Przydomki hodowlane

Forum Felis Polonia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw mar 09, 2006 15:04

danunka pisze: tylko,że ja cały czas powtarzam,że to nie od nas zależy czy FIFezarejestruje nasz przydomek w jeden dzień,czy potrwa do cztery miesiące :roll:
Ja też płacę skladki ona płaci składki,on płaci składki,oni płacą składki,one płacą składki - i co poza płaceniem składek robimy w swoim Klubie? Ile osób pracuje przy zorganizowaniu pokazu lub wystawy?? Ile osób przychodzi na zebrania???przychodza wtedy,gdy potrzebują kwit ,pieczątkę,co.s załatwić !!!! Ile osób chce popracowac społecznie tak jak Zarząd Klubu????
Ale i tak mamy świetny Cat Club Pomerania ,który zaprasza na wystawe w kwietniu. :lol:

Ja wogole nie o tym:) Mowa byla o bazie zarejestrowanych przydomkow.
W kazdym molochu robota papierkowa trwa:)

Nie wszyscy musza i chca sie udzielac w klubie.
Sa tez tacy ktorzy przychodza po pieczatke i maja do tego prawo.
Ale od nas wszystkich zalezy jak nasz klub bedzie funkcjonowal i co uda nam sie zmienic w FIFe - calkowicie sie z Toba zgadzam w tej kwestii.

I jeszcze raz wracam do tych psow nieszczesnych: co z tymi rodowodami w hodowlach - mozesz mi to objasnic?
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Czw mar 09, 2006 15:59

Ka$ia pisze:
I jeszcze raz wracam do tych psow nieszczesnych: co z tymi rodowodami w hodowlach - mozesz mi to objasnic?

Tak było - psiaczkowy miot po kontroli hodowlanej otrzymuje "metryki" Z taka metryka i książeczka zdrowia może przejśc do nabywcy.Jeżeli nowy właściciel odpowiednio zadba i szybko zapisze się do Związku Kynologicznego (chyba przed upływem roku od urodzenia psiaka) to wykupuje sobie rodowód i ma.Tak było w przypadku kupowania u nas amstafki do domu. :D
Byc może sie cos zmieniło :lol: A koty dostaja "z urzędu" rodowody - tyle ile się urodzi :D
:( jakas taka plotka była,że kilka pierwszych dostaje te metryki,reszta tj.np.dziewiate i dziesiate nie .Nic na ten temat nie wiem,byc może sa (lub ich nie ma) jakies wewnetrzne przepisy Związków Kynologicznych.Trzeba by zapytac jakiegos psiego hodowcę :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw mar 09, 2006 16:03

związek (organizację) tworzą członkowie ,oczywiście ,niestety nieraz sie zdarza że zarządy są przekonane o swej "boskości" i traktują jak własne ,prywatne organizacje :? :wink: .co do cen za przydomek ,przecież jest to suma jednorazowa ,płacisz raz i masz dożywotnio. niestety jak "w każdy interes trzeba zainwestować" że tak to porównam :oops:

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Czw mar 09, 2006 16:44

danunka pisze: Tak było - psiaczkowy miot po kontroli hodowlanej otrzymuje "metryki" Z taka metryka i książeczka zdrowia może przejśc do nabywcy.Jeżeli nowy właściciel odpowiednio zadba i szybko zapisze się do Związku Kynologicznego (chyba przed upływem roku od urodzenia psiaka) to wykupuje sobie rodowód i ma.Tak było w przypadku kupowania u nas amstafki do domu. :D
Byc może sie cos zmieniło :lol: A koty dostaja "z urzędu" rodowody - tyle ile się urodzi :D

A co to za roznica rodowod czy metryka? I tu i tu papierkowa robote trzeba odwalic i metryki dostaja wszystkie szczeniaki, chocby ich i 10 bylo z czego polowa w kratke ;)
A rodowod na podstawie metryki sie teraz w dowolnym momencie psu wyrabia - metryka nie ma 'terminu przydatnosci'.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Czw mar 09, 2006 17:27

Ka$ia pisze:Ale od nas wszystkich zalezy jak nasz klub bedzie funkcjonowal i co uda nam sie zmienic w FIFe

Ka$ia, miód lejesz na moje serce :) Jak czytam takie posty to optymizm mi wzrasta - damy radę :)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw mar 09, 2006 17:44

danunka pisze:
Ka$ia pisze:

Tak było - psiaczkowy miot po kontroli hodowlanej otrzymuje "metryki" Z taka metryka i książeczka zdrowia może przejśc do nabywcy.Jeżeli nowy właściciel odpowiednio zadba i szybko zapisze się do Związku Kynologicznego (chyba przed upływem roku od urodzenia psiaka) to wykupuje sobie rodowód i ma.Tak było w przypadku kupowania u nas amstafki do domu. :D
:( jakas taka plotka była,że kilka pierwszych dostaje te metryki,reszta tj.np.dziewiate i dziesiate nie .Nic na ten temat nie wiem,byc może sa (lub ich nie ma) jakies wewnetrzne przepisy Związków Kynologicznych.Trzeba by zapytac jakiegos psiego hodowcę :wink:

Ja jestem psim hodowcą;)
Nie ma czegos takiego jak rodowody/metryki dla pierwszych 8.
Dawniej bylo tak istotnie - dlatego tez pies Cywil byl cywilem bez rodowodu:)
Teraz metryki maja wszystkie szczeniaki a rodowod mozesz sobie wyrobic nawet i po 12 latach - nikomu nic do tego.
Wiec nie ma zadnej roznicy...

Ka$ia

Post » Czw mar 09, 2006 17:55

Magis pisze:Ka$ia, miód lejesz na moje serce :) Jak czytam takie posty to optymizm mi wzrasta - damy radę :)

Jasne ze tak, tylko trza sie w cierpliwosc uzbroic:)

Ka$ia

Post » Czw mar 09, 2006 18:52

Nie ma możliwości, aby wszytskich zadowolić.
Było źle wg jednych, jak było SHKRP, jest źle wedle drugich, jak jest FP.
Ale pozwólmy FP zorganizować się, jest to nowa organizacja,
albo może jeżeli tak źle, to jakaś pomoc oddziałom??
Jak już pisałam, czekam za przydomkiem 2,5m-c i też chciałabym już mieć, tak samo długo czekam za dyplomem i jakoś włosów z głowy sobie nie rwe, owszem dowieduje się w oddziale, ale jestem świadoma, że wszyscy się uczymy, nabieramy doświadczenia.
A Związek Kynologiczny tez mógłby wiele rzeczy poprawić w swoich strukturach :roll:

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw mar 09, 2006 19:01

oo tak ,należałam wiele lat temu do związku kynologicznego :? już nie chce sie pisać :evil:

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Czw mar 09, 2006 19:08

Pewnie, że damy :D Co mamy nie dać :wink:
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

Post » Czw mar 09, 2006 19:30

Basia_D pisze:Nie ma możliwości, aby wszytskich zadowolić.
Było źle wg jednych, jak było SHKRP, jest źle wedle drugich, jak jest FP.
Ale pozwólmy FP zorganizować się, jest to nowa organizacja,
albo może jeżeli tak źle, to jakaś pomoc oddziałom??

tyle, że nikt tu nie powiedział, że źle jest w FP. Póki co to niewiele mozna powiedzieć o działalności FP - za mało czasu mineło aby oceniać działalność.

Temat jest o tym, że przydałaby się lista zarejestrowanych juz przydomków, żeby ułatwić pracę osobom zajmującym sie rejestracją i skrócic czas oczekiwania na przydomek. I może warto się zastanowić nad złożeniem takiego wniosku, kiedy już będizemy pełnoprawnym członkiem fife.

Magis

Post » Czw mar 09, 2006 20:27

Basia_D pisze: Związek Kynologiczny tez mógłby wiele rzeczy poprawić w swoich strukturach :roll:

Drogie Panie, nie ma co wystawiac pazurkow:)
Kto tu napisal, ze zwiazek kynologiczny jest cacy, FP jest be????????
Ja nie widze takiej wypowiedzi - caly czas mowa o bazie zarejestrowanych przydomkow...
Na temat ZK nie wypowiadam sie bo rece opadaja i forum nie to...

Ka$ia

Post » Czw mar 09, 2006 22:02

Ćma pisze:Pewnie, że damy :D Co mamy nie dać :wink:

jak ja czytam sobie że jak się nie podoba to trzeba zmienić związek to wcale taka pewna nie jestem, czy damy ;)

Magis

Post » Czw mar 09, 2006 22:40

Magis pisze:Temat jest o tym, że przydałaby się lista zarejestrowanych juz przydomków, żeby ułatwić pracę osobom zajmującym sie rejestracją i skrócic czas oczekiwania na przydomek. I może warto się zastanowić nad złożeniem takiego wniosku, kiedy już będizemy pełnoprawnym członkiem fife.

Magis,
a skąd możesz wiedzieć, jak odbywa się procedura nadawnia przydomka, na jakiej zasadzie są weryfikowane propozycje osób składających wniosek
Polska nie jest jedynym krajem pod patronatem FIFe :roll:
a chyba, że wiesz, jaka jest procedura to mi napisz, chętnie się dowiem, dodatkowej wiedzy nigdy nie za dużo

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw mar 09, 2006 23:00

Basiu, ale ja nie piszę o procedurze... a że Polska nie jest jedynym krajem pod patronatem fife to raczej ogólnie wiadomo, tylko nie wiem jaki to ma związek z propozycją udostępnienia listy zarejestrowanych przydomków?

Magis

[poprzednia][następna]