Piękny bialy kocur szuka domu-bez innych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 14, 2006 1:31 Piękny bialy kocur szuka domu-bez innych kotów

wklejam info od jego opiekunki :

Biały kocurek, wiek ok 2 lat, wykastrowany szuka nowego domu i kogoś kto go mocno pokocha...

Białesek zwany także Baryłeczką nie ma szczęścia w swym krótkim życiu... :( kotek jest głuchy...został znaleziony w śniegu jako mały kociak i mieszkał u młodych ludzi aż do lata 2005 roku, musieli oni jednak go oddać z powodu wyjazdu za granicę, i tak trafił do mnie..., niestety mam już jednego kocurka i ... nie zgadzają sie ze sobą ;( Baryłeczka jest strasznie zazdrosny i atakuje Macieja , który jest od niego drobniejszy i słabszy. Maciej to z natury spokojny kot i bardzo wrażliwy- wszelkie niedogodności i stresy odbijają się u niego wyraźnie- przestaje jeść :( :( :( Maciej nie rozumie, że jego głuchy kolega często poprostu chce się bawić, zapasy są nie w jego naturze, wysyła dźwiękowe sygnały ostrzegawcze, które nie trafiają do Białego. Koty są ze sobą od lipca i nie potrafią się porozumieć ;( Dlatego ze względu na coraz gorsze samopoczucie i stan zdrowia (kot strasznie schudł) Macieja, dla jego dobra jestem zmuszona rozstać się z Białaskiem :( :(
Jest to dla mnie bardzo trudna decyzja, bo pokochałam go tego kociaka całym sercem, a i on się do mnie bardzo przywiazał (najbardziej lubi kobiety...)

Bialasek uwielbia się bawić: toczyć kulki, gonić lustrzanego zajączka lub punkcik wskaźnika laserowego a szmaciane myszki, rybki i inne gałganki to jego przyjaciele. Jest szczęśliwy, gdy drapie się go po łebku i pozwala spać w nogach łóżka. Mocno przywiązuje się do swojego opiekuna, chce spedzać z nim cały swój czas ( chyba,że spi :) ), jest ciekawski i pełen radości jak mały kociak. Boi się obcych i nie toleruje innych zwierząt-jest bardzo zazdrosny. Bardzo lubi przesiadywać na balkonie, niestety ze względu na głuchotę nie nadaje się do wypuszczania bez opieki do ogrodu :( szkoda, bo gdy jest ciepło chętnie większość czasu spędza na świeżym powietrzu. Choć nie słyszy, to zachowuje sie jak każdy inny kot ( tylko głośniej :) ) potrafi miałczeć i mruczeć na powitanie, gdy czegoś chce lub się boi. Ma doskonale rozwinięty zmysł węchu ( chyba zastępuje mu uszy), z końca mieszkania wie, że otwarto lodówkę, nawet jeśli właśnie spał :) :) i zaraz przybiega z przeciągrym mrrraaa... Zna system znaków, za pomoca których można się z nim porozumieć, poza tym patrzy na twarz i w oczy, aby odczytać co jego opiekun chce.

Mam wielką nadzieję, że znajdzie się osoba, która go pokocha i uczyni swój dom jego domem... on bardzo na to zasługuje

Baryłka jest w szczecinie
ale mozemy zorganizowac transport w inne miejsca w Polsce

kontakt w jego sprawie
gg9388513
mail marinella1@op.pl

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro kwi 12, 2006 11:30 przez marinella, łącznie edytowano 1 raz
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Wto mar 14, 2006 3:40

Dopiero wszyscy się bili o białego kota :wink:
O tego też napewno będą :D :D
Jest śliczny :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto mar 14, 2006 10:12

OJ coraz wiecej białych koteczków do oddania :(
Kto go wezmie?
Obrazek

andrzej

Od: Wto sie 17, 2004 11:51

Post » Wto mar 14, 2006 10:29

Cudowny jest ten kot... kurcze moze z innymi kotami by się dogadał? Ciężko będzie znaleźć dom bez kota tu na forum :D
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Wto mar 14, 2006 10:30

Jest sliczny, :1luvu: :ok: :ok: :ok: za dobry domek

renia101

Od: Pt mar 03, 2006 14:11

Post » Wto mar 14, 2006 10:45

Catrina pisze:Cudowny jest ten kot... kurcze moze z innymi kotami by się dogadał? Ciężko będzie znaleźć dom bez kota tu na forum :D

juz chyba jest domek
musze dogadac tylko pewne szczegóły
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Wto mar 14, 2006 14:14

A może jeśli nie z Maciejem to z kocią kobietą by się dogadał? :oops:

Amidka

Od: Śro mar 08, 2006 19:22

Post » Wto mar 14, 2006 16:05

Amidka pisze:A może jeśli nie z Maciejem to z kocią kobietą by się dogadał? :oops:

raczej nie
on u rodziców opiekunki lał domowa kotke
takze zdecydowanie to jest kot jedynak
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Wto mar 14, 2006 22:57

hmmm nie wiem czy to białe cudo ma już dom czy nie więc na wszelki wypadek podnoszę

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Wto mar 14, 2006 23:04 szukam

szukam, bo bardzo bym chciał być cudownym posiadaczem białego kociego szcsęścia,.mam już zamówionego ślicznego mańka z lubina, ale, tak doborowe, śliczne rodzeństo to by było jak znalazł!!! Dziś moja żona która"nie lubi futrzaków" przytargała do domu jakieś kocie ogromne nieszczęście, żona jest lekarzem w pewnym szpitalu, tam jak w większości szpitali są koty no i -mam kocie, jakoś dziwnie grubaśną(módlcie się za mnie, bo odbierałem porody od koboiety[bardziej zmęczony jak ona] i nawet z większym krzykiem, ale co ja zrobię jak moja kocia.......?! Boże no co ja zrobię?! no dobrze juz, koniec paniki, jak jest czysto biały kić czy kicia, to pojadę po to cudne stworzenie, no z tym że tak do 200 km, bo mnie żona siostra, mama, przyjaciel zabiją...., no może jeszcze sąsiadka.Dziękuję Wszystkim za pmoc, jesteście Cudowni.Oczywiście pozdrawiam!

fuks4u

Od: Pt mar 10, 2006 10:04

Post » Wto mar 14, 2006 23:13 marinella

Serce zadzwoń do mnie, wyślij sms-ka , nie zawsze mogę być w netku, ale zawsze zadzwonię.
Pozdrawiam
A właśnie, z racji zawodu to o której chcesz to dzwoń.
Huck Norris to przy mnie pikuś, ja ......., no dobrze , już dobrze, może nie pikuś,,ale...... no ze 120kg wagi, a ile miłości!!!! o głupocie nie wspomnę, za mały serwer. ( nie moja wina)!!!
z wyrazami szcunku
wojtek z lubina

fuks4u

Od: Pt mar 10, 2006 10:04

Post » Śro mar 15, 2006 13:40

fuksu4 nie wiem o co chodzi

wlecialam w biegu wiec tak na szybko... czy ty chcesz zaadoptowac baryłekę?

baryłka to kot JEDYNAK nie nadaje sie do domu z innymi KOTAMI I ZWIERZETAMI

prosze chetnych adoptujacych o dokladne wczytanie sie w opis kota
zdjecia w drugiej kolejnosci 8)
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw mar 16, 2006 13:20

W końcu jest dom dla niego czy nie, bo sie małe zamieszanie zrobiło. :?:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw mar 16, 2006 13:28

safiori pisze:W końcu jest dom dla niego czy nie, bo sie małe zamieszanie zrobiło. :?:

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Czw mar 16, 2006 15:54

safiori pisze:W końcu jest dom dla niego czy nie, bo sie małe zamieszanie zrobiło. :?:

chwilowo jest zaklepany
ale jeszcze decyzji ostatnecznej nie mam
dziewczyny maja sie zgłosic jak sie dogadaja
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

[następna]