Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 08, 2006 8:01 Do Zutor

Nic się nie przejmuj!
Pojedziemy jeszcze nie raz, poza tym zdaje się, że tyle tego jest, że nie weim, czy da radę wszystko załadować na raz.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Śro mar 08, 2006 20:32 Skleroza

Zapomniałam dołączyć podziękowania od następujących ogonów: Tola i Srulcia. B. ale to bardzo przepraszam!!

Odebrałam rzeczy poskładowane u Pako.

Nastąpiła drobna zmiana planów: jedziemy w piątek, a nie w czwartek jak pisałam. (Niestety, również wieczorem).

Jesteśmy trochę zaganiani, Aga* ma wyjazd, ja trochę rozwożenia kotów, poza tym czeka mnie operacja usunięcia zębów kotki do adopcji, tak że z góry uprasza się o wybaczenie, ale raport będzie dopiero w niedzielę wieczorem.

Na zdjęciu ten futrzak, co ma iść do kociego oprawcy na wyrywanie zębów. (Mam nadzieję, że zdjęcie się załaduje).

http://upload.miau.pl/1/53698.jpg

A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Nie mar 12, 2006 22:26 Wizyta u p. Hanki

Witam wszystkich!

Byliśmy u p. Hanki w piątek 10.03. Niestety wyruszyliśmy koło 20.00, więc szans na zdjęcia nie było żadnych. Zresztą była potworna mgła w jedną i drugą stronę i na miejscu. Jakieś tam kociambry biegały pod domem, ale nie do odróżnienia. Jedyna, która przyszła się przywitać, to oczywiście Piegusia. Trzeba przyznać, że wyglądała bardzo dobrze, wręcz utyta!

Pani Hanka bardzo dziękuje wszystkim ofiarodawcom, za jedzenie dla kotów (szczególnie podobało im się suche!), koce, talerze, proszki, ciuchy. Z pieniędzy forumowych Aga* zakupiła serki, które koty uwielbiają, tuńczyka, proszek. Trzeba by długo wyliczać, co było, bo było całe mnóstwo! Dzięki!

Dojedzie też do p. Hanki niedługo mięso z naszych "składek".
Pisłam niedawno, że wysłałam p. Hance pieniądze na dach, no i wreszcie dach jest załatany, tak że przestało lać się do środka.

Jeszcze raz ponawiam prośbę: może ktoś ma jakieś stare, niepotrzebne szafki? Przydałyby się p. Hance na przechowywanie różnych rzeczy.

Elektryk ciągle jeszcze nie może wejść z robotł ze względu na mrozy. Oby się wreszcie ociepliło!

Z leków potrzebny jest jak zwykle Stronhold, Vet-Mint (nie wiem, czy to dobrze piszę).

Mam jeszcze pytanie: czy ktoś z Wrocławian albo okolic (zmotoryzowany) zgodziłby się jeździć raz na 3 miesiące do p. Hanki (w ramach odciążenia Agi* i Pini?

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam, ew. pytajcie!
A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro mar 22, 2006 8:30

W kwietniu też będę miała trochę rzeczy dla kotków, już teraz nazbierało się kilka kilogramów suchego, makaron, ryż. Mogę też zamówić kilka opakowań witamin dla kotków. Gdyby p. Hanka wypowiedziała się, czy kociambry będą to jadły (w styczniu podrzuciłam Vita-Mix - jeżeli smakował to zamówię taki sam).
Aby do wiosny :!:
Pako

Post » Śro mar 22, 2006 21:16 Witaminy

Dzięki Pako! Zgłosimy się.
O witaminy zapytam i dam znać.

Do wszystkich: przelałam p. Hance 200 zł na opał, bo paliła już resztkami.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro mar 29, 2006 7:17

ufff a juz myslalam ze nam watek zdechl :) bo znow nie mialam powiadomien... no no wiec teraz sie ocieplilo, pewnie juz ruszy sprawa z elektrykiem :)

melba

Od: Wto lis 16, 2004 12:50

Post » Pt mar 31, 2006 13:07

Dzisiaj umówiłam się z panem od mięsa, to będjakieś nowe wieści od Pani Hanki. Przekażę też umówione na ten miesiąc 300 zł :)

A wizyta u Hanki ok. 7-8.04. pasuje Ci Aniu ?
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Pt mar 31, 2006 19:48 Wizyta

Aga!
Termin mi jak najbardziej pasuje, dam Ci jeszcze konkretnie znać we wtorek. Nie za późno będzie? Wypytaj też pana od mięsa o wieści, nam ciągle zrywa połączenie albo brak zasięgu.

Zdążyłam się dzisiaj tylko dowiedzieć, że chore są Anielka i Agusia i (chyba) zniknął Babuś.

Potrzebne są znowu leki: Stronhold, Vetminth, Pyrantel w zawiesinie. Może ktoś jest w stanie zdobyć trochę taniej, u mnie w lecznicy Stronhold kosztuje ok. 30 zł (jeden) a sama mam w tym miesiącu trochę wydatków z dwójką osobistych chorych kotów.

Z karm jest prośba o puszki z Rossmana.

A.

P.S. Pako! Czy termin np. środa odpowiadałby Ci? Podjechałabym po "towar". Mam na myśli godzinę mniej więcej 19.
To samo pytanie z tym samym terminem do Zutor.
Bidwell! Do Ciebie podjechałabym w czwartek też koło 19, jeśli można.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Nie kwi 02, 2006 17:33

sluchajcie jesli chodzi o stronghold do kupuje sie taka porcje jak na psa i dzieli potem na trzy koty, wychodzi duzo taniej. robilam tak dla swojego stada...

melba

Post » Pon kwi 03, 2006 7:23 Wizyta

Jesteśmy umówione w takim razie w środę o 19. Adres już znasz. Do zobaczenia :)
Pako

Post » Czw kwi 06, 2006 9:37

Dziewczyny! jest prosba :)

na koci lapci jest taki watek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41086&postdays=0&postorder=asc&start=30

gdzie ludziki oddaja ZA DARMO rzeczy ktorych juz nie potrzebuja. Zerknijcie tam i moze warto poprosic kogos kto ma cos do oddania we Wroclawiu???? przekazalybysmy to p. Hance.

na pewno sa tam jakies leki... moze by sie przydaly... cos tez widzialam o kocach ale nie pamietam w jakim miescie. no? :)

melba

Post » Sob kwi 08, 2006 20:32 Wizyta u p. Hanki - 8.04.06

Byliśmy dzisiaj z comiesięczną wizytą u p. Hanki w Jurczycach, w składzie następującym: niżej podpisana, Pini i jej TZ.

Zawieźliśmy cały samochód darów, za które koty dziękują Pako, Zutor i nowym darczyńcom, tzn. Colas i l-e-o. Rzeczy była cała masa, gazety, żarełko suche i mokre dla kotów, dla p. Hanki, śmietanka, serki, tuńczyk, koce, odzież, szafka, środki czystości itp. itd.
(Aha, nie zbierajcie na razie gazet, jest duży zapas, będziemy prosić dopiero na jesieni).
Będzie też dostarczone mięso dla kotów, poszło w tym celu 300 zł z naszych zbiórek.

Sytuacja na miejscu właóciwie bz. Są koty b. dobrze wyglądające ale i oczywiście takie, które ledwo zipią, Ewusia chora na dziąsła, Tutko ropiejący, Babuś chory na nerki. W związku z tym potrzebne leki, na które niestety w tej chwili brak kasy, ale zajrzę do wątku, który podała Melba, może coś się znajdzie.

Elektryk wchodzi dopiero w maju, na wyraźną prośbę p. Hanki z uwagi na chorujące koty, których nie chce wypuszczać.

Foty robiła Pini, umieści je niebawem. Mam nadzieję, że zdążyła "złapać" (chyba to Kajtuś) z amputowaną łapką. Kot doskonale sobie radzi z chodzeniem i wygląda zdrowo.

I na koniec podziękowania imienne za wpłaty:
1. Maksio
2. Elegant
3. Kuleczka
4. Tola, Srula
5. Oneczka, Onet
6. Puszek
7. Kleksio
8. Szaraczek
9. Pstryk

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeśli jednak tak, proszę o info.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Nie kwi 09, 2006 9:50 kot

potrzebne sa kafelki w kolorze bialo-szarym bo wali sie podłoga i kawalek sciany :(
i farba akrylowa

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pon kwi 10, 2006 8:08 kot

up

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

[poprzednia][następna]