czitka pisze:Zuza35 pisze:A jak wejdziesz głębiej to tam są cenyTakie najpopularniejsze to jakieś 700 zł
Wchodzę, wchodzę i nic nie znajduję. Kiepski ze mnie komputerowiecDla kota musi być takie z siatką, no i tak dookoła działki 600 m. O ile to najpopularniejsze dotyczy wariantu pierwszego, czyli najmniej skomplikowanego, to można sobie wyobrazić cenę trzeciego, bardziej wyspecjalizowanego. I nie wiem ile metrów ogrodzi ten najpopularniejszy wariant. No nic, czekam na odpowiedź od nich. Według mnie to wyjdzie parę tysięcy, a za tyle to można siatkę nachyloną zrobić dookoła domu i bez prądu
![]()
Dzięki serdeczne!
halo!!!! Forum!!!!! Czy ktoś to podłączył już gdzieś????Halllo!!!!!! Odbiór!
Moi znajomi maja takie cos i uderzenie tego czegos jest bardzo stresujace dla zwierzat, byle swiadkiem jak "oberwal" pradem i kot i pies, sadzac z reakcji bylo to nieprzyjemne, nie wiem czy bolesne. Fakt faktem, ze trzymaja sie od tego "pastucha" z daleka.
Mam duzy ogrodzony siatka ogrod, daleko od drogi. Koty chodza jak chca i gdzie chca. 2 w ciagu 30 paru lat mi zginely bez pamieci, reszta pilnuje sie sama. Duzo dobrego robi kastracja i sterylizacja. Nie chodza na ksiuty, nie maja sladow po bojkach.
Nie znam skutecznego sposobu ograniczenia swobody kota. A trzymanie ich w wolierach czy tp. jest nieporozumieniem. Albo kot chce byc ze mna i traktuje dom jak swoj kat, albo woli wolnosc... Zabronic mu tego nie moge. Niby czemu? Ze wzgledu na moja ludzka chec posiadania?