WYSTAWA 25-26 MARCA 2006 - WWW.PFA.COM.PL

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon mar 27, 2006 11:00 Re: ...

rosyjskieniebieskie pisze:A co do Conrado Moreno... to chyba Twój klub także starał się zaprosić Conrado na wystawę w lutym, ale nie było was stać. Czyżby przestał Ci się podobać tylko dlatego, że to wystawa konkurencyjnego klubu? Hmm, przykre.

Szczerze, to Conrado nawet w najmniejszym stopniu nie nadaje sie na prowadzacego BIS. Nie zna sie na kotach, nie rozroznia ras, nie wiedzial co to miot, nie znal zasad BIS'u, itd. Probowal swoj brak podstawowej wiedzy o kotach jakos tuszowac ale nie wychodzilo mu to najlepiej. Mam nadzieje, ze nikt wiecej nie powtorzy tego bledu i nie wezmie Conrado jako prowadzacego BIS. Rownie dobrze mozna wziasc pierwszego lepszego czlowieka z ulicy, byle by tylko dobrze sie prezentowal na scenie -- poziom kociej wiedzy beda miec podobny. :roll:
Pozdrawiam,
Pit

bratpit

Od: Sob sty 17, 2004 14:33

Post » Pon mar 27, 2006 11:00

no to dobrze ze beda

ps
skonczcie ta klotnie, co to ma na celu?

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Pon mar 27, 2006 11:04

Mysza pisze:Poziom wiedzy pana Moreno na temat ras kotów był żenujący...

Co do ocen sędziów- przyglądałam się ocenianiu przez Satu Hamalainen i tego sędziego który zdawał egzamin w sobotę (nie pamiętam nazwiska)- bardzo mi się podobali obydwoje :D

Co do Pana <preno, niestety muszę się zgodzić, że niedzielny Best był początkowo dużo dużo lepszy, bez Pana Moreno, choć konkursy chyba wyszły na prawdę fajnie? (te dla publiczności). Widziałam jak Pan Moreno podpisywał setki karteczek ;)

A co do sędziny Hamalainen, to przyznam, że jestem ZACHWYCONA! ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon mar 27, 2006 11:04

Pracowałam u sędziny Satu Hamalainen - i jestem pod wielkim wrażeniem jej wiedzy oraz tym jak potrafi działać na koty - dzięki niej udało się uspokoić brytyjkę w Bisie w sobotę i nie odniosłam większych ran, ale to jak sprowokowała koteczkę domową do autoprezentacji w niedzielę :aniolek: :1luvu: - kto widział ten wie o czym mówię - łzy same napływały do oczu - sędzina długo po zakończeniu ocen wycierała łzy wzruszenia

Dodam, że sędzina została zaproszona na wystawę do Łodzi :)
"A nie ma Pan własnego zdania?
Mam, ale się z nim nie zgadzam.."
Obrazek

d_anek

Od: Pt lut 06, 2004 8:24

Post » Pon mar 27, 2006 11:05

d_anek pisze:Pracowałam u sędziny Satu Hamalainen - i jestem pod wielkim wrażeniem jej wiedzy oraz tym jak potrafi działać na koty - dzięki niej udało się uspokoić brytyjkę w Bisie w sobotę i nie odniosłam większych ran, ale to jak sprowokowała koteczkę domową do autoprezentacji w niedzielę :aniolek: :1luvu: - kto widział ten wie o czym mówię - łzy same napływały do oczu - sędzina długo po zakończeniu ocen wycierała łzy wzruszenia

Wiem co mówisz, bo sama ryczałam, jak Loniakowa się pokazała ;)
I tak sobie obie płakałyśmy z sędziną :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 27, 2006 11:07

tajdzi pisze:
d_anek pisze:Pracowałam u sędziny Satu Hamalainen - i jestem pod wielkim wrażeniem jej wiedzy oraz tym jak potrafi działać na koty - dzięki niej udało się uspokoić brytyjkę w Bisie w sobotę i nie odniosłam większych ran, ale to jak sprowokowała koteczkę domową do autoprezentacji w niedzielę :aniolek: :1luvu: - kto widział ten wie o czym mówię - łzy same napływały do oczu - sędzina długo po zakończeniu ocen wycierała łzy wzruszenia

Wiem co mówisz, bo sama ryczałam, jak Loniakowa się pokazała ;)
I tak sobie obie płakałyśmy z sędziną :)

ach to gratuluję sukcesu - w pełni zasłużony!!! :1luvu:
Obrazek

d_anek

Post » Pon mar 27, 2006 11:12 Re: ...

a'propos wystawy i sedziowania to pozwolimy sobie wtracic kilka zdan do dyskusji :-)
Juz sie dalo zauwazyc ze ostatnia wystawa wzbudzila kontrowersje - zreszta jak zawsze kazda wystawa je wzbudza :-) Apogeum wnerwa u hodowcow wzbudzila Jannik Reanult :-) Spora grupa RUS dostala ocene VG z niewybrednym komentarzem. Przyznajemy ze mozna sie wkurzyc na takie komentarze i surowe oceny choc zapewne wielu kotom w Polsce nalezy sie duza dawka krytyki - niekoniecznie jednak od Jannik Reanult. Ogolnie poziom sedziowania w FIFe jest tak potwornie nierowny, ze te oceny nalezy brac z wielkim przymruzeniem oka. Wszystko dlatego ze FIFe niestety z perspektywy czasu wydaje nam sie organizacja zachowawcza - nierozwojowa. Wszyscy wiemy jakim przemianom podlegaja rasy kotow, ktore hodujemy, jednak standardy FIFe ciagle sa te same. Jakiekolwiek zmiany sa wprowadzane sporadycznie i niesystematycznie. Efekty takiego stanu rzeczy ogladamy na wystawach, a ostatnio w ubiegly weekend. Koty nie przystaja juz do starych wytycznych, a co za tym idzie u sedziow nieaktualizujacych w swoich glowach tych zmian oceniaja je przykladajac stara miare i co? I koty oceniaja zle. Sa sedziowie, ktorzy cos w swoich glowach ukladaja na biezaco, ale sa i tacy, ktorzy patrza na koty przez pryzmat tego czego nauczyli sie dziesiatki lat temu. Zamiast sie denerwowac - nalezy unikac ocen u sedziow niereformowalnych. Jannik Renault nazwano "koszmrna stara baba" i "koszmarem z ulicy wiazow" :-) Oceniala nasze klubowe abiski w niedziele i wyraznie bylo widac ze nie czuje tej rasy, choc sama ją kiedys hodowala. Starala sie dokladnie ocenic koty, byla w sumie mila, ale jej ocena nic dla nas nie znaczy pomimo tego ze otrzymalismy EX1. Dobrym przykladem jest natomiast sedzia z francji zdajacy w sobote egzamin na III kategorie - to bardzo fajny sedzia, z temperamentem, swieze spojrzenie, pasja, poczucie humoru - w przyszlosci chetnie pojdziemy z naszymi kotami posluchac co ma nam do powiedzenia na ich temat. Na pewno jeszce duzo musi nauczyc, ale ma potecjal. Dostalismy od niego nominacje do BIS - to akurat tylko honorowa nominacja ale bardziej nas ucieszyla niz gdybysmy ja dostali od Borrasa lub Renault - tych sedziow my omijac bedziemy z daleka, bo szkoda na nich czasu i naszych pieniedzy :-)

Co do samej wystawy to jestesmy zadowoleni poniewaz podeszlismy do niej troszke inaczej nauczeni doswiadczeniem z poprzedniej wystawy PFA. Przyjechalismy po 9 i nie bylo zamknietych drzwi ani kolejki, z parkingiem nie bylo zadnego problemu. Komunikat z glosnikow: wystawa odbywa sie bez naglosnienia" to zwyczajna nieprawda, bo reklamy byly bardzo naglosnione. Nalezalo powiedziec ze wystawa jest bez wywolywania kotow, ale z potwornym naglosnieniem. Idea wystawy bez wywolywania (nie dreczenie kotow glosnymi dzwiekami) zostala kompletnie pominieta, wiec to oceniamy bardzo zle. To jest ten minus. Reszta ok. Moreno... A coz tu oceniac - pewnie byly osoby, ktorym sie to podobalo... :-) Generalnie jako rozrywka dla zwiedzajacych bylo OK :-) Niestety ciagle jestesmy uzaleznieni od sponsorow i kompromisy musza byc.
Do tego ze na polskich wystawach nic nie idzie zgodnie z planem juz sie przyzwyczailismy - moze kiedys ktos w koncu zorganizuje wystawe, na ktorej wszystko bedzie odbywac sie punktualnie. Bylismy na takich wystawch za granica i wiemy ze to mozliwe :-)

Jakub ktory kot zostal kotem publicznosci? Czy gdzies mozna sie dowiedziec ile osob zaglosowalo na naszego Unka? :-)
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Pon mar 27, 2006 11:15 Re: ...

Figuletta pisze:Jakub ktory kot zostal kotem publicznosci? Czy gdzies mozna sie dowiedziec ile osob zaglosowalo na naszego Unka? :-)

a ile na Lonie? 8)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 27, 2006 11:16

sprawdzę,

A mi miło poinformować, że wystawę odwiedziło prawie 11 TYSIĘCY gości!!!!!!!!!!!!!!!!

dziękujemy hodowcom,

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Pon mar 27, 2006 11:18

Mysza pisze:Poziom wiedzy pana Moreno na temat ras kotów był żenujący...
Gdyby raz czy drugi sie rąbnął, no to ok, ale on mylił rasy notorycznie
pomylić ruska z brytkiem, bo jest niebieski? Powiedzieć, że syjam i balijczyk dla niego są identyczna?- dobrze mu sędzia Chadaj powiedział, że powinien iść do okulisty.

Nie jestem fanka Pana Moreno. Obeszlabym sie bez niego.
Nie wydaje mi sie aby organizatorzy zaproszajac tego pana mieli na celu podniesc merytoryczna wartosc BISow...
Od tego byl Albert Kurkowski!
Pan Moreno mial tam chyba robic to co robil. Skoro zostal zaproszony po raz kolejny, to widocznie orgaizatorzy byli zadowoleni z jego uslug.
Nie razil mnie jego brak wiedzy, zwiedzajacym podobalo sie co on tam wygadywal. IMHO wystawa, a zwlaszcza BISy sa rowniez dla laikow ktorzy przychodza na wystawe poogladac i mile spedzic czas.
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pon mar 27, 2006 11:22

rosyjskieniebieskie pisze:sprawdzę,

A mi miło poinformować, że wystawę odwiedziło prawie 11 TYSIĘCY gości!!!!!!!!!!!!!!!!

dziękujemy hodowcom,

Jakub to teraz chociaz nam powiedz ktory kot zostal kotem publicznosci. Kiedy na wystawie to ogloszono?
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Pon mar 27, 2006 11:23

mnie najbardziej denerwowali sami wystawcy, nie docieralo do nich ze jest rownolegle sedziowanie. musialam biegac, wyciagac koty z klatek bo ich wlasciciele byli na zakupach :?
w sobote to byla tragedia, bylam sama z Tatiana Boyko.
dopiero w niedziele doszla do mnie druga stewardka do pomocy.

niektorzy wrecz byli agresywni(wystawcy), mieli do MNIE pretensje, dlaczego ocena trwa tak dlugo, ile maja czekac.
czy to moja wina? czy to ja ocenialam? czy to ja uciekalam z kotem ktory mial zostac do porownania i dlatego to tak dlugo trwalo(poszukiwanie kota)? w koncu, czy to ja robilam problem?

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Pon mar 27, 2006 12:07

Z tego wszystkiego co czytam wnioskuję, że najbiedniejsze na wystawach sa Ci najmniej zainteresowani, czyli Koty 8) To my już nie chcemy na wystawę :king:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon mar 27, 2006 12:10

8O spokojnie - to, że byłaś sama w sobotę to też nie jest wina wystawców - może spacer wiosenny pomógłby ochłonąć?
Obrazek

d_anek

Post » Pon mar 27, 2006 12:10

Kotem publiczności został CHYBA kot nr 230 Czekoladowa burma? Jedyna taka na wystawie :1luvu:
Ale tego nie wiem na 100%, bo jak po wystawie się pytałam o wyniki, to ponoć liczyły się jeszcze głosy.
Bardzo, bardzo bym chciała wiedzieć ile głosowało osób na kociska domowe... jest nadzieja, że się dowiemy? prosimyyyyy :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]