Przygarnę malutką kotkę...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 07, 2006 12:58 Przygarnę malutką kotkę...

... przygarnę kotkę - maleństwo z okolic Inowrocławia - Bydgoszcz, Toruń. Zależy mi na tym, żeby w miarę szybko pomóc kotce.

ps. Od Mirki_t wiem, że nie ma w Bydgoszczy młodej, dorosłej, wysterylizowanej kotki.
Ostatnio edytowano Pt kwi 07, 2006 13:22 przez _Milusia_, łącznie edytowano 1 raz

_Milusia_

Od: Nie kwi 02, 2006 16:59

Post » Pt kwi 07, 2006 13:08

Milusiu, rozumiem, że bardzo zależy ci na kotce, ale proszę, nie dubluj wątków, bo zabierasz miejsce dla tych o kotkach szukających domów :roll:
Obrazek

baśa

Od: Pt paź 28, 2005 8:24

Post » Pt kwi 07, 2006 13:08

A domek będzie dla jednej koteczki?
Bo my w Warszawie mamy koteczkę całą czarną, grzeczną i kochaną, ale niestety nie przepada za innym kocim towarzystwem...
Dowóz oczywiscie możliwy ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt kwi 07, 2006 13:13

tajdzi pisze:A domek będzie dla jednej koteczki?
Bo my w Warszawie mamy koteczkę całą czarną, grzeczną i kochaną, ale niestety nie przepada za innym kocim towarzystwem...
Dowóz oczywiscie możliwy ;)

Tak, domek będzie dla jednej koteczki :) całe 3 pokoje i łazienka, i kuchnia :)

_Milusia_

Post » Pt kwi 07, 2006 13:15

Jutro przychodzi do nas w odwiedziny Pani z Warszawy. Jeżeli nie tej koteczki szuka dla siebie - będę pisała ja, albo Dorotek6 :)
A koteczka to Safirka - ma wątek na kociarni zapraszam - są zdjęcia :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt kwi 07, 2006 13:15

baśa pisze:Milusiu, rozumiem, że bardzo zależy ci na kotce, ale proszę, nie dubluj wątków, bo zabierasz miejsce dla tych o kotkach szukających domów :roll:

Baśu - ja w jak najlepszych intencjach zdublowałam wątek :D i mam czyste sumienie, bo chcę pomóc kotkowi :D

_Milusia_

Post » Pt kwi 07, 2006 13:19

_Milusia_ pisze:
baśa pisze:Milusiu, rozumiem, że bardzo zależy ci na kotce, ale proszę, nie dubluj wątków, bo zabierasz miejsce dla tych o kotkach szukających domów :roll:

Baśu - ja w jak najlepszych intencjach zdublowałam wątek :D i mam czyste sumienie, bo chcę pomóc kotkowi :D

wiem Milusiu, nie mniej jednak mogłaś po prostu zmienić tytuł poprzedniego...ale nie czepiam się juz.

Mam nadzieję, że szybko znajdziesz tą jedyną, ukochaną kotkę i tego Ci z całego serca życzę :D
Obrazek

baśa

Od: Pt paź 28, 2005 8:24

Post » Pt kwi 07, 2006 13:28

baśa pisze:
_Milusia_ pisze:

wiem Milusiu, nie mniej jednak mogłaś po prostu zmienić tytuł poprzedniego...ale nie czepiam się juz.

Mam nadzieję, że szybko znajdziesz tą jedyną, ukochaną kotkę i tego Ci z całego serca życzę :D

Przepraszam, że nie zmieniłam po prostu tytułu - po długiej nieobecności na forum zapomniałam po prostu o takiej możliwości. Naprawdę chcialam jak najlepiej i dziękuję za życzenia :D

Jednak najlepiej by było, żeby kotek nie był czarny, bo będzie przypominał bolesne rozstanie z czarnym kotkiem, a nawet dwoma (jednym się tylko opiekowalyśmy z Mamą, odnalazła się właścicielka).
Do czarnych kotków mam po prostu pecha :wink:

_Milusia_

Post » Pt kwi 07, 2006 13:30

To może dokladnie jeszcze raz sprecyzuj jakiego szukasz? ;)
Bo młoda i wysterylizowana - koteczki sterylizuje się przeważnie po pierwszej rujce czyli 8-9 miesięcy mają - a to według niektórych już nie jest młody kot ;)
I jeżeli nie czarna, to jaka? ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt kwi 07, 2006 13:36

Każda, byle nie czarna :wink: Nie mam preferencji typu : musi być ruda, albo niebieska. Przygarnę każde kocie maleństwo byle nie czarne. A wiek zaczyna mi być obojętny również - bo tak samo pokocham małe kociątko jak i młodą, wysterylizowaną kotkę, bo i tak żadnej z tych dwóch możliwości znaleźć nie mogę :wink:

_Milusia_

Post » Pt kwi 07, 2006 13:43

Czegoś nie rozumiem :?
Chcesz dorosłą wysterylizowaną (nie wysterylizowanej nie chcesz) jak sie okazuje że takiej nie ma to chcesz małą kotkę. Przecież mała też jest nie wysterylizowana to dlaczego nie może być dorosła nie wysterylizowana :?:

Piszesz nie czarną , a wiem od kogoś z forum że wcześniej chciałaś czarną tylko zdrową pogubiłam się :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt kwi 07, 2006 13:47

Milusiu, jeszcze raz poproszę Cię o cierpliwość - kot to nie gorące bułeczki :wink:
Wszelkie hasła typu kota przyjmę natychmiast, pilnie itp budzą nieufność - to decyzja na kilkanaście lat, nie można je podejmowac pochopnie.
Forumowicze, którzy szukają domków adopcyjnych sprawdzają je dokładnie, kot musi trafić w dobre dla siebie warunki, a pośpiech nie sprzyja rozwadze ....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt kwi 07, 2006 13:55

Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Pt kwi 07, 2006 14:00

iwcia pisze:Czegoś nie rozumiem :?
Chcesz dorosłą wysterylizowaną (nie wysterylizowanej nie chcesz) jak sie okazuje że takiej nie ma to chcesz małą kotkę. Przecież mała też jest nie wysterylizowana to dlaczego nie może być dorosła nie wysterylizowana :?:

Piszesz nie czarną , a wiem od kogoś z forum że wcześniej chciałaś czarną tylko zdrową pogubiłam się :roll:

Iwciu, jeśli już nie mogę dorosłej wysterylizowanej przygarnąć, to wezmę od razu maleństwo - bo takie są rozkoszne, wiem coś o tym :wink:

Czarnej kotki na pewno nie chciałam, może pomyliło Ci się z ciemną?

Annskr - ja to wszystko rozumiem, tylko wiem jak kotka miałaby u mnie dobrze i chciałabym ją jak najszybciej uszczęśliwić. Stąd moje trochę desperackie miotanie się. Ale wszystko wynika z dobrej woli :)

_Milusia_

Post » Pt kwi 07, 2006 14:43

Pozostawię 1 wątek, bo się Milusia_ pogubi :twisted: :wink:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08