Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agniecha pisze:Boszeee ale wsiedliscie na dziewczyne! Nie ona jedna miala kotka wychodzacego i nie jej jednej przytrafil sie pryzkry wypadekto przykre-wiadomo ale kazdemu z was moze sie to niestety przytrafic. Nie wyobrazam sobie uwiazac kota na smyczy w ogrodku jesli jest kotem wychodzacym.no ludzie! wszystcy kochamy swoje malenstwa i ne chcemy ich krzywdy, to chyba oczywiste?!
Agniecha pisze:Nie bronie i nie atakuje. Ale w mieszkaniu latwiej. W domku jednorodzinnym koty zazwyczaj sa wychodzace-chyba? Moze sie myle ale koty, ktore sa wziete z podworka czy od zawsze byly wychodzace poprostu to kochaja. Co innego wziasc kanapowca i raptem kazac mu uczyc sie przetrwac na podworku. Jasne, ze kochac trzeba rozsadnie...nie neguje wrecz popieram! Ale nie mozna tak naskawikac na dziewczyne. Zdazylo sie, to bardzo przykre ale kot mial gdzie spac, co jesc i byl kochany. W mieszkaniu na kota moze spac szafka np.podczas naszej nieobecnosci.i co wtedy? tez bedziemy nieodpowiedzialnymi wlascicielami futtrzakow? Krytykowac i oskarzac powinnismy tych, ktorzyz powodu ptasiej grypy wyrzucaja swoich pupilkow. I teraz ida za tropem dalej...taka sytuacja jaka ma miejsce, mam na mysli PG, faktycznie powinna dac nam do myslenia i powinnismy niestety zamknac kociaki w 4scianach.
TIKA Moja tosia to tez moj clzonek rodizny, taka mala, wlochata corcianigdy bym jej nie wypuscila na dwor, bo raz mieszkam w bloku, dwa nie bylo kotem wychodzacym, trzy umarlabym ze strachu nie majac jej na oku
gagucia pisze:ten watek to przegiecie..
agata ty sie nieprzejmuj!
Agniecha pisze:no to teraz i mnie sie oberwie. Doskonale wiem, ze nie jest to temat o PG- no glupolem to ja nie jestem. Ciekawa jestm ilu osobom z forum zdazyla sie podobna sytuacja tylko przemilczaly aby nie zostac skrytykowane. Nie jestem tu po to by umoralniac i sie klocic czy madrzyc bo nie mam prawa ale po to by sie czegos madrego dowiedziec, wymienic poglady. wiec temat dla mnie zamkniety. A agata jak sie uprze zmieni nicka i ktos jej kota odda.zycie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Silverblue i 247 gości