» Czw mar 02, 2006 9:17
Edit postu, bo juz wiem które koty są do adopcji.
Jest siostra Gagatka, która będzie kastrowana i ona będzie do adopcji na 100%, bo jest dość śmiała, a w domu podczas rekonwalescencji po zabiegu na pewno całkiem się oswoi.
Jest brat Gagatka - tez do kastracji w sumie, ale czy uda sie od razu to nie wiem, moze pozniej (priorytetem jest dziewczynka, bo juz sie koty "gonią"), był dosyć dziki, ale juz sie przełamał i daje się głaskać.
Maja z kanału - kotka wykastrowana jest do adopcji.
Burunia - kastratka, kilkuletnia kotka, przesłodkie stworzonko. Troche nieśmiała, bojaźliwa - ale ten strach wynika chyba z jakichś wspomnień z przeszłości, bo ona nie chowa się po katach, ale kuli sie kiedy podnosi sie reke zeby ją pogłaskac (może była kiedyś bita). U Joli juz powoli odkrywa uroki zycia w mieszkaniu, zaczyna biegać z podniesionym ogonkiem. Bardzo się nalezy dom tej kici.
Niedawno do Zdroju przyprowadziła się Cichuś - kot , który nie pcha sie na pierwszy plan, ale słodycz wielka. Kotek czarny , bardzo podobny do gagatka nr 1, który ma juz swoj dom.
W Zdroju mieszka tez Zorro, czarmy wielki kot, z pieknym futrem (wet nie chciał go wykastrowac z puli darmowej, bo nie chciał uwierzyć, ze to kot podworzowy. Zorro w bitwie z innym kocurem Bandytą został zraniony w oko. Niestety mimo leczena chyba nie udało sie uratować wzroku, oko jest, tylko kot nie widzi na nie.
Całkiem fajnym kotem do adopcji byłby Psotek, on sobie sam wybrał mieszkanie w domu - wprowadził się oknem. Nie jest bojaźliwy bardzo. jest wykastrowany, tylko ma już parę lat (nie wiem ile dokładnie). Psotek jednak lubi wychodzic i jest dość "stanowczy". Dom wychodzacy byłby dla niego lepszy niz zamkniecie w bloku (bo jednak wychodzi latem na dwor), ale oczywiscie okolica maksymalnie biezpieczna.
Bambosz to kot po przejściach, Funcio kot specjalnej troski - są w pewnym stopniu obciążeniem dla Joli, ale nie do oddania.
Nutka i Śpioch to są "prywatne" koty Joli - w tym sensie, ze sa przez nią wybrane jako jej koty, inne trafiły jako koty "po przejsciach".