ale bardzo chciałabym wiedzieć, jak ma się Śpioszek??
Przesyłamy mu dużo kciuków znad morza

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
olifanta pisze:Jestem tu nowa,
ale bardzo chciałabym wiedzieć, jak ma się Śpioszek??
Przesyłamy mu dużo kciuków znad morza
Anja pisze:Sliczny jest, ale badania moczu ma niedobre. Ph za wysokie, krew w moczu, a nie ma krysztalow? Zakwaszacie go oprocz leczenia?
nataleczka pisze:To taki moj maly pomysl- moze moznaby bylo zorganizowac adopcje wirtualna dla kociakow? Czesc pieniedzy przeznaczac na zakup karmy przez interent skoro tam nie ma dobrego sklepu a czesc przeznaczyc na leczenie i sterylki kociakow... Moze juz taki pomysl byl- nie mam czasu na przeczytanie wszystkich postow, ale mysle ze ktos sie zglosi, przynajmniej bede trzymac kciuki- ja nie moge sie dolozyc bo juz zaadoptowalam jednego kotka z Borow Tucholskich i nie stac mnie na wiecej...no chyba ze w czasie wakacji cos zaoszczdze jak pojde do pracy. Ale mysle ze mozna cos takiego zorganizwoac- zalozyc nowy watek opisac to trcohe bardziej wzruszajaco i ktos napewno na to pojdzie.
Beliowen pisze:Carmella, po pierwsze - trzeba sprawdzić też nerki.
Po cewnikowaniu i bez uszkodzenia mechanicznego widocznego bywa krew w moczu, ale to przez kilka dni, nie dłużej.
Nie wiem, kiedy mocz był pobierany ale poza zasadowym pH ciężar właściwy jest zdecydowanie za niski.
W moczu jest białko, jest bilirubina określona jako moderate - co też nie pozostaje bez wpływu na barwę moczu.
Warto a nawet trzeba sprawdzić jak to we krwi wygląda, zwłaszcza wątroba i nerki.
Przy profilu wątrobowym nie ograniczałabym się do AlAT i AspAT - dodałabym oznaczenie białka całkowitego, poziomu albumin, bilirubiny oraz GGTP.
carmella pisze:Beliowen pisze:Carmella, po pierwsze - trzeba sprawdzić też nerki.
Po cewnikowaniu i bez uszkodzenia mechanicznego widocznego bywa krew w moczu, ale to przez kilka dni, nie dłużej.
Nie wiem, kiedy mocz był pobierany ale poza zasadowym pH ciężar właściwy jest zdecydowanie za niski.
W moczu jest białko, jest bilirubina określona jako moderate - co też nie pozostaje bez wpływu na barwę moczu.
Warto a nawet trzeba sprawdzić jak to we krwi wygląda, zwłaszcza wątroba i nerki.
Przy profilu wątrobowym nie ograniczałabym się do AlAT i AspAT - dodałabym oznaczenie białka całkowitego, poziomu albumin, bilirubiny oraz GGTP.
Anetko, zapomnialam napisac, ze badania krwi tez byly, morfologia, nerki i watroba . Wszystko w normie, jedynie troche obnizona ilosc białych krwinek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, elmas, Google [Bot], Silverblue i 368 gości