Przydomki hodowlane

Forum Felis Polonia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt mar 10, 2006 13:47

Ka$ia pisze:To ja proponuje na najblizszej wystawie czerwone hiszpanskie:)
Kto jeszcze chetny?
Sa jakies preferencje?

haha, chetni to się na pewno znajda ;) tylko nie wiem kiedy ja na wystawę dotrę, moja mysia niedługo się "wykluje" - jeżeli wszystko dobrze pójdzie (bo wymyślam nieco, że może wetowi się wydawało jednak z tą ciążą... no nic, zobaczymy, w przyszłym tygodniu kolejne usg, trzymajcie kciuki)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pt mar 10, 2006 15:08

Magis pisze:
nie mieli dotychczas. I to po części dzieki takim właśnie postawom "jest niezbyt dobrze, ale co tam, po co coś ruszać, zmieniać". Jakby każdy pomyslał co można zrobić, zakasał rękawy i zaczął robić, to i opinia by się zmieniła. A tu oprócz niezadowolenia, ze komuś innemu się chce to niewiele od doświadczonych hodowców inwencji wyszło.

Tylko obelgi.

Nie chcesz nie rób - ale uszanuj, że komuś się chce. To nie personalnie do Ciebei danunka, tylko ogólnie, do tych co tylko potrafią pisać o biciu piany a konstruktywnych pomysłów brak.

8O Personalnie tu Ty mnie Magis (jestes dla mnie osoba anonimową) obraziłaś,ale biore to na karb Twojej frustracji (brak przydomka a kociaki tuz,tuż). Wiesz z kim masz do czynienia ,bo w poprzednich moich postach przedstawiłam się.Uzurpujesz sobie prawo do czytania postów na forum FPL - jakim prawem.Kiedy Ty przeczekiwałaś pół roku az unormuje sie w naszym swiecie felinologicznym - inni pracowali,ciężko pracowali na nowe,a Ty prawdopodobnie przyszłaś juz na na "gotowe"-Ja pracowałam i dla tego starego i dla nowego Stowarzyszenia- nie leżałam,nie krzyczałam "zróbcie.zróbmy"!!!! tylko robiłam :wink:
Nikt Cie tu nie obraził,nie było obelg w stosunku do Twojej osoby ,usiłowalismy uświadomic Ci,że na tym etapie -nie możemy żądac od FIFe eletronicznej listy przydomków całego świata :roll: Zawsze w naszych Regulaminach Hodowlanych był punkt,który mówił :"Zaleca się zgłaszanie przydomków o polskim brzmieniu" - a nie jak Ty to zrobiłas cyt."niezbyt polski" (ale To Twój pomysł- nic mi do tego)
:wink: Notabene - przejrzłam dwa ostatnie numery KOT-a i nie bardzo wiem,do czego Twoją osobę podłączyć ( tam tyle znakomitych nazwisk :) )
Pozdrawiam tych wszystkich ,którzy cos robią na rzecz swoich kubów,swojej Federacji nie krzycząc - zróbcie cos,bo ja płace i wymagam :evil:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt mar 10, 2006 15:23

danunka pisze: 8O Personalnie tu Ty mnie Magis (jestes dla mnie osoba anonimową) obraziłaś,ale biore to na karb Twojej frustracji (brak przydomka a kociaki tuz,tuż). Wiesz z kim masz do czynienia ,bo w poprzednich moich postach przedstawiłam się.Uzurpujesz sobie prawo do czytania postów na forum FPL - jakim prawem.Kiedy Ty przeczekiwałaś pół roku az unormuje sie w naszym swiecie felinologicznym - inni pracowali,ciężko pracowali na nowe,a Ty prawdopodobnie przyszłaś juz na na "gotowe"-Ja pracowałam i dla tego starego i dla nowego Stowarzyszenia- nie leżałam,nie krzyczałam "zróbcie.zróbmy"!!!! tylko robiłam :wink:
Nikt Cie tu nie obraził,nie było obelg w stosunku do Twojej osoby ,usiłowalismy uświadomic Ci,że na tym etapie -nie możemy żądac od FIFe eletronicznej listy przydomków całego świata :roll: Zawsze w naszych Regulaminach Hodowlanych był punkt,który mówił :"Zaleca się zgłaszanie przydomków o polskim brzmieniu" - a nie jak Ty to zrobiłas cyt."niezbyt polski" (ale To Twój pomysł- nic mi do tego)
:wink: Notabene - przejrzłam dwa ostatnie numery KOT-a i nie bardzo wiem,do czego Twoją osobę podłączyć ( tam tyle znakomitych nazwisk :) )
Pozdrawiam tych wszystkich ,którzy cos robią na rzecz swoich kubów,swojej Federacji nie krzycząc - zróbcie cos,bo ja płace i wymagam :evil:

1. możesz mi konkretnie powiedzieć co Cię tak strasznie obraziło? pomysł na dostep do bazy danych przydomków zarejestrowanych? konkretnie poproszę. Frustruja mnie wypowiedzi osób które tylko są w stanie krytykować pomysły innych. I jakby osoby te robiły to merytorycznie to jeszcze by było konstruktywne. Ale nie jest. Bo odnieść się konkretnie do pomysłu o dostępie do bazy dancyh przydomków to nikt nie miał chęci. Za to przyczepiłyście się do mojej osoby - i kto tu mówi o frustracjach...

2. Bardzo mnie ciekawi skąd masz takie informacje, ze czekałam z załozonymi rękami? Nie osądzaj ludzi wedle swojej osoby. Jak już powiedziałam nie po to pracuję i poświęcam swój czas i energię, żeby się potem tym chwalić. Może Ty działasz inaczej - ja właśnie tak. A co do syfu po SHKRP - nie mam ochoty sprzatać po kimś. Wolę zaczynać od początku.

3. Porównanie kogokolwiek do Leppera jest dla mnie obrazą. Ale rozumiem, że Ty tego nie czytasz, cóż... Lepper tez ma swoich zwolenników, ktoś go przeciez wybrał...

4. Niczego nie staraliście się mi uświadomić. Żadnych konkretów nie ma w tym co piszesz. Dlaczego pomysł nie może być zrealizowany? Jeżeli masz jakies konkretne uwagi to ja chętnie przeczytam. Dlaczego nie możemy uruchomić takiej bazy? Konkretnie danunka. Konkretnie. "Nie bo nie" - to nie jest dla mnie argument.

Magis

Post » Pt mar 10, 2006 15:37

danunka ja przyszedłem na gotowe i co? Ma to wedle Twojego toku rozumowania skutkować tym, że nie wolno się odezwać, zadać pytania, oraz oczekiwac ze niektóre sprawy beda załatwiane w inny sposób niz dotychczas? Co jest złego w dostepie do listy przydomków zarejestrowanych w FIFe? Co jest złego w zmianie sposobu rejestracji?
Bronisz tego jak co najmniej niepodległości. Nie żadam od FIFe żeby juz zaraz opublikowali taką liste. Chciałbym żeby była, al enie umre z powodu jej braku. Moim zdaniem byłoby to ułatwienie i już.
Z ciekawości sie spytam (choć pytanie znowu moze zostać nie zrozumiane) co ma praca na rzecz kocich zwiazków z czytaniem forum miau, podforum FPL? Czy to taka sama tajemnica jak lista przydomków?
Delikatnie mówiąc to Ty uzurpujesz sobie prawo do jedynie słusznych poglądów i listy czynności które można robić nie będąc Tobą
Aida-RUS
Obrazek
Obrazek

Rincevind

Od: Sob cze 25, 2005 0:35

Post » Pt mar 10, 2006 15:55

lrafal pisze:Baze polskich przydomkow to ja mam, ale same polskie to malo.

Jak FIFe bedzie chcialo to moge im zrobic ;)

:wink: no własnie - i nikt nie mówi,że nie ,bo nie ,tylko powtarzamy,że nie na tym etapie -kiedy jestesmy tylko pod patronatem FIFe :wink:
Magis i Rincevind - ja wszystkie koty kocham,ale zawsze jak "stanie mi na drodze" własciciel rosyjskiego niebieskiego -nie idzie sie dogadać :( co te koty maja w sobie,ze przechodzi to na ich pańcie i ich panów :roll:
I żegnam Was - na nic dalsza wymiana zdań :evil:
A co ma praca na rzecz kotów- może na rzecz mojego Klubu- do mojego czytania - a to,że robie to na prywatnym komputerze,w prywatnym domu,propaguje non profit swój Cat Club,naszą Wystawę,informuję emeilami naszych członków o waznych i mniej waznych wydarzeniach,ciekawostkach.Wszelkie pisma drukowane na prywatnych drukarkach,prywatnymi tuszami.....itd .Jeszcze coś ?? a dlaczego ,bo lubie to robic i sprawia mi to przyjemnośc.A poniewaz klub jest na tzw.dorobku,więc na początek musimy wszyscy do tego dołozyć :wink:

danunka

Post » Pt mar 10, 2006 16:05

danunka pisze:no własnie - i nikt nie mówi,że nie ,bo nie ,tylko powtarzamy,że nie na tym etapie -kiedy jestesmy tylko pod patronatem FIFe :wink:

tyle, że nikt z nas nie napisał, że to ma być pomysł do natychmiastowej relaizacji, zaczeliśmy się zastanawiać jak to ugryźć i czy to jest dobry pomysł. Napisałam "kiedy będziemy już pełnoprawnymi członkami FIFE".

danunka pisze:Magis i Rincevind - ja wszystkie koty kocham,ale zawsze jak "stanie mi na drodze" własciciel rosyjskiego niebieskiego -nie idzie sie dogadać :( co te koty maja w sobie,ze przechodzi to na ich pańcie i ich panów :roll:

wcześniej byłam właścicielką dachówek, teraz mam ruskę a za niedługo dołaczy abisynka... więc to raczej nie jest kwestia rasy kota a podejścia do pewnych kwestii. Operowania argumentami i konkretami... ale tak jak przypuszczałam, pytanie o konkrety zawisło w przestworzach.

Magis

Post » Pt mar 10, 2006 16:34

danunka pisze: Magis i Rincevind - ja wszystkie koty kocham,ale zawsze jak "stanie mi na drodze" własciciel rosyjskiego niebieskiego -nie idzie sie dogadać :( co te koty maja w sobie,ze przechodzi to na ich pańcie i ich panów :roll:
A co ma praca na rzecz kotów- może na rzecz mojego Klubu- do mojego czytania - a to,że robie to na prywatnym komputerze,w prywatnym domu,propaguje non profit swój Cat Club,naszą Wystawę,informuję emeilami naszych członków o waznych i mniej waznych wydarzeniach,ciekawostkach.Wszelkie pisma drukowane na prywatnych drukarkach,prywatnymi tuszami.....itd .Jeszcze coś ?? a dlaczego ,bo lubie to robic i sprawia mi to przyjemnośc.A poniewaz klub jest na tzw.dorobku,więc na początek musimy wszyscy do tego dołozyć :wink:

Danunka polecam czytanie ze zrozumieniem, bo sie chyba zamotalas...
Nie o tym o czym piszesz ty pisali Twoi rozmowcy....
Szanuje ludzi, ktorzy poswiecaja swoj czas (i nie tylko) pracy w organizacjach non profit, ale to nie daje Ci monopolu na nieomylnosc.
Pozdrawiam
Kasia (2 dachowce, 1 syjam i 2 psy)
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pt mar 10, 2006 17:16

Halo, halo, może tak już wystarczy
wozicie się po Danunce, jak nie powiem po kim
i dlaczego??
że stara się wytłumaczyć, dlaczego Jej zdaniem na chwilę bieżącą nie ma możliwości spełniania waszych wymagań
a może opis co robi w swoim oddziale miał Wam pokazać jak w chwili obecnej wygląda FP, jak powoli się rozkręca
nie wymagajmy, aby ta kura zaczęła znosić złote jaja, bo nigdy tak nie było i nie będzie

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pt mar 10, 2006 17:37

Ka$ia pisze: (2 dachowce, 1 syjam i 2 psy)

8O no i co z tego ? jak się "posiada" zwierzeta to wcale nie znaczy,że jest się ..........człowiekiem- tam gdzie wykropkowane dopisz sobie sama i przeczytaj ze zrozumieniem :wink:

danunka

Post » Pt mar 10, 2006 17:43

danunka pisze:

8O no i co z tego ? jak się "posiada" zwierzeta to wcale nie znaczy,że jest się ..........człowiekiem- tam gdzie wykropkowane dopisz sobie sama i przeczytaj ze zrozumieniem :wink:

Dobre :)
Z klasą i na temat:)
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pt mar 10, 2006 18:40

Magis pisze:tak Basiu, zgadzam się z Tobą w zupełności, nie my jesteśmy władza wykonawczą, ale obserwowałam starania znajomych o przydomek i nasunęły mi się pewne wnioski:
na konkretnym przykładzie:
wysyłam 6 propozycji, czekam 3 miesiące zanim dostanę odpowiedź, okazuje się, ze mma pecha i wszystkie propozycje zostały odrzucone - ktoś już je zarejestrował wcześniej. Muszę wysłać kolejny wniosek do macierzystego klubu, macierzysty klub wysyła do FP, FP wysyła do fife, póxniej kolejna weryfikacja - załóżmy, że mam szczęście któraś z propozycji przechodzi, czyli najpierw dostaje ją FP, potem macierzysty klub a potem ja... i robią się kolejne 3 miesiące...
W przypadku gdybym miała dostep do już zarejestrowanych przydomków byłoby duzo większe prawdopodobieństwo iż jedna z moich wysłanych za pierwszym razem propozycji zostanie zaakceptowana - idąc dalej czas oczekiwania na przydomek zostaje skrócony.

A można to wszystko jeszcze lepiej zorganizować... Mamy internet, ustawy o elektronicznych dokumentach... elektronicznych podpisach, naprawdę można :) To co stare i sprawdzone naprawdę nie zawsze jest najlepsze. Zwłaszcza gdy pojawiają się nowe mozliwości :)

I nie chodzi mi absolutnie o wchodzenie w kompetencje fife, samej weryfikacji... tylko, że być może można to rozwiązać lepiej
Popieram w całej rozciągłości. :ok:
Obrazek

Projektowanie stron internetowych www.mirieldesign.com --- Genetyka: Dziedziczenie kolorów w pigułce, Inbred --- Koty norweskie leśne Skogkatt.pl

Miriel

Od: Czw lut 12, 2004 18:27

Post » Pt mar 10, 2006 21:27

Basia_D pisze:Halo, halo, może tak już wystarczy
wozicie się po Danunce, jak nie powiem po kim
i dlaczego??
że stara się wytłumaczyć, dlaczego Jej zdaniem na chwilę bieżącą nie ma możliwości spełniania waszych wymagań
a może opis co robi w swoim oddziale miał Wam pokazać jak w chwili obecnej wygląda FP, jak powoli się rozkręca
nie wymagajmy, aby ta kura zaczęła znosić złote jaja, bo nigdy tak nie było i nie będzie

gdyby danunka rozumiała co piszemy pewnie byłoby inaczej ;) a tak... na dzień dzisiejszy już mi wszystko jedno.

Basiu, jeżeli potrafisz to wskaż mi wpis, gdzie mówimy o tym, że chcemy natychmiast wprowadzić.

Magis

Post » Pt mar 10, 2006 21:29

Ka$ia pisze:
danunka pisze:

Dobre :)
Z klasą i na temat:)

:lol: :lol: :lol:

Magis

Post » Sob mar 11, 2006 0:06

Magis pisze:Basiu, jeżeli potrafisz to wskaż mi wpis, gdzie mówimy o tym, że chcemy natychmiast wprowadzić.

pozwolisz, że odbije piłeczkę-
a gdzie JA napisałam, że chcecie to odrazu i od ręki??

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Sob mar 11, 2006 10:05

Basia_D pisze:że stara się wytłumaczyć, dlaczego Jej zdaniem na chwilę bieżącą nie ma możliwości spełniania waszych wymagań

"na chwilę bieżącą"="od razu"

Wg tego co piszesz danunka stara się nam wytłumaczyć , że zmian o których piszemy nie da się wprowadzić natychmiast. Tyle, że nikt tu nie pisze, że chce takich zmian natychmiast. Więc dlaczego danunka stara się to wytłumaczyć? To pozostanie pewnie dla mnie zagadką.

A tak w ogóle to rzuciłam pomysł i miałam nadzieje, ze ktoś będzie jeszcze zainteresowany i zastanowimy się czy to ma sens czy nie, jeżeli ma, jak się zabrać do przygotowania takiego projektu, z której strony to ugryść. Ale rzeczowych uwag "jak na lekarstwo".

Magis

[poprzednia][następna]