FA: Mikasia już w nowym domku :) :) :)!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 03, 2006 9:13

Mikasia moja miłość :1luvu:
Mała słodka kruszynka.
Stosunki z rezydentami powoli się normują. Pozwala niekiedy powąchać swój nosek i pozwala przejść kotom obok siebie ale cześciej nie pozwala i wtedy syczy. Mały chudy wąż :D
W kuwetce znalazłam małe siuuu i qpe. Nigdzie więcej nie namierzyłam urobku więc jest nadzieja że młoda będzie załatwiać się tam gdzie trzeba.
Apetyt ma w normie chociaż jest taka chuda że wolałabym żeby jadła więcej. Ma takie chude łapki. Kości obciągnięte skórą.
Do podawania tabletek i zakraplania oczu musiałam ją ubrać w puszorek i owinąc ręcznikiem :roll: . Poskutkowało :D
Ropa w oczach jeszcze jest ale mniejsza.
Generalnie robi się z niej mizianka jakich mało. W nocy tak mruczała że nie można było spać :D .
Rezydeńci są załamani bo ona nie chce się z nimi bawić ale mam nadzieję że szybko się zaaklimatyzuje :D
Moi rezydenci jak poczuli ducha rywalizacji to mnie nie odstępują na krok. Znowu spałam z 3 kotami, które twardo mnie oblegały mimo niewygody :D
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Pt mar 03, 2006 9:31

Wiesz - jak w poprzednim domu inne kotki ją lały :evil:, to się nie dziw, że ona się teraz nie chce bawić :(
Musi się dziewczyna odblokować!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pt mar 03, 2006 9:32

U mnie problem jedzenia w drugą stronę Tuliś wciągnąłby wszystko co jest jadalne oprócz chrupek :evil: Brzuszek ma okrągły jak piłeczka a resztę wszystko takie chude wszystkie kostki można policzyć. Z rezydentek sobie nic nie robi chociaż Korniszon paca go łapką :evil: a Fiona z daleka warczy. On dumnie paraduje z zadartym cieńkim ogonkiem.On jest jeszcze drobniejszy od Fiony. Chyba znowu muszę kupić tuńczyka do chrupek żeby go nakłonić do zjedzenia ich.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt mar 03, 2006 10:48

safiori pisze:Chyba znowu muszę kupić tuńczyka do chrupek żeby go nakłonić do zjedzenia ich.

Jestem dumna że mój patent tak się sprawdza:).
Oby tylko tuńczyk mu tak nie szkodził jak Amelii :roll:

Catrina

Post » Pt mar 03, 2006 10:50

Catrina,
proszę nie zakochuj się w Mikasi.... :1luvu:
Ty już masz swoje kociaki.....daj szansę innym zakochać się :D
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Pt mar 03, 2006 11:38

Mikasia ma zrost 3 powieki na oczku. :(
Nie wiem jak dalej postępować.
Na razie dostaje krople, które być może poprzez rozszerzenie źrenicy spowodują rozerwanie zrostu. Zarówno wet jak i ludzki okulista mówili że są na to małe szanse ale trzeba spróbować.
Kolejny krok to zabieg chirurgiczny.
Pozostaje jeszcze jedno wyjście - zostawić w spokoju.
Proszę o rady i informacje na temat operacji oka.
Ja jestem zielona.

Catrina

Post » Pt mar 03, 2006 12:44

w kwestii oczka cudu dalej zwanego Mikasią - jesli bedzie taka potrzeba mogę się pstarac o tel. do dobrego okulisty... wiem że koleżnaka chodziła do tej pani vet i b. pomogła - oczko było z martwica czy czymś (ja tam, sie nie do końca znam na tym...) ale 1 opcja było że operacja , a potem sie okzało że sa jakies krople (ponad 100 zł tubeczka malutka) i one pomogły....
A Catrina widzę że Mikasia ostatecznie i całkowicie zdobyła Twoje serce
:D :D :D
Albert i Tadzik i Pisia ....oj wy bidule...sprowadza ta wasza Carina jakies koty wam do domu i jeszcze potem publicznie sie nimi zachwyca.....ale wy dobrze wiecie że gdyby nie sprowadziła to marny byłby ich los..... :?

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Pt mar 03, 2006 12:51

justin888 pisze:w kwestii oczka cudu dalej zwanego Mikasią - jesli bedzie taka potrzeba mogę się pstarac o tel. do dobrego okulisty...

a to ktoś z Poznania?

Catrina

Post » Pt mar 03, 2006 12:58

Mi kiedyś znajoma opowiadała że na ul. Promienistej przyjmuje pani specjalizująca się w okulistyce była bardzo zadowolona z jej usług. Jej bokserka miala jakieś poważne komplikacje z okiem.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt mar 03, 2006 13:47

Moja tymczasowa wspólokatorka, która od rana siedzi z kotami i je obserwuje zrelacjonowała mi godziny poranne:
1. Był listonosz, więc tradycyjnie Albert zwiał na korytarz ale nie poszalał bo dał się złapać jak jakiś głupi i za to mścił się na Tadku i Pisi więc został zamknięty do kontenera :twisted:
2. Rezydenci siedzieli w pokoju aż tu nagle koleżanka usłyszała mocne szuranie w krytej kuwecie rezydentów. 8O

I kto tam poszedł :?:
Nasz Mikasia :D :D :D
U karmicielki lała gdzie popadnie :twisted:
U mnie sama załapała jak się wchodzi do krytej kuwety chociaż ja jej nie pokazywałam :D
Mikasia :1luvu:

Catrina

Post » Pt mar 03, 2006 13:59

Catrina GRATULACJE :balony: :piwa:!!!
Ty to masz wpływ na koty!!!

A mnie się przypomniało, że w Poznaniu specjalistą od oczek jest dr Juszczak.

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pt mar 03, 2006 14:41

Tika pisze:Catrina GRATULACJE :balony: :piwa:!!!
Ty to masz wpływ na koty!!!

Tika gratulacje to dla Tadzika, Catrina z sukcesami Mikasi nie ma nic wspólnego :twisted:
To Tadzik :1luvu: pokazał Mikasi co i jak :lol:
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pt mar 03, 2006 14:50

Tika pisze:A mnie się przypomniało, że w Poznaniu specjalistą od oczek jest dr Juszczak.

No wlasnie o tym samym pomyslalam bo mi sie przypomniala cala historia Piro :D

Catrina gratuluje :!: chyba bede musiala wpasc obejrzec to cudo skoro takie rzeczy tu sie pisze :lol:
Sara i Rocky
Obrazek Obrazek

Kama

Od: Pon cze 10, 2002 17:00

Post » Pt mar 03, 2006 14:58

Ania Z pisze:To Tadzik :1luvu: pokazał Mikasi co i jak :lol:

Fakt! Mikasia podglądała jak Tadzik kręcił się przy kuwecie :D

Kama pisze:Catrina gratuluje :!: chyba bede musiala wpasc obejrzec to cudo skoro takie rzeczy tu sie pisze :lol:

Zapraszam :D
A na spotkaniu kartkowym będziesz?

Catrina

Post » Sob mar 04, 2006 15:19

Catrina pisze:
justin888 pisze:w kwestii oczka cudu dalej zwanego Mikasią - jesli bedzie taka potrzeba mogę się pstarac o tel. do dobrego okulisty...

a to ktoś z Poznania?

tak z Poznania - dr Lisiecka (jakby co mam do niej namiary)

Mikasia - dzielna dziewczyna jak widać wie po co w domu kuweta stoi :1luvu:
O to powiem dziś Bolkowi że niedługo do jego kuwety bedzie zachodził jeszcze jeden użytkownik....

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

[poprzednia][następna]