"Syjam" z łódzkiego schroniska, odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 26, 2006 23:46

SZZZZZZZZZZZZZOK NIE MOGĘ UWIERZYĆ :placz:
[img]http://upload.miau.pl/3/41371m.jpg[/img/]

Ewasara

Od: Pt maja 27, 2005 20:32

Post » Nie lut 26, 2006 23:58

Syjamek miał jeszcze jedno imię nadała mu je pewna osoba która była zdecydowana wziąść go do siebie :cry:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lut 27, 2006 0:14

Czy można wiedzieć, jakie? wtedy zostałby w pamięci nie jako kotek bezimienny :(

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lut 27, 2006 0:17

Anka pisze:Czy można wiedzieć, jakie? wtedy zostałby w pamięci nie jako kotek bezimienny :(

Czibob :cry:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon lut 27, 2006 0:26

Czibob :cry: - będziemy o tobie pamiętać, jak o Kubusiu :cry:
Mam nadzieję, że już spotkaliście się za TM

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lut 27, 2006 1:02

Sory ale Beniamin bardziej do mnie przemawia.
Beniaminku jak ludzie mogą pozbywać się tak wesołych i kochanych stworków jak syjamy to kochane koty - bez obrazy dla reszty kotowatych.Ale sama mam jednego potworka i muszę stwierdzić że ta małpa poprzewracała nasze życie do góry nogami .Cała moja rodzinka ma świra na tle tej mordki.To są bardzo kontaktowe koty i strasznie kochane.
[img]http://upload.miau.pl/3/41371m.jpg[/img/]

Ewasara

Od: Pt maja 27, 2005 20:32

Post » Pon lut 27, 2006 8:58

Syjamka oddał jego własny „opiekun” do schroniska, wiedział jak bardzo jest chory, może trochę leczył na początku, ale jak się okazło, że kicio jest bardzo chory i niewiele czasu mu zostało po prostu wyrzucił go jak starą zużytą rzecz. Nie pozwolił mu odejść w cieple, we własnym domu i wśród ludzi których kocha. Skazał go na śmierć w samotności na zimnej metalowej podłodze klatki i w ogromnym bólu. Skazał go na cierpienie i tęsknotę. :cry: :cry: :cry:
Chyba jednak nie lubię ludzi :evil:

iwcia

Post » Pon lut 27, 2006 9:16

[*] Tak mi przykro Czibob. Chyba mu wczoraj wykrakałam. Wczoraj wspominałam Kisę, której koniec życia wyglądał podobnie. Teraz żałuję, że nie pozwoliłam jej odejść wcześniej ale wydawało mi się, że to niemożliwe, żeby jej cierpienia były po nic..... Cziboba już nic nie boli i biega za TM..... On jest szczęśliwy- cierpią tylko Ci, którzy go znali......
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon lut 27, 2006 9:32

:placz: ja chyba też ludzi nie lubię, na pewno nie wszystkich :cry:
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Pon lut 27, 2006 9:58

Co można powiedzieć, kiedy dzieje się tak straszna rzecz...Nie potrafię sobie wyobrazić w jakim stanie musiał być Czibobek, jak potwornie zagłodzony i wycieńczony. Wierzę, że za TM będzie mu lepiej, że tam nie zazna nigdy bólu odrzucenia i głodu. Tam będzie sobą - kochanym kociakiem, który kocha ludzi :cry:
Hania
Obrazek

Hanuś

Od: Sob lut 19, 2005 10:51

Post » Pon lut 27, 2006 13:09

do zobaczenia malutki...
Iwciu...
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lut 27, 2006 15:44

:cry: :cry: :cry:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pon lut 27, 2006 15:51

Nieczulosc i obojetnosc wobec cierpienia ludzi zaczyna sie na poziomie zwierzat. Wstyd sie przyznac, ale zdecydowanie nie lubie wiekszosci ludzi.
To jedyny gatunek na ziemi, ktory zadaje bol dla samego faktu zadawania bolu, jedyny gatunek, ktory potrafi dreczyc swoje mlode. a przeciez to takze jedyny gatunek, ktory posiada zdolnosc abstrakcyjnego myslenia.
no coz...przez dwa lata opiekowalam sie bardzo chora matka mojego TZ ... a temu wlascicielowi serdecznie i zupelnie swiadomie zycze, zeby na starosc jego wlasne dzieci oddaly go do domu opieki. Tylko wiecie co - gdyby zwierzeta mogly adoptowac ludzi...to pewnie jakas litosciwa kicia wzielaby to bydle do domu...
smutno mi razem z Wami.
caty

Post » Pon lut 27, 2006 15:54

Odsylam Was na watek ''kochaj mnie.Tylko mnie nie bij ''. Tam znajdziecie cos na temat zlych ludzi, przecztajcie i podajcie dalej...napisalam to z mysla o nich wlasnie i chociaz wiem, ze takie trolle na to forum nigdy nie trafia, to moze jednak kiedys...okrezna droga dopadnie ich to zle wierszydlo i podrapie.
caty

Post » Pon lut 27, 2006 16:08

Mam tylko nadzieję, że ludzi dręczących zwierzęta spotyka kiedyś kara. I to odpowiednio bolesna, choć bólu i cierpień które zadali nic już nie zmniejszy.

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

[poprzednia][następna]