Jedno z łódzkich osiedli-45 sterylki.Życie toczy sie dalej.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 10, 2006 9:14

Amy pisze:Maleńki, walcz! :(
Czyli wszystkie moje zostają? :D
To mam takie jedno pytanko... :oops: U mnie koty dzielą się na grupy. Te trzy koteczki mieszkały z jednym czarnym kocurkiem (młodziutki jest, to braciszek czarnej i białej). On jest jeszcze bardziej miziasty od koteczek. A teraz został sam. Strasznie za nimi płacze :( Jak przychodzę do niego, to mi sie skarży (on ogólnie jest bardzo gadatliwy) :( Biedny jest...I jak koteczki by już zostały wydane, to może i dla niego by się coś znalazło? Bo on naprawdę taki biedny sam siedzi... :oops: :oops: :oops:

Amy cóż moge powiedzieć weźmiemy go i znajdziemy mu dom.
Ktoś mnie zabije :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt mar 10, 2006 9:19

Iwciu z Twoimi umiejętnościami w doborze domków to dacie go gdzieś na tymczosowy i już Wam go nie oddadzą :lol:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pt mar 10, 2006 9:21

Malutki kotek wczoraj wieczorem bardzo źle wyglądał, buźka trójkątna, całkowita obojętność na otoczenia ....
Po kroplówce zaczął jeść, ale w tracie jej podawania jeszcze z koteczka kapała obrzydliwie rzadka kupka ....
Dziś rano był troche zaciekawiony tym, co robię w jego kontenerku, dostał kurczaczka, moze zje ...
Biedactwo maleńkie - on prawie nic nie waży, same kostezki i skórka ...

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt mar 10, 2006 9:25

Albo ja moze zapytam rodziców czy mogę go wziąć. :) Tak tymczasowo, bo na stałe rodzice wolą kotkę (takie nieuzasadnione widzimisię :roll: )
Albo lepiej, wezmę koteczkę (na stałe 8) ).Tylko musze uzyskać oficjalną zgodę mamy :roll:
Ja prezpraszam, że tak wam zapełniam mieszkania moimi kotami :oops:
Ale obiecuję, to już koniec tych moich "dodmowych", reszta się boi! :wink:
Jutro spróbuję złapać tego drugiego buraska. Ale on jest teraz bardziej czujny niż wtedy :(
Trzymam kciuki za zdrówko chorego! :ok:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pt mar 10, 2006 9:26

annskr pisze:Malutki kotek wczoraj wieczorem bardzo źle wyglądał, buźka trójkątna, całkowita obojętność na otoczenia ....
Po kroplówce zaczął jeść, ale w tracie jej podawania jeszcze z koteczka kapała obrzydliwie rzadka kupka ....
Dziś rano był troche zaciekawiony tym, co robię w jego kontenerku, dostał kurczaczka, moze zje ...
Biedactwo maleńkie - on prawie nic nie waży, same kostezki i skórka ...

Czyli jest poprawa? :D
Obrazek

Amy

Post » Pt mar 10, 2006 9:29

Amy, jest maleńka poprawa w kk, ale jeszzcze kocio musi być odrobaczany, a to może być niebezpieczne, jeśli tych robaków ma duźo ....

kalewala

Post » Pt mar 10, 2006 9:30

Trzymam kciuki!
Obrazek

Amy

Post » Pt mar 10, 2006 9:34

Trzymam kciuki za chorowitka. Dasz kicius rade.
Amy nic nie przepraszaj za zapełnianie domów tymi kotmi. Kochana z Ciebie kociara :D

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Pt mar 10, 2006 9:50

Annskr, może zamiast kurczaczka spróbujcie Convalescence, w proszku oczywiście?
To jest po rozrobieniu z wodą homogenat, o niskiej osmolarności, bardzo odżywczy - a z doświadczenia eve69 i ryśki wynika, że w połączeniu z Enterolem ładnie stabilizuje prace jelit.

Kot jest osłabiony katarem, być może zdążył zetknąć się z jakimś wirusem, być może doszło do wyjałowienia jelit jeśli nie dojadał - dlatego piszę o Convalescence...
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt mar 10, 2006 10:09

Convalescence wczoraj nie mieli w lecznicy, byłam na nocnym dyżurze, dziś będę to miała ....
I będę mieć Rehydratation
i Calopet

kalewala

Post » Pt mar 10, 2006 12:56

Amy wyslałam pw. łap tego czernego młodzieńca :wink: :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt mar 10, 2006 15:01

Iwcia, odpisałam. :D
I jeszcze w dodatku są chętni na Ameleczkę! :D
Moje kociaki mają ogromne szczęście! :D :D :D
Zaraz lecę, wiec jakby co łap mnie raczej na telefon.
Obrazek

Amy

Post » Pt mar 10, 2006 19:44

annskr pisze:Convalescence wczoraj nie mieli w lecznicy, byłam na nocnym dyżurze, dziś będę to miała ....
I będę mieć Rehydratation
i Calopet

calopet mam, całą tubke, chetnie odstąpię
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob mar 11, 2006 14:31

No i nie udało mi się złapć drugiego pręguska... :roll: Będę jeszcze próbować.
Obrazek

Amy

Post » Sob mar 11, 2006 23:28

Mały Iwo, burasek ma sie troszkę lepiej sam już je oczywiście najlepszy jest kurczaczek :)
Pani wetka podczas dzisiejszej wizyty powiedziała, że nareszcie ma pacjenta, który ja bardzo lubi :wink: Mały Iwo nie chciał wracać do domu, tak mu spodobało się u wetki wtulił się w ręce i mruczał, nas traktuje jak potworów, to my robimy mu zastrzyki w domu i dajemy kroplówkę :roll:

iwcia

[poprzednia][następna]