt kwi 21, 2006 17:19 przez kicialila, łącznie edytowano 1 raz

kicialila

Post » Pt kwi 21, 2006 17:07

No to ja trzymam kciuki za integrację. Proszę o przeniesienie wątku na Koty.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt kwi 21, 2006 17:55

:ok: :ok: :ok: za szybką integrację.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Nie kwi 23, 2006 5:25

dokocenie z pewnoscia jest cudowne ,tylko kiedy ja sie w koncu wyspie ?przez nowe dzieci nie spie 3 nocke z rzedu...fakt ze moglabym, bo nic sie zlego nie dzieje ,odrobine fucza ,troszke sie przeganiaja ,ale po za tym sa bardzo grzeczne ,tylko ze nie chce przegapic momentu kiedy nastapi rozejm:)

kicialila

Post » Śro maja 03, 2006 8:35 5 to byl poczatek

witam po dluzszej przerwie

moje skarbusie sa boskimi stworzonkami zeslanymi na ziemie aby dac mi szczescie ...

coz moge powiedziec w miedzyczasie tyle sie wydarzylo ze niesposob wszystkiego opisac,a na biezaco nie pisalam bo wlasciwie czasu wciaz mi brakuje,jedynie droga mireczka i asia wiedzialy co u nas sie dzieje wlacznei z dokumentacja fotograficzna :)a dzis i tak spac nie moge wiec skorzystam z chwilki i opisze, kitki zaprzyjaznily sie wrecz momentalnie ,teraz juz wcale nie odczuwa sie ze kiedykolwiek ich nie bylo ,a i ja sama pokochalam je juz tak silnie jak rezydentow ,sa kochanymi istotkami bez ktorych juz nie wyobrazam sobie zyc ,byc ,budzic sie...mam tylko nadzieje ze im jest rownie dobrze ze mna jak mi z nimi :) kiziunka to taki maly promyczek, pocieszna ,zalotna ,jest kotka nieslyszaca a mimo to znalzlysmy wspolny sposob porozumienia choc balam sie tego bo nigdy wczesneij nie mialam do czynienia z kotkiem ktory nie slyszy w jakis sposob wyczuwa mnie i gdy tylko wchodze do pokoju czy mieszkania z daleka do mnie mialkoli i biegnie z wyciagnieta szyjka i glosno witajac mnie nadstawia swoja malenka biala glowke do glaskania to takie urocze:)stara sie towarzyszyc mi bardzo czesto w czynnosciach domowych, kiedy odkurzam i cale towarzystwo szuka tylko mysich dziur na schowki ona bawi sie rura od odkurzacza i kabelkiem ,nie przeszkadza jej nawet kiedy zmywam i woda na nia chlapie :)ulubionym miejscem do lezakowania jest monitor ,o ktory swego czasu male wasnie toczyla z rezydentka jej rozmiarow tylko czarna:)teraz doszly do porozumienia i ...lezakuja razem:)na monitorze, apetyt ma niesamowity ale figurki mozna pozazdroscic:)uwielbia halasowac w srodku nocy ,zrzucajac rozne przedmioty typu patelnia wazonik itp uklony w strone sasiadow:)mruczunio to ogromny miskowaty kociar uwielbiajacy masaz brzuszka:)i wtulanie glowki pod moja paszke ,najczesciej lezakuja n a polkach lub parapetach ,bardzo towarzyski to on pierwszy zaczepial rezydentow glosno dajac do zrozumienia ze ma przyjazne zamairy,ulubione zabawki to wszelkeigo typu druciki, zaczepy i myszki ktore podrzuca w pyszczku i lapie ...)super zabawa dla neigo jest te zglosne stukanie ,drapanie i otwieranie wszytkich szaf i szafek oczywiscie w srodku nocy albo tuz na d ranem:) obydwoje sa wielkimi pieszczochami choc na kolankach niechetnie przesiaduja.w miedzyczasie pojawila sie tez u mnie kocia ,ktora miala byc dla znajomej,ale tak sie akurat zlozylo ze wziela urlop i wyjechala na bardzooooooooo dlugi weekend ,wiec ja mialam sie prze ten czas nia zajac,wpierw bylam przerazona jak "obca"; wpynie za kontakty moich skarbenkow tymbardizje, ze gryzla, furczala ,drapala,wbrew moim obawa jakos potrafily razem egzystowac a kocia z czasem stala sie milusinska pieszczocha ,choc rozkapryszona bardzo ja polubilam i przyzwyczailam sie do niej mimo ze powtarzalam sobie ze to nie moja kocia ...w koncu aby zapobiec pokochaniu "obcej" oddalam ja na przetrymanie do czasu powrotu kolezanki jej matce,potworna baba ,kilka godzin po zamieszkaniu u niej koci dostalm tel "czy moze jej zalozyc kaganiec"bo ugryzla ja ,nie bylam w stanei pojechac do koci od razu z racji masy spraw do zaltwienia ,pijechalam najwczesneij jak tylko bylo to mozliwe i co ..zastalam porazajacy widok kocia przerazona wyjaca i skaczaca na klamke w zamknietej lazience ,cale szczescie bez kaganca ,ale za to z odrobina wody na dnie brudnej miseczki i zadnego jedzonka...pewnie bala sie jej podac ,wzielam ja na rece nie gryzla ,nie furczala tylko przytulila sie i zaczela mruczec myziajac glowka mi po twarzy,chcialam ja zabrac od razu ale znajoma powiedziala swoje matce jakie to dla niej wazne i jak ma sie opiekowac kotkiem do czasu jej powrotu ,no i z bolem srca zostawilam malenstwo u tego babsztyla ,informujac ze bede sprawdzac co z nia wyczynia,dzis kocie zabieram do siebie i zostanie juz z nami kitki ja lubia ,ona kitki ,z moich rak nie chce zlazic ,a ja tez z a nia tesknie ...bardzo,kolezance jak przyjedzie poszukam innego kocia ,to jeszcze jeden maluch znajdzie domek :)tylko juz ni e pozwole mu u mnie zamieszkac nawet tymczasowo:)za mocno sie przywiazuje ,za mocno kocham kociary,w tytule powinno wiec byc nie kicialila ma 5 kotow tylko 6 ,al;e to jeszcze niekoniec wczoraj nie zwazajac na okres weekendowo swiateczny wybralm sie z bialym niedzwiadkiem do weta ,cos oczka mu paskudnie ropialy i robily sie brzydkie strupki ,zapalenie spojowek dzi s juz wyglada to dobrze choc zachwycony zakrapianeim oczek nie jest:) kiedy wrocilam na wycieraczce znalazlam szaroburonijakie zwierzatko lezalo nieruchomo obfajtane wymiocinami z krwia i obsiusiane, wygladalo jak trupek ale oddychalo ,zostawilam mojego dziubka i zabralam to podrzucone (juz widac roznioslo sie po okolicy ze jestem kociara) do weta ,przeszadl operacje to kocurek ,ale niewiadomo czy z tego wyjdzie pani wet nie chciala mnie rozczarowac i tak uspokajala patrzac jak wyje,jest bardzo oslabiony ,do tej pory wciaz spi ale oddycha nawet byly proby wstawania ,jestem dobrej mysli ale zbyt wiele nie mozna oczekiwac...pol nocy przesiedzialam na podlodze w lazience ,kolo 5 jak pokazal slady zycia zabralam go z soba do lozka o 7 chcial wstac ale padl i znow spal i tak co jakic cza s ,wciaz spi ...ale oddycha teraz lezy okryty kocykiem na kolanach u mnie ,jesli tylko obudzi sie zostanei moim koteczkiem juz na zawsze ,zeby juz nigdy nikt go nigdzie nie podrzucil ,jestem za kara smierci dla potworow krzywdzacych takie malenkei .bezbronne zyjatka ,bardzo che aby wszytsko z n im bylo dobrze ,ale moge tylko czekac ,kiedys mirusia powiedziala mi ze ,forum to zaraza, cos w tym jest to ktora wciaga i nie pozwala juz przestac kochac i pomagac...ale jednoczesnei daje tyle radosci, znalazlam sie tu zup[elnei przypadkeim ,zawsze kochalam kociaki ale wczesneij nie mialam pojecia ze tyle z nich cierpi tak okrutnie i nie bylam tak otwarta na nowe kitki...teraz juz wiem i wiem tez ze chce im pomagac ,nie obawiam sie tez dokocen i polecam je kazdemu to wspaniale oczucie moc obudzic sie otoczonym malenkimi ,mruczacymi skarbenkami ,kiedy patrze w ich usmiechniete slipka jestem naprawde szczesliwa:)one tworza moj maly raj :) pozdrawiam cieplutenko wszytskich podobnie szurnietych jak ja ,a w szczegolnosci caly koci swiat .te ktore mja kochajace domki i te ktore wierze z e beda miec ...
ps zaoferowalam sie kordoni i jesli tylko zechce zaopiekuej sie jej kotkiem lub kotkami ...jeszcze troszke miejsca w domku i serduzku zostalo

fotki bede uzupelniac i zrobie caly watek poswiecony w pelni zaslugujacym na to kiteczka ale na razie tylko kilka wkleje na zachete:)

kicialila

Post » Śro maja 03, 2006 8:58

Miło Cię czytać kocialila, wzruszyłam się od rana :love:
Kciuki za maleńkiego, oby mu się udało :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro maja 03, 2006 13:13

Kicilila masz wieeeelkie serce.
Zgadzam się z Tobą, że forum to wirus, który zaraża miłością do kotów. Ja też zapadłam na tą chorobę. :lol: :lol: :lol:
Trzymam kciuki za maluszka.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro maja 03, 2006 14:14

mirka_t pisze:. Proszę o przeniesienie wątku na Koty.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia][następna]