I i II MWKR OPOLE (4-5.03.2006)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie mar 05, 2006 12:06

vikus - nie, nie zmieniałam mu koloru. Zrobił CH i ma jednego CACIBa ale na tym jego kariera wystawowa się zakończyła . Za bardzo znaczył teren wystawy, hotel, samochód i nawet sędziego :? . Doszliśmy do wniosku, że wystawy są dla kotów a nie dla "skunksów " :wink:

A Banderas (Rag a 03) otrzymał wczoraj EX 1 i Nominacje do BIS :dance:
Był zgłoszony tylko na sobotę więc dziś trzymam kciuki za Ariel z mojej hodowli.

Napisz jak się udała wystawa , zdaj relację...plisssss

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Nie mar 05, 2006 17:28

gratulacje dla Banderasa :dance:

no wlasnie dziwna sprawa z tym kolorem bo sluchaj,
wiesz ze mam Nobla brata Noama i wystawialam go po raz pierwszy w Opolu, raczej dla swietego spokoju zglosilam go do zmiany koloru, choć osobiscie bylam 100% pewna ze kolor ma dobry...
przy zmianie koloru p. Pruchniak spytal co za problem i mowie ze wystawiam kota pierwszy raz i chce miec pewnosc czy ma dobry kolor, na co sedzia sie ciut ironicznie usmiechnal...
Noble zaczeli ogladac inni sedziowei (pan z niemiec czy szwajcarii oraz pani z rosji) i co sie okazalo:
stwierdzili ze po jednej stronie jest cetkowany a po jednej pregowany tygrysio, przy czym ostatecznie ustalili ze jest to tygrysie pregowanie gdyz brak wyraźnie zaznaczonych cętek,
potem chodzilismy z kotem do swiatla dziennego by sprawdzić czy na ogonie nie ma bialych włosów, stwierdzli ze chyba ma kilka bialych ale na razie zostawia go jako bez bialego ale przy nastepnej wystawie mam go znow zglosic do zmiany koloru bo moze jak bedzie bardziej obrośnięty to wyjdzie wiecej tych bialych wlosow i wtey bedzie zmieniony na "z białym" 8O
Nobel wygląda teraz jak wypłoch bo stracił sporo futra spędzając zimę z dziadkami przed kominkiem, zresztą strasznie miauuuuuczy za pannami wiec to go tez troche wyfutrzyło...
ale ogolnie jest dobrze dostal pierwszego CAC'a

tylko z tym kolorem tak dziwnie wyszło... dlatego pytam Ciebie czy zmieniałaś Noamowi bo wydawalo mi sie ze kociaki były bardzo podobne jak byly małe..... 8O
Obrazek

vikus

Od: Sob lut 01, 2003 13:25

Post » Nie mar 05, 2006 17:41

vikus - U rudych zawsze jest troszkę trudniej z ustaleniem czy to cętki czy pręgowanie, bo na rudym nawet jak nie ma kot pręgowania to i tak MA:)

a gdzie relacja z wystawy ?????

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Nie mar 05, 2006 23:52

Ha, to chyba bede pierwszy i skomentuje wystawe...

Byla CUDNA :D. Dzisiaj udalo sie pobic chyba jakis rekord gdyz o 17.40 bylo juz po BiS'ach 8)
Nie powiem przyczynila sie do tego dosc spora bieganina i duuuzo pracy wiec cos za cos...

Bylo paru sedziow ktorych do tej pory nie widzialem nigdy. Jeden byl 'troche' zakrecony - ale jak najbardziej pozytywnie :)

A cala reszta... Hmm, nie widzialem za bardzo jak to wygladalo ze strony wystawcy ale od drugiej nie wygladalo zle. Wszystko w miare szybko, chyba udalo sie ominac wieksze problemy a i bylo bardzo milo...

Czyli jak najbardziej mila wystawa.
Obrazek

garfield

Od: Pon sty 30, 2006 22:58

Post » Pon mar 06, 2006 0:38

Z pozdrowieniami dla włascicielki pewnej niezwykle urodziwej brytyjki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jakość nie najlepsza - słabe oświetlenie, a flesz u mnie kiepski, wiec nie używam. Reszta niebawem.

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pon mar 06, 2006 2:37

nongie pisze:Z pozdrowieniami dla włascicielki pewnej niezwykle urodziwej brytyjki:

Jakość nie najlepsza - słabe oświetlenie, a flesz u mnie kiepski, wiec nie używam. Reszta niebawem.

WOOOOOW cóż to za cuuuuudo, śliiiiiiiiiiiczna!! jaki to kolor? to polska hodowla???
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pon mar 06, 2006 6:43

Jaka hodowla - nie mam pojęcia. Włascicielka mowiła ze zagląda na forum, wiec pewnie nam powie. Kicia miała futro jak biały lis - koncówki włosków były ciemne, reszta bielutka.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

nongie

Post » Pon mar 06, 2006 7:55

cyt. ze strony:

"Oto nasza Wanda Felis Pretiosus w domu zwana Bianką. Koteczka przyjechała do nas z Niemiec z hodowli Helgi & Petera Burmester, których pasją są brytyjczyki o umaszczeniu silver shaded. 17.08.2005r. kotka skończyła cztery miesiące i już niedługo bedzie ją można spotkać na wystawach"

mieszka sobie w Opolu w hodowli Belfast*PL :D
osobiście też zachwycałam się ową brytyjką spędzajac przed jej klatką jakiś czas :twisted:
Obrazek

vikus

Post » Pon mar 06, 2006 10:02

koc-cat pisze:vikus - U rudych zawsze jest troszkę trudniej z ustaleniem czy to cętki czy pręgowanie, bo na rudym nawet jak nie ma kot pręgowania to i tak MA:)

a gdzie relacja z wystawy ?????

moja relacja z wystawy bedzie jak najbardziej pozytywna :D
miła atmosfera, piekne koty i dość dużo miejsca wiec nie było tłoku :)
sedziowie usmiechnięci co chyba odbiło sie na ocenach - przynajmniej ja nie narzekam ;)
jedynie mało odwiedzających było co pewnie dla tych co mieli mioty nie bardzo na ręke.... :?
Obrazek

vikus

Post » Pon mar 06, 2006 10:33

Nongie, czy Ty jestes ta sama nongi co na Szkapie?
Bo ja jestem ta sama Agita. I jesli bylas przy tych kotkach:
Obrazek
to pewnie widzialas tez mojego potwora (chyba ze sie schowal akurat :P )
Bylam 3 klatki od tych sympatycznych korniszonkow :)
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Pon mar 06, 2006 10:34

Wystawa przynajmniej dla mnie była niezwykle sympatyczna!
Zabralam się z przemilym malżeńswem mieszkajacym tak jak ja we Wroclaiu ktorzy jechali ze swoim sibem, na miejscu byla pani Kasia, hodowczyni mojej niunki oraz pani Basia, ktora ma siostre moej i rowniez ją wystawiała. Bylo bardzo miło i otrzymalam tylke pomocy, ze o nic nie musialam się martwić! Niunka dostala 2 razy EX2, maila spora konkurencję w porownaniu do innych sibow, ktrze bardzo częst byly same w grupie :) Powiedzialabym parę slow o ocenie kotow przez sedziow u ktorych byla oceniana niuna, ale chyba mi nie wolno :) w kazdym razie zupelni nie przjume sie tym ze nie wygrala z ta jedna kotka, było super i tak szczerze mowiąc bardziej wierze slowom pani Kasi niż tym sędziom. Chocby po pewnej po prostu smiesznej ocenie jednego z nich... :roll: Zresza niewazne, ciesze sie bardzo ze wzielam udzial w wystawie, ze spotkalam sie z tymi wspanialymi ludzi i ze nie bylam zdana na wlasne sily! A niunka teraz odpoczywa padnieta, caly czas sie przeciąga na kanapie :D W pierwszy dzień byla dosyc mocno zestresowana, ale grzeczna jak zwykle, nie robila zadnych scen. Na drugi dzein bylo jeszcze lepiej, nawet jadla juz jedzonko ktora dla niej zabralam i byla bardziej ozywiona. Tylko caly czas wpychala mi sie na kolana, nie chciala siedzieć w klatce, chwilami potrafila sie wydrzec na mnie, patrzac mi w oczy i wyciągając lapki w moim kierunku zebym ja wzięła na ręce :lol: Totez prawie nie pouszczałam mojej kici bo bylo mi szkoda ja zostawić, chociaz zostalaby pod dobra opieką. przez to bardzo malo zwiedzilam klatek z kotkami i to tez tak na szybko ;)

Fotki z wystawy będą trochę pozniej, a teraz dam fotki moej baaardzo zmeczonej kici po tej całej wystawie ;)

[img=http://img134.imageshack.us/img134/7717/photossss0024zu.th.jpg]
[img=http://img225.imageshack.us/img225/8291/photossss0032jf.th.jpg]
[img=http://img225.imageshack.us/img225/8484/photossss0188cy.th.jpg]
[img=http://img134.imageshack.us/img134/3848/photossss0078ny.th.jpg]
[img=http://img225.imageshack.us/img225/7485/photossss0093mk.jpg]
[img=http://img225.imageshack.us/img225/4749/photossss0225xz.th.jpg]
"Kot działa według zasady: proś, a może Ci dam"
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Od: Śro wrz 07, 2005 17:07

Post » Pon mar 06, 2006 12:39

Sydney pisze:
nongie pisze:Z pozdrowieniami dla włascicielki pewnej niezwykle urodziwej brytyjki:

WOOOOOW cóż to za cuuuuudo, śliiiiiiiiiiiczna!! jaki to kolor? to polska hodowla???

To kotka silver shaded (ns 11) Wanda :) Mieszka w hodowli Belfast*Pl z Opola. Włascicielka nie zagląda raczej na tę stronę, ale można jej wysłac fotki na maila :) A jej strona to www.belfast.com.pl
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Pon mar 06, 2006 12:43

Agita pisze:Nongie, czy Ty jestes ta sama nongi co na Szkapie?

Ta sama :)
Jakiego kota wystawiałas? Szkoda ze się minełyśmy...

nongie

Post » Pon mar 06, 2006 13:31

A tą sliczna brytyjke to ja widzialam! :D
Przyznam, ze na zywo robi piorunujace wrazenie!
"Kot działa według zasady: proś, a może Ci dam"
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Od: Śro wrz 07, 2005 17:07

Post » Pon mar 06, 2006 14:49

Mnie sie wystawa podobala, choc bylismy oceniani na szarym koncu:(
Przygladalam sie pracy trzech sedziow, platajac sie wokol stolikow (za co stewardow przepraszam i serdecznie pozdrawiam:), ktorych jeszcze nie mialam okazji ogladac przy pracy - pani G.Grob, pani S.Stoliarova i panu D.Sagurskiemu. Na temat fachowosci sie nie wypowiadam, bo sedzia nie jestem i nawet 1/10 ich wiedzy nie posiadam - ale nadrabiam to caly czas;)
Moge jedynie powiedziec ze ich stosunek do kotow i ich wlascicieli bardzo mi sie podobal. Usmiechnieci, przyjazni i mili. I tak byc powinno:) Wystawa jest swietem dla wystawcow, a nie sedziow...

Zdjec mam sporo, wiec kilka z nich wstawie:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek