oceny

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt mar 10, 2006 15:14

Aaaa..... no widzisz teraz możesz mieć rację 8).Rozumiem,że w klasie minimum open na trzech wystawach.A oceny ex1 w juniorach starszych nie są brane pod uwagę mimo,że to cztery wystawy.

rene61

Od: Wto mar 29, 2005 20:06

Post » Pt mar 10, 2006 15:16

rene61 pisze:Aaaa..... no widzisz teraz mozesz mieć rację 8).Rozumiem,że w klasie minimum open na trzech wystawach.A oceny ex1 w juniorach starszych nie są brane pod uwagę mimo,że to cztery wystawy.

No to chyba oczywiste, że nie są? Tylko warunkowo, w określonych przypadkach, uznaje się kotce ocenę ex uzyskaną w klasie 6-10.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pt mar 10, 2006 15:22

Nie no..... ja tylko rozkładałem na czynniki pierwsze CAC plus dwa razy ex1. :roll: Bo to takie wpuszczenie w kanalik...... mały, taki jakiś. Jak jakiś nowicjusz nie wie :lol: .A, że uwielbiam zagadnienia prawne, to tak sobie, jak jakiś Weiss z radia Zet analizuję. 8)

rene61

Post » Pt mar 10, 2006 16:15

Oberhexe pisze:
rene61 pisze:Aaaa..... no widzisz teraz mozesz mieć rację 8).Rozumiem,że w klasie minimum open na trzech wystawach.A oceny ex1 w juniorach starszych nie są brane pod uwagę mimo,że to cztery wystawy.

No to chyba oczywiste, że nie są? Tylko warunkowo, w określonych przypadkach, uznaje się kotce ocenę ex uzyskaną w klasie 6-10.

Jakie są te okreslone przypadki?
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pt mar 10, 2006 16:28

Rodzice Armanda (mojego pierwszego kota) a dokładnie ojciec jest reproduktorem i jest zarejestrowany w KKf,matka nie ma licencji hodowlanej,a teraz będzie miała juz kolejny miot...

Czy tak mozna?

Może te moje pytania sa głupie,ale jestem laikiem w tych sprawach... :oops:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pt mar 10, 2006 16:36

może jej klub nie wymaga licencji...
CCL w ktorym jestem obecnie tez nie wymaga licencji dla kotki...
Obrazek

vikus

Od: Sob lut 01, 2003 13:25

Post » Pt mar 10, 2006 16:41

vikus pisze:może jej klub nie wymaga licencji...

Widziałam na stronie KKf że ich kocur jest zgłoszony (to własnie ojciec Armanda)ich kotka( matka )nie...
Myslisz ze mają dwa koty każdego rejestrowali by gdzie indziej :roll: ?

A co do CCL i tego że nie wymagają licencji dla kotki,to już wogóle się pogubiłam i nic ni rozumiem...
Kocur potrzebuje a kotka nie :?:
A dlaczego????
Z góry wiadomo ,że jest wspaniała?
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pt mar 10, 2006 16:42

sylwiah2 pisze:Rodzice Armanda (mojego pierwszego kota) a dokładnie ojciec jest reproduktorem i jest zarejestrowany w KKf,matka nie ma licencji hodowlanej,a teraz będzie miała juz kolejny miot...

Czy tak mozna?

Może te moje pytania sa głupie,ale jestem laikiem w tych sprawach... :oops:

Nie można, oczywiście.
Prosze, podaj mi nazwę hodowli na prv.

Wyjątkowa sytuacja to taka, gdy młoda kotka musi być pokryta ze względów zdrowotnych - ma na przykład uporczywe ruje. W takich sytuacjach warunkowo (i rzecz jasna jednokrotnie) uznaje się ocenę Ex uzyskaną w klasie 6-10, aby kocięta mogły dostać rodowody. O ile wiem, zawsze potrzebna jest zgoda komisji hodowlanej.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pt mar 10, 2006 16:45

Oberhexe pisze: O ile wiem, zawsze potrzebna jest zgoda komisji hodowlanej.

I zaświadczenie od weterynarza, że dla zdrowia kotki niezbędne jest krycie.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pt mar 10, 2006 16:46

Rozumiem :D

Megi poszło. :wink:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pt mar 10, 2006 16:48

sylwiah2 pisze:

Widziałam na stronie KKf że ich kocur jest zgłoszony (to własnie ojciec Armanda)ich kotka( matka )nie...

A co do CCL i tego że nie wymagają licencji dla kotki,to już wogóle się pogubiłam i nic ni rozumiem...
A dlaczego????

chyba nie mozna miec kotow zgloszonych w innych klubach :roll:

a co do CCL to zawsze było tak żę kocur do licencji musiał miec jedna ocene wiecej niz kotka...
wiec jak teraz kotka nie potrzebuje oceny to kocur tylko jedną ;)
Obrazek

vikus

Post » Pt mar 10, 2006 16:52

vikus pisze:
sylwiah2 pisze:

A dlaczego????

chyba nie mozna miec kotow zgloszonych w innych klubach :roll:

a co do CCL to zawsze było tak żę kocur do licencji musiał miec jedna ocene wiecej niz kotka...
wiec jak teraz kotka nie potrzebuje oceny to kocur tylko jedną ;)

To chyba troszkę mało co?
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pt mar 10, 2006 17:06

fragment Regulaminu hodowlanego Cat Club Łódź :
§ 11
Do rozrodu dopuszcza się kotkę, która ukończyła 12 miesięcy, jest zarejestrowana w CCL i posiada licencję hodowlaną.
Licencję hodowlaną kotka uzyskuje na wystawie organizowanej przez członka FIFe, jeżeli minimum raz otrzyma ocenę doskonałą w klasie otwartej i/lub aprobującą do hodowli w klasie kontrolnej (hodowlanej).
Licencję wydaje Komisja Hodowlana na wniosek właściciela kotki po przedłożeniu oceny sędziowskiej z wystawy organizowanej przez członka FIFe.
§ 16
Kocurem hodowlanym - reproduktorem, może zostać kot, który ukończył 12 miesięcy życia, jest zarejestrowany w CCL i posiada licencję hodowlaną.
Licencję hodowlaną kocur uzyskuje na wystawie organizowanej przez członka FIFe, jeżeli minimum raz otrzyma ocenę doskonałą w klasie otwartej i/lub aprobującą do hodowli w klasie kontrolnej (hodowlanej).
Licencję wydaje Komisja Hodowlana na wniosek właściciel kocura po przedłożeniu ocen sędziowskich z wystaw organizowanych przez członków FIFe.
http://www.catclub-lodz.pl/ccl_strony/Regulaminy_Rules.php
vikus, nie wprowadzaj ludzi w błąd i czytaj własny regulamin - powinnaś go znać jako hodowca :wink:
Ave

Post » Pt mar 10, 2006 17:40

no szkoda ze jak bylam u was osobiście to zostało mi powiedziane co innego... :evil: ze kota wcale kocur raz..tak sie dowiedzialam ...

albo od tego czasu to sie zmieniło...albo zarzad przekazuje bledne informacje :evil: w kazdym badz razie nie wymysliłam sobie tego
Obrazek

vikus

Post » Pt mar 10, 2006 17:49

Wierzę Vikus. 8)
A tak na marginesie w kocurkach to jednak jedna ex? 8)

rene61

[poprzednia][następna]