Z Kuba akurat średnio w porządku, ostatnio miał skoki cukru, najpierw 664mg/dl,- z krwi w laboratorium, a ok 400 glukometrem. Dwa dni później miał miał już poziom glukozy niższy, bo glukometrem 230 mg/dl. Nie wiem dlaczego są tak duże róznice pomiędzy badaniem laboratoryjnym i glukometrem. M atez podwyższony mocznik do 135 mg/dl, więc jest teraz płukany dpodskórnie i dostaje lespewet. Nie wiem czy badanie glukometrem codziennie miałoby sens w jego przypadku, chopc wiem, że wiele osób tak robi ze swoimi zwierzakami.
Wiesz, właściwie od czasu jak jestem na forum, chciałabym założyć porządny wątek cukrzycowy, tylko jakoś to sie nie klei. Bo poajwia się sporo ludzi z sugarcats i są zagubieni, tak jak ja byłam na początku,
Znam te anglojęzyczne strony, pisałam nawet do administratora jednej z nich o zgodę na tłumaczenie, ale nie odpisuje

.
Natomiast osoby, które pojawiały się tu z kotami cukrzycowymi zniknęły forum i nie wiem co się właściwie dzieje z ich kotami.
Jesli chciałabys, droga Tinko pozielic się swoimi doświadczeniami na forum, byłoby super,, może by załozyć tak zbiorczy wątek, wiesz cukrzyk kot od strony właściciela itp. pozdrawiam.