» Sob kwi 08, 2006 20:32
Wizyta u p. Hanki - 8.04.06
Byliśmy dzisiaj z comiesięczną wizytą u p. Hanki w Jurczycach, w składzie następującym: niżej podpisana, Pini i jej TZ.
Zawieźliśmy cały samochód darów, za które koty dziękują Pako, Zutor i nowym darczyńcom, tzn. Colas i l-e-o. Rzeczy była cała masa, gazety, żarełko suche i mokre dla kotów, dla p. Hanki, śmietanka, serki, tuńczyk, koce, odzież, szafka, środki czystości itp. itd.
(Aha, nie zbierajcie na razie gazet, jest duży zapas, będziemy prosić dopiero na jesieni).
Będzie też dostarczone mięso dla kotów, poszło w tym celu 300 zł z naszych zbiórek.
Sytuacja na miejscu właóciwie bz. Są koty b. dobrze wyglądające ale i oczywiście takie, które ledwo zipią, Ewusia chora na dziąsła, Tutko ropiejący, Babuś chory na nerki. W związku z tym potrzebne leki, na które niestety w tej chwili brak kasy, ale zajrzę do wątku, który podała Melba, może coś się znajdzie.
Elektryk wchodzi dopiero w maju, na wyraźną prośbę p. Hanki z uwagi na chorujące koty, których nie chce wypuszczać.
Foty robiła Pini, umieści je niebawem. Mam nadzieję, że zdążyła "złapać" (chyba to Kajtuś) z amputowaną łapką. Kot doskonale sobie radzi z chodzeniem i wygląda zdrowo.
I na koniec podziękowania imienne za wpłaty:
1. Maksio
2. Elegant
3. Kuleczka
4. Tola, Srula
5. Oneczka, Onet
6. Puszek
7. Kleksio
8. Szaraczek
9. Pstryk
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeśli jednak tak, proszę o info.
A.