Biznes i Serwis. Kochany Tuptus juz za TM :( cudu nie bylo:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 07, 2006 15:20

Fri pisze:Temat wątku:
Duża wzięła do domku!!!!!
kocurki na własnych śmieciach!!!!!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

a ja mam znowu weekend unplugged, dwa dni cyberodwyku, i dowiem się wszystkiego dopiero w poniedziałek... :crying: a sobotę i niedzielę przesiedzę w ciemnocie i nieświadomości... :placz:

nie jesteś sama ja tez :cry:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt kwi 07, 2006 15:36

Monika L pisze:
Fri pisze:Temat wątku:
Duża wzięła do domku!!!!!
kocurki na własnych śmieciach!!!!!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

a ja mam znowu weekend unplugged, dwa dni cyberodwyku, i dowiem się wszystkiego dopiero w poniedziałek... :crying: a sobotę i niedzielę przesiedzę w ciemnocie i nieświadomości... :placz:

nie jesteś sama ja tez :cry:

Nie martwcie sie Cioteczki :) bedziemy czesto i szczegolowo pisac o naszych wyczynach :D
Ja Serwis jak narazie probuje sie dobrac do rybek jeszcze mi nie wyszlo .. ale wyjdzie :twisted: :twisted:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt kwi 07, 2006 15:38

goska_bs pisze:No to od godziny jestesmy w domku :))))
Do kontenerka grzecznie zapakowalismy sie sami 8O i w samochodzie tez bylismy grzeczni :D
A w domu od razu wyszlismy na "pokoje"
Ile tu nowych zapachow i dzwiekow 8O Wszystko ogladamy i wszedzie wlazimy
Pierwsze gdzie polezlismy to .. do kacika(calkiems porego) ktory nam przygotowala duza i .. wyprobowalismy prowizoryczny drapak .. ujdzie w tloku ta konstrukcja duzej ;)
Na razie nie ruszamy firanek i kwiatkow co wprawia duza w 8O
Pojedlismy, popilismy .. sprawdzilismy gdzie stoi kuweta
Dla Serwisa najciekawsze jest ... obserwowanie rybek (boki mozna zrywac obserwujac go wtedy)
A wogole to w przedpokoju jest takie duze cos co jak sie kolo tego stanie to zamiast 2 kotow sa 4 8O

na razie jest nad wyraz dobrze :) ale wiem wiem to dopiero piewsza godzina i Lobuzy sie jeszcze nie rozkrecily :)
Kolejne wiesci z frontu zasiedlen juz wkrotce :)

chłonę każde info jak gąbka albo taka rybka-rozdymka... :lol:
nie, to nie jest Koci Raj, to Prawdziwy Domek Dużej & Dwupaka!!! :surprise: uwierzcie!!!
zdjęcia Serwisa 8O podczas zajęć z ichtiologii i 4 kotów (cóż za niezwykłe zakocenie: podwójne (2 koty) a jednocześnie poczwórne (4 koty w odbiciu lustrzanym) za nawet poósme (8 łapek) w porywach do poszesnastego (16 łapek w odbiciu lustrzanym)) - baaaaaaaaaaardzo mile widziane... :lol:
Ostatnio edytowano Pt kwi 07, 2006 15:47 przez Fri, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt kwi 07, 2006 15:44

czekamy z niecierpliwościa i lekture w poniedziałek nadrobimy, a ten Serwisek jak go rybki zaaintrygowały,słyszałam że jest jakiś filmik o rybkach dla kotów, bardzo bym chciała coś takiego mieć ,ale niewiem czy to faktycznie prawda :roll: moja kotka wogóle lubi sie przyglądać w telewizor :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt kwi 07, 2006 15:58

Super :D
Ale szczęściarze, że na taką fajową Dużą trafili.
Dużo radości z nowego etapu życia.
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Pt kwi 07, 2006 16:41

Monika L pisze:czekamy z niecierpliwościa i lekture w poniedziałek nadrobimy, a ten Serwisek jak go rybki zaaintrygowały,słyszałam że jest jakiś filmik o rybkach dla kotów, bardzo bym chciała coś takiego mieć ,ale niewiem czy to faktycznie prawda :roll: moja kotka wogóle lubi sie przyglądać w telewizor :)

telewizor to dla Fridzielca jest miejscem, za którym można się przyczaić przed hiperultragłośnym odkurzaczem, rozpłaszczyć się za nim, uszka położyć i udawać, że jest się jednym z podzespołów... :twisted:
lubi zasłaniac obraz przede mną...
raz się poderwał ze snu, kiedy oglądałam cos o orłach w Górach skalistych na Animal Planet, orzeł zaskrzeczał - Fridzielec uniósł łepek, orzeł zaszelestał skrzydłami - Fridzielec wyprężył uszka... po czym podrobił tylnymi łapkami, zakołysał doopskiem i wyskoczył jak strzała prosto w ekran... :!: usłyszałam "brzdęk", łapki się splątały i od tego dnia Frida już wie, że nie telewizja przekłamuje nieco...i na 100% dodaje z pięć kilo!... :twisted:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt kwi 07, 2006 17:02

Monika L pisze:czekamy z niecierpliwościa i lekture w poniedziałek nadrobimy, a ten Serwisek jak go rybki zaaintrygowały,słyszałam że jest jakiś filmik o rybkach dla kotów, bardzo bym chciała coś takiego mieć ,ale niewiem czy to faktycznie prawda :roll: moja kotka wogóle lubi sie przyglądać w telewizor :)

[/i]No rybki sa jak na razie glowna atrakcja :) i glownym problemem :( nie dosc ze probuja sie do nich dobrac i jak ich znam znajda sposob na zsuniecie szyby zaslaniajacej akwarium :evil: to jeszcze jest walka o lepsze miejsce do obserwacji i dobierania sie do rybek
Generalnie trwa wlasnie walka o .. dominacje w stadzie :( rano Serwis dobieral sie do Biznesa .. teraz Biznes do Serwisa. Raz wspolna zabawa i braterska milosc :) raz ostre fukanie.
Na razie obserwuje i nie interweniuje bo pazury raz ze przyciete, dwa nie ida w ruch, trzy walki sa krotkie..bo w koncu sporo tu atrakcji w nowym miejscu :)
Tez sobie wybraly moment na ustalanie ktory wazniejszy :twisted:[i]
Ostatnio edytowano Pt kwi 07, 2006 17:42 przez goska_bs, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

goska_bs

Post » Pt kwi 07, 2006 17:18

kurcze, a może on są tak mądre i zrozumiały, że dopiero teraz są w domu i trzeba ustalić hierachię na ich terenie.. może pracę traktowały jako dom tymczasowy??? 8O
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Pt kwi 07, 2006 17:28

Ale ona śliczne. A sprawozdanie bardzo ciekawe
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt kwi 07, 2006 17:35

agacior_ek pisze:kurcze, a może on są tak mądre i zrozumiały, że dopiero teraz są w domu i trzeba ustalić hierachię na ich terenie.. może pracę traktowały jako dom tymczasowy??? 8O

Ja juz te koty to o wszystko podejrzewam ;)
Rano kupilam cazki do pazurow i powiedzilam im no chlopaki przed wyjazdem do domu robimy manicure (wolalam to zrobic w pracy bo podobno zwykle koty nie daja sobie obcinac a tam mialby je kto przytrzymac) i co na to moje chlopaki?? daly sobie obciac bez mialkniecia .. a nawet z mruczeniem i lizaniem 8O
Na pol godziny przed wyjazdem mowie.. lobuzy zbierac zabawki bo sie pakujemy - i co .. znalazly nie widziana od 3 dni jedna z myszek 8O
Na haslo Futrzaki wlazic do kontenerka jedziemy do domu ... wlazly bez awantur i gonitw 8O
W domu poza rybkami dziala haslo "nie" na ktore kot zostawia kwiatek, i schodzi ze stolu 8O
Tylko ciekawe jak dlugo potrwa ta prawie sielanka :)
Teraz Lobuzy odpoczywaja :) Biznes jako kot ciekawski a jednoczesnie nakolankowy i pieszczoch na moich kolanach :) Serwis jako kot powsciagliwy i bardziej niezalezny na moich stopach :) (na kolankach albo przytulanki czy mizianie po brzuchu tylko kiedy kot Serwis ma na to ochote :)
Wiecie nie sadzilam ze bedzie az tak dobrze :) Miekko mi sie robi kiedy tak sie tula i mrucza w domu :)

PS Ledwie skonczylam to pisac ... Serwis wskoczyl mi na kolana :D i mam teraz dwa nakolankowe kociska jednoczesnie :) :D :lol:
Obrazek

goska_bs

Post » Pt kwi 07, 2006 19:44

Wiecie calkiem fajnie u nas w domu :)
Co prawda duza dosc czesto mowi "nie" :twisted: kiedy wleziemy na stol, akwarium albo dobieramy sie do kwiatkow
Za to ponad godzine bawila sie z nami na podlodze :) rzucajac myszki, gumki i inne zabawki :) i znalazla taka fajna listewke do wyciagania myszek spod szafy ma wreszcie troche gimnastyki ;) a przy okazji wyszlo ile brudu jest pod szafa :oops: a duzej wydawalo sie ze jest w miare posprzatane ;) :oops:
Teraz duza padla po zabawie 8O a my dalej szalejemy :) tupiac jak stado sloni (jak ona mogla onas powiedziec slonie???? :twisted: :evil: :twisted: )
Obrazek

goska_bs

Post » Pt kwi 07, 2006 20:17

hej chlopaki ja znam takie cos z tym bajeem co to robia sie 4 koty...
nie rzeba tych tam dwoch kolejnych straszyc bo oni sa straszniejsi niz my i potem trzeba uciekac...
ja teraz z tymi gratisami zyje w zgodzie...
o dziwo sie nie wcinaja do zabawy :D

Lulek
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pt kwi 07, 2006 21:41

Fri pisze:a ja jak Frida do mnie zawędrowała miałam akurat (nomen-omen?) wolny weekend poprzedzony cudownie wolnym piątkiem, dzięki czemu po trzech dniach ryczenia ze stresu, uciekania przed ścigającym i skrzeczącym bestialstwem, wycierania zarzyganej podłogi i chowania się pod wanną - ochłonęłam...
...i dalej samo się ułożyło... :mrgreen:

8O Fri, to Ty przed kotem aż pod wannę uciekałaś..? 8O

:wink:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Pt kwi 07, 2006 22:32

Domino76 pisze:
Fri pisze:a ja jak Frida do mnie zawędrowała miałam akurat (nomen-omen?) wolny weekend poprzedzony cudownie wolnym piątkiem, dzięki czemu po trzech dniach ryczenia ze stresu, uciekania przed ścigającym i skrzeczącym bestialstwem, wycierania zarzyganej podłogi i chowania się pod wanną - ochłonęłam...
...i dalej samo się ułożyło... :mrgreen:

8O Fri, to Ty przed kotem aż pod wannę uciekałaś..? 8O

He,he...
Pogadamy rano, jak Goska powie, gdzie tę noc spędziła.
Na razie Dwupak Biurowy chyba ją zatupał na śmierć, bo podejrzanie długo milczy.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Sob kwi 08, 2006 7:41

redaf pisze:
Domino76 pisze: 8O Fri, to Ty przed kotem aż pod wannę uciekałaś..? 8O

He,he...
Pogadamy rano, jak Goska powie, gdzie tę noc spędziła.
Na razie Dwupak Biurowy chyba ją zatupał na śmierć, bo podejrzanie długo milczy.

Dzien dobry wszystkim :) Witamy po pierwszej nocce u duzej :) Piszemy my Koty bo duza z lekka nieprzytomna :twisted: Chociaz wieksza czesc nocy przespalismy grzecznie ... obok 8O lozka duzej ... nie zeby nie pozwalala nam na nie wejsc ale nie przywlismy ze jakies duze jest z nami w nocy ;)
O 3 nad ranem postanowilismy dac duzej probke naszych nocnych mozliwosci :twisted: :twisted: najpierw bylo podgryzanie chrupek ( w nocy jak odglos kruszarki do kamieni) pozniej byla kuweta (3 minuty kopania przed i po dajace wrazenie ze kot chce sie przekopac z I pietra do fundamentow co pomnozone x2 daje 12 minut halasow) a pozniej zaczelismy sie bawic lacznie z galopadami po spiacej duzej :twisted: pomammrotala cos pomamrotala zakryla uszy koldra i nie ruszyla sie :twisted: to stwierdzilismy ze bez publiki nie bedziemy szalec ;) Druga proba pobudki byla o 6 juz bardziej skuteczna bo zwalilismy kwiatek.. taaakii duzy ale doniczka nie potlukla sie tak jak zwykle bo jakis plastik duza postawila :twisted: wiec tylko duza wstala postawila kwiatek na miejsce, sprzatnela ziemie i .. poszla dalej do wyra :twisted: no to ja Biznes sprawdzilem jej poduszke ..calkiem calkiem byla :).
O 8 to juz postanowilismy wyciagnac ja zwyrka w koncu ile mozna spac???? :twisted: no i wstala :D zrobila nam sniadanko a teraz sama z metnym wzrokiem siedzi nad kawa :)
Dobra konczymy to pisanie bo czas na poranny zespol kotow z ADHD :twisted: :D
Obrazek

goska_bs

[poprzednia][następna]