Biznes i Serwis. Kochany Tuptus juz za TM :( cudu nie bylo:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 30, 2006 12:42

Fri pisze:
goska_bs pisze:[Ale to byla doniczka szefowej a nie Duzej :( Duza nadal wsciekla... lasze sie mrucze a Duza nic tylko spadaj :( i nie lubie kota :( Jak tu przeprosic duza?
dobrze ze chociaz laskawie jesc dala :twisted:

wybrzuszyć się i powić trochę na pleckach ze wzrokiem wbitym w oczy Dużej... :twisted:
działa niezawodnie... :twisted: :twisted:
a potem zastosować tą samą technikę na Szefowej ... :twisted: :twisted: :twisted:

Podzialalo!!!!! :D :lol: :)
Znow moge siedziec u Duzej na biurku :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Czw mar 30, 2006 12:46

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

a mówiłam: n-i-e-z-a-w-o-d-n-e!
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw mar 30, 2006 12:49

:lol: Fri specjalistka od rozmów kocich :ryk:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw mar 30, 2006 12:55

Fri pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

a mówiłam: n-i-e-z-a-w-o-d-n-e!

Jakas Ty madra Fri :) Bedziemy sie od Ciebie uczyc sztuczek ;)
Obrazek

goska_bs

Post » Czw mar 30, 2006 13:11

poobcujesz trochę z diabelskim duecikiem w pieleszach domowych, godzinach nocnych, 48h na weekend - to kocia mowa nie będzie dla Ciebie tajemnicą...
mowa ciała przede wszystkim,
to fascynujące tak obserwować kocie zachowanie, a mimikę mordki kocię ma przebogatą!
czasem rzut oka na pysio wystarczy, żeby wiedziec czy kot smutny, czy znudzony, czy się rozemocjonował i zaraz jak wyrzucony z katapulty wyskoczy do mojej twarzy, pacnie łapką w policzek, odwróci sie w powietrzu o 180 stopni, zrobi rundkę dookoła kanapy z prędkością światła poskrzekując, pogna do sypialni i przyczai za rantem materaca, zapominając o sterczących w polu widzenia uszkach i aż mu będą pod futrem mięśnie drgały z emocji - znajdzie mnie tym razem czy nie znajdzie...? 8O
Obrazek

Fri

Post » Czw mar 30, 2006 13:19

Jak się taki duecik schowa za drzwiami pokoju, Ty wchodzisz a tu przed nogi bryk!!!że mało zawału nie dostaniesz. To jest dopiero "dowcip".
Wczoraj moje urwipołcie wymyśliły polowanie na psa 8) w ramach rozrywki wieczornej. Biedna Ranya dogonić ich w salonie nie mogła i padła skołowana na posłanie a te w akcie zwycięstwa odtrurlały się pod stół z minami w stylu "cwaniaka urwisa" :twisted:
Obrazek

Czarna Agula

Od: Wto lis 22, 2005 22:25

Post » Czw mar 30, 2006 13:46

Fri pisze:poobcujesz trochę z diabelskim duecikiem w pieleszach domowych, godzinach nocnych, 48h na weekend - to kocia mowa nie będzie dla Ciebie tajemnicą... mowa ciała przede wszystkim,

No powoli Duza zaczyna nas rozumiec :) chociaz nie zawsze... ale przynajmniej probuje ;)
Caly czas ja przekabacamy zeby nie dopisala po wyczynach Biznesa slowa chyba do tematu :)
Ja ktory to pisze (czyli Serwis) od wczoraj kiedy powiedziala ze nas bierze lize ja i spie na biurku .. i nawet daje brzucho do miziania :)
Obrazek

goska_bs

Post » Czw mar 30, 2006 13:51

Czarna Agula pisze:Jak się taki duecik schowa za drzwiami pokoju, Ty wchodzisz a tu przed nogi bryk!!!że mało zawału nie dostaniesz. To jest dopiero "dowcip".

Juz sie ucieszylismy z nowego pomyslu na dowcipy :) kiedy Duza powiedziala ze u niej ten numer nie przejdzie bo w domu nie ma drzwi (oprocz wejsciowych i skladanych do lazienki :) :evil:
A i duza zastanawia sie nad nowycm zarelkiem dla nas 8O
Co sadzicie o karmie Pro Pack??
Obrazek

goska_bs

Post » Czw mar 30, 2006 14:11

goska_bs pisze:

a nie Purina Pro Plan?
Pro Plan nie próbowałam jeszcze, ale myślałam, żeby z czasem przestawić z RC, Purina Pro Plan zbiera na forum dośc pochlebne recenzje, ale przejrzyj wątki pokarmowe... :lol: to o tyle dobre, że ludziska piszą na podstawie doświadczeń swoich kotów - np. co się działo podczas zmiany jednej karmy na drugą albo jak oszukać kota, który nie chce jeść dobrej karmy a uwielbia gorszą, żeby zjadł jednak tę lepszą i nie zwęszył podstępu...etc. :twisted:
Obrazek

Fri

Post » Czw mar 30, 2006 14:16

Fri pisze:
goska_bs pisze:

a nie Purina Pro Plan?

Nie Purina tylko Pro Pac ponoc jakas amerykańska, dystrybuowana przez jedną z łódzkich firm (nie bede pisac jaka bo to bylaby reklama )
Ale nie chce eksperymentowac na Kotach dlatego czekam na opinie
Obrazek

goska_bs

Post » Czw mar 30, 2006 14:19

Fri pisze:poobcujesz trochę z diabelskim duecikiem w pieleszach domowych, godzinach nocnych, 48h na weekend - to kocia mowa nie będzie dla Ciebie tajemnicą...
mowa ciała przede wszystkim,
to fascynujące tak obserwować kocie zachowanie, a mimikę mordki kocię ma przebogatą!
czasem rzut oka na pysio wystarczy, żeby wiedziec czy kot smutny, czy znudzony, czy się rozemocjonował i zaraz jak wyrzucony z katapulty wyskoczy do mojej twarzy, pacnie łapką w policzek, odwróci sie w powietrzu o 180 stopni, zrobi rundkę dookoła kanapy z prędkością światła poskrzekując, pogna do sypialni i przyczai za rantem materaca, zapominając o sterczących w polu widzenia uszkach i aż mu będą pod futrem mięśnie drgały z emocji - znajdzie mnie tym razem czy nie znajdzie...? 8O

zgadzam sie wpełni ,koty mają w sobie coś takiego ,że człowiek ich rozumie,kiedyś mówiłam że mój pies tylko mówić nie umie ,majac kota juz tego nie powiem bo czasmi nawija jak jej pańcie :roll:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw mar 30, 2006 15:00

nie zetknęłam się z Pro Pac, ale poszukałam w necie:
Kompletne i zrównoważone pożywienie dla wzrostu kociąt i rozmnażających się kocic we wszystkich etapach ciąży i laktacji. Składniki: kurczak, mączka ryżowa, kukurydza, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolem, źródłem naturalnej witaminy E), suszone jaja, suszona pulpa buraczana, ryby, suszona serwatka, suszone drożdże piwne, kultury bakterii, sól, chlorek potasu, DL-metionina, lizyna, kiełki pszenicy, chlorek choliny, witamina E, aktywowany zwierzęcy sterol (źródło witaminy D3), tauryna, witamina A, niacyna, D-pantotenian wapnia, witamina B12, ryboflawina, tiamina, kwas askorbinowy, biotyna, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), inozyt, kwas foliowy, tlenek manganu, siarczan żelaza, siarczan miedzi, tlenek cynku, jodek. ANALIZA: białko nie mniej niż 34,00%, tłuszcz nie mniej niż 22,00%, błonnik nie więcej niż 3,00%, wilgotność nie większa niż 10,00%, popiół nie więcej niż 7,00%, magnez nie więcej niż 0,100%.

wygląda obiecująco, chociaż dużo dziwnych cholin, steroli i pirodoksyn :strach: ale cena przystępna... 8O
trzeba by podrzucić w wątku żywieniowym, może odezwałby sie ktoś kto karmi albo się zna na składach...

uch, powtarzam raz jeszcze, że przeurocze te Twoje Bestie :twisted: oczu od nich oderwać nie można... :spin2:
Obrazek

Fri

Post » Czw mar 30, 2006 17:46

Fri pisze:nie zetknęłam się z Pro Pac, ale poszukałam w necie:
Kompletne i zrównoważone pożywienie dla wzrostu kociąt i rozmnażających się kocic we wszystkich etapach ciąży i laktacji. Składniki: kurczak, mączka ryżowa, kukurydza, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolem, źródłem naturalnej witaminy E), suszone jaja, suszona pulpa buraczana, ryby, suszona serwatka, suszone drożdże piwne, kultury bakterii, sól, chlorek potasu, DL-metionina, lizyna, kiełki pszenicy, chlorek choliny, witamina E, aktywowany zwierzęcy sterol (źródło witaminy D3), tauryna, witamina A, niacyna, D-pantotenian wapnia, witamina B12, ryboflawina, tiamina, kwas askorbinowy, biotyna, chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), inozyt, kwas foliowy, tlenek manganu, siarczan żelaza, siarczan miedzi, tlenek cynku, jodek. ANALIZA: białko nie mniej niż 34,00%, tłuszcz nie mniej niż 22,00%, błonnik nie więcej niż 3,00%, wilgotność nie większa niż 10,00%, popiół nie więcej niż 7,00%, magnez nie więcej niż 0,100%.

wygląda obiecująco, chociaż dużo dziwnych cholin, steroli i pirodoksyn :strach: ale cena przystępna... 8O
trzeba by podrzucić w wątku żywieniowym, może odezwałby sie ktoś kto karmi albo się zna na składach...

Juz wrzucam do zywieniowki bo sama jestem ciekawa opini a jest szansa ze moze z 10 kg mozna by zalatwic dla dozywiania przez domki tyczasowe czy leczacych.
Obrazek

goska_bs

Post » Czw mar 30, 2006 17:58

goska_bs pisze:A i duza zastanawia sie nad nowycm zarelkiem dla nas

Cześć, Firmowy Dwupak!
Nie przejmujcie się, a niech się pozastanawia, poczyta i pokombinuje.
Na pewno będziecie mieć, tak jak my cały dzień w misce te jakieś Bure Kulki...
Ale i tak da się z czasem Dużą nauczyć, że jedyne co Prawdziwe Kocie Drapieżniki jedzą to SUROWA WOŁOWINKA!
Mniam...
Koć
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw mar 30, 2006 18:06

redaf pisze:
goska_bs pisze:A i duza zastanawia sie nad nowycm zarelkiem dla nas

Cześć, Firmowy Dwupak!
Nie przejmujcie się, a niech się pozastanawia, poczyta i pokombinuje.
Na pewno będziecie mieć, tak jak my cały dzień w misce te jakieś Bure Kulki...
Ale i tak da się z czasem Dużą nauczyć, że jedyne co Prawdziwe Kocie Drapieżniki jedzą to SUROWA WOŁOWINKA!
Mniam...
Koć

Mrrrrauuu Duza juz sie tego nauczyla :) Zaczynala od gotowanego mieska bo my wczesniej to tylko na puchach i chrupkach<bleeee> a dzis to byla surowa wolowinka..mniam... tylko jakos malo jej bylo 8O i duza zastanawia sie po ile powinno byc tego miecha na jednego :)
Obrazek

goska_bs

[poprzednia][następna]