Ka$ia pisze:To ja proponuje na najblizszej wystawie czerwone hiszpanskie:)
Kto jeszcze chetny?
Sa jakies preferencje?
haha, chetni to się na pewno znajda

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Ka$ia pisze:To ja proponuje na najblizszej wystawie czerwone hiszpanskie:)
Kto jeszcze chetny?
Sa jakies preferencje?
Magis pisze:
nie mieli dotychczas. I to po części dzieki takim właśnie postawom "jest niezbyt dobrze, ale co tam, po co coś ruszać, zmieniać". Jakby każdy pomyslał co można zrobić, zakasał rękawy i zaczął robić, to i opinia by się zmieniła. A tu oprócz niezadowolenia, ze komuś innemu się chce to niewiele od doświadczonych hodowców inwencji wyszło.
Tylko obelgi.
Nie chcesz nie rób - ale uszanuj, że komuś się chce. To nie personalnie do Ciebei danunka, tylko ogólnie, do tych co tylko potrafią pisać o biciu piany a konstruktywnych pomysłów brak.
danunka pisze:Personalnie tu Ty mnie Magis (jestes dla mnie osoba anonimową) obraziłaś,ale biore to na karb Twojej frustracji (brak przydomka a kociaki tuz,tuż). Wiesz z kim masz do czynienia ,bo w poprzednich moich postach przedstawiłam się.Uzurpujesz sobie prawo do czytania postów na forum FPL - jakim prawem.Kiedy Ty przeczekiwałaś pół roku az unormuje sie w naszym swiecie felinologicznym - inni pracowali,ciężko pracowali na nowe,a Ty prawdopodobnie przyszłaś juz na na "gotowe"-Ja pracowałam i dla tego starego i dla nowego Stowarzyszenia- nie leżałam,nie krzyczałam "zróbcie.zróbmy"!!!! tylko robiłam
![]()
Nikt Cie tu nie obraził,nie było obelg w stosunku do Twojej osoby ,usiłowalismy uświadomic Ci,że na tym etapie -nie możemy żądac od FIFe eletronicznej listy przydomków całego świataZawsze w naszych Regulaminach Hodowlanych był punkt,który mówił :"Zaleca się zgłaszanie przydomków o polskim brzmieniu" - a nie jak Ty to zrobiłas cyt."niezbyt polski" (ale To Twój pomysł- nic mi do tego)
Notabene - przejrzłam dwa ostatnie numery KOT-a i nie bardzo wiem,do czego Twoją osobę podłączyć ( tam tyle znakomitych nazwisk
)
Pozdrawiam tych wszystkich ,którzy cos robią na rzecz swoich kubów,swojej Federacji nie krzycząc - zróbcie cos,bo ja płace i wymagam
lrafal pisze:Baze polskich przydomkow to ja mam, ale same polskie to malo.
Jak FIFe bedzie chcialo to moge im zrobic
danunka pisze:no własnie - i nikt nie mówi,że nie ,bo nie ,tylko powtarzamy,że nie na tym etapie -kiedy jestesmy tylko pod patronatem FIFe![]()
danunka pisze:Magis i Rincevind - ja wszystkie koty kocham,ale zawsze jak "stanie mi na drodze" własciciel rosyjskiego niebieskiego -nie idzie sie dogadaćco te koty maja w sobie,ze przechodzi to na ich pańcie i ich panów
![]()
I żegnam Was - na nic dalsza wymiana zdań
danunka pisze: Magis i Rincevind - ja wszystkie koty kocham,ale zawsze jak "stanie mi na drodze" własciciel rosyjskiego niebieskiego -nie idzie sie dogadaćco te koty maja w sobie,ze przechodzi to na ich pańcie i ich panów
![]()
I żegnam Was - na nic dalsza wymiana zdań
A co ma praca na rzecz kotów- może na rzecz mojego Klubu- do mojego czytania - a to,że robie to na prywatnym komputerze,w prywatnym domu,propaguje non profit swój Cat Club,naszą Wystawę,informuję emeilami naszych członków o waznych i mniej waznych wydarzeniach,ciekawostkach.Wszelkie pisma drukowane na prywatnych drukarkach,prywatnymi tuszami.....itd .Jeszcze coś ?? a dlaczego ,bo lubie to robic i sprawia mi to przyjemnośc.A poniewaz klub jest na tzw.dorobku,więc na początek musimy wszyscy do tego dołozyć
Ka$ia pisze: (2 dachowce, 1 syjam i 2 psy)
danunka pisze:Ka$ia pisze: (2 dachowce, 1 syjam i 2 psy)
no i co z tego ? jak się "posiada" zwierzeta to wcale nie znaczy,że jest się ..........człowiekiem- tam gdzie wykropkowane dopisz sobie sama i przeczytaj ze zrozumieniem
Popieram w całej rozciągłości.Magis pisze:tak Basiu, zgadzam się z Tobą w zupełności, nie my jesteśmy władza wykonawczą, ale obserwowałam starania znajomych o przydomek i nasunęły mi się pewne wnioski:
na konkretnym przykładzie:
wysyłam 6 propozycji, czekam 3 miesiące zanim dostanę odpowiedź, okazuje się, ze mma pecha i wszystkie propozycje zostały odrzucone - ktoś już je zarejestrował wcześniej. Muszę wysłać kolejny wniosek do macierzystego klubu, macierzysty klub wysyła do FP, FP wysyła do fife, póxniej kolejna weryfikacja - załóżmy, że mam szczęście któraś z propozycji przechodzi, czyli najpierw dostaje ją FP, potem macierzysty klub a potem ja... i robią się kolejne 3 miesiące...
W przypadku gdybym miała dostep do już zarejestrowanych przydomków byłoby duzo większe prawdopodobieństwo iż jedna z moich wysłanych za pierwszym razem propozycji zostanie zaakceptowana - idąc dalej czas oczekiwania na przydomek zostaje skrócony.
A można to wszystko jeszcze lepiej zorganizować... Mamy internet, ustawy o elektronicznych dokumentach... elektronicznych podpisach, naprawdę możnaTo co stare i sprawdzone naprawdę nie zawsze jest najlepsze. Zwłaszcza gdy pojawiają się nowe mozliwości
I nie chodzi mi absolutnie o wchodzenie w kompetencje fife, samej weryfikacji... tylko, że być może można to rozwiązać lepiej
Basia_D pisze:Halo, halo, może tak już wystarczy
wozicie się po Danunce, jak nie powiem po kim
i dlaczego??
że stara się wytłumaczyć, dlaczego Jej zdaniem na chwilę bieżącą nie ma możliwości spełniania waszych wymagań
a może opis co robi w swoim oddziale miał Wam pokazać jak w chwili obecnej wygląda FP, jak powoli się rozkręca
nie wymagajmy, aby ta kura zaczęła znosić złote jaja, bo nigdy tak nie było i nie będzie
Ka$ia pisze:danunka pisze:Ka$ia pisze: (2 dachowce, 1 syjam i 2 psy)
no i co z tego ? jak się "posiada" zwierzeta to wcale nie znaczy,że jest się ..........człowiekiem- tam gdzie wykropkowane dopisz sobie sama i przeczytaj ze zrozumieniem
Dobre
Z klasą i na temat:)
Magis pisze:Basiu, jeżeli potrafisz to wskaż mi wpis, gdzie mówimy o tym, że chcemy natychmiast wprowadzić.
Basia_D pisze:że stara się wytłumaczyć, dlaczego Jej zdaniem na chwilę bieżącą nie ma możliwości spełniania waszych wymagań
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości