Czarna Górny Śląsk+PL , jest tymczasowy, stały na oku, JE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 05, 2006 13:14

Cos mi cytat nie wyszedl...

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie mar 05, 2006 13:20

Co to jest zespol falujacej skory?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie mar 05, 2006 13:46

Ja tez przypuszczam że to może być zespół falującej skory dlatego powiedziałam o tym Zakoconej. Poraz pierwszy z czyms takim spotkałam sie wlaśnie na forum ale nie potrafię odnaleźć tych watków a czytałam o tym poraz pierwszy własnie na miau.
Może ktos potrafi odszukac te watki gdzie jest pisane o zespole falującej sóry.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie mar 05, 2006 13:59

Tak się zastanawiam.. A czy może to być nadwrażliwość wywołana tymi problemami ze skórą, które ma kicia.. Może jak to się wyleczy to i ta nadwrażliwość na dotyk zniknie.. :? Jak myślicie?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie mar 05, 2006 14:11

Właśnie przeczytałam stary wątek o zespole falującej skóry. Spisałam leki.

Czarna ma ten objaw dosyć nasilony. Jest nadwrażliwa na głaskanie grzbietu. Ta choroba ją męczy, bo często warczy, zwłaszcza wieczorami.

Muszę leczyć te jej ranki, bo wet powiedział, że często alergia ma związek z zespołem falującej skóry.

Może krople Bacha pomogą?

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie mar 05, 2006 16:48

po tym wszystkim co przeszła ostatnio, a i nie wiadomo co wcześniej, jak najbardziej rzeczy na tle nerwowym można podejrzewać
objawy z opisu pasują do tego co w wątku falującej skóry
mnie niestety na studiach o tym nie uczyli 8O :oops:
czy mogę jakoś pomóc (przysłać karmę, leki itp)?

ps.mam "czarną serię" niejadków :/ MP po sterylce nie je, to dzika kotka a znalazła się w domu
prosimy o telepatyczne wsparcie bo działa :wink:
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Nie mar 05, 2006 19:10

czytam wątek o kroplach Bacha i myślę że warto spróbować, a dopóki nie wydałam całej wypłaty mogę aktywnie się włączyć w zakup :lol:

teraz tylko własciwie opisać problem kotki którą się zna od tygodnia...czy 4 dni:/...?!?
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Post » Nie mar 05, 2006 19:28

Ufff
przez weekend nie miałam dostepu do internetu i zaraz po powrocie pognałam do watku Czarnej.
Dzielna koteczka :D .
Ja wiedziałam, ze w domu Zakoconej ona musi zacząc jesc :twisted:
Trzymam kciuki za dalsze postępy :ok: .
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie mar 05, 2006 20:19

Napisałam już w sprawie kropli Bacha.Czekam na odpowiedź.

Czarna dzisiaj je tylko suche. Nie ruszy mięska ani animondy. Jezeli w dawnym domu jadła tylko suche i mleko, to uczulenie powinno minąć. Jednak nie można wykluczyć uczulenie na inne produkty, Wtedy będzie gorzej, bo jak tu dojść do tego co ją uczula?

Zakocona

Post » Pon mar 06, 2006 9:35

Jak Czarna dzisiaj? Sprawia dalej tyle problemów?
Obrazek

bluerat

Post » Pon mar 06, 2006 9:50

Nie miałam dostepu do komputera. Teraz szybko lecę na watek Czarnej.
Jak dzisiaj Czarna czy trochę lepiej, bo ja spac po nocach nie moge. Gdzie ten wątek o falującej skorze. Zakocona ja tez moge sie dołożyc czy pomóc jak bedzie potrzeba. Tylko daj znac.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pon mar 06, 2006 13:28

Czarna znów marudzi z jedzeniem. Ciagle warczy. Te tiki na skórze ją denerwują. Od wczoraj południa nie jadła. Chyba dopiero dzisiaj skubnęła trochę suchego. Już przygotowywałam coś do wlewania na siłę.

Martwi mnie ten kot i jego apetyt. Ładnie jadła w sobotę i tu znowu taka przerwa. Wczoraj podtykałam jej różne pyszności i nic. Wszystko be. :(

Jak wyjeżdżałam schowała się za wersalkę. CZy taki miała kaprys czy źle się czuła. Już nie wiem co o tym myśleć. :?

Do weta na razie nie pojadę, bo kotka znowu mi się zestresuje. Może na sobotę zamówię wetkę do szczepienia 2 kotów. Niech obejrzy kotkę.

Niepokoją mnie te ranki. Rozdrapała je w piątek i wyglądają gorzej niż wtedy jak ją odbierałam. Samaruję to alantoiną i boję się, że jak przestanę znów będzie drapała. Nie wyglądają gorzej, ale też nie ma postępów w gojeniu. :(

Zakocona

Post » Pon mar 06, 2006 21:58 :)

Czarna, ty sie nie guzdraj. Nie ma to jak domek staly.
caty

Post » Wto mar 07, 2006 12:46

I co słychac u Czarnej czy jest jakas poprawa. B ardzo bym chciała chociaz trochę pomyslnych wiadomości usłyszeć.
Czarna teraz masz najlepsza opiekę więc się staraj żebys szybko do domku swojego własnego mogła pojechac.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Wto mar 07, 2006 13:58

Czarnusia je zrywami: raz malutko, innym razem lubi podjeść. To chyba też zależy jak się czuje. Wczoraj po moim powrocie zjadła 85 g puszeczkę i chrupki i popiła troszkę wodą.

Niestety, chyba ranka wygląda coraz gorzej. :? Robi się coraz bardziej czerwona. Kicia nie ma ochronki na grzbiecie w postaci bandaża, nie dostaje też już leków ze sterydem. Wystarczy, że raz, dwa razy wyliże rankę, to zrobi się czerwona.

Przemyłam to wczoraj korą dębową i posmarowałam alantoiną. Odstawiłam inne chrupki. Jest na etapie produktów z kurczaka. W końcu muszę dojść do tego co-oprócz nabiału- ją jeszcze uczula.

Na sobotę zamówiłam wetkę do szczepienia 2 kocurków. Zobaczy też małą i zaleci może jakieś dalsze leczenie.

Zakocona

[poprzednia][następna]