CZARNA NĘDZA - ADOPCJE!!! str 36

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 21, 2006 20:50

Zapraszamy na aukcję allegro!! Wystarczy 5 zł. żeby uratować kocie życie, a można wygrać piękne kolczyki!!
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Wto lut 21, 2006 22:31

Catrina pisze:Okruszek został przyniesiony do wolontariuszki razem z czarną biedą. Ma ok 3 miesięcy wygląda na 1,5. Już 2 razy był bliski śmierci ale nie poddał się. Jest bardzo słaby, bardzo mały, bardzo chory.
Najbardziej dokucza mu biegunka i grzybica.
Niedawno poturbowały go inne koty więc teraz leczy jeszcze rany. Został zamknięty w kontenerku po to żeby koty nie miały do niego dostępu.
Okruszek ma szanse żeby wyjść z tego cało i zdrowo pod warunkiem, że znajdzie się dla niego domek tymczasowy z troskliwymi opiekunami. Obecna opiekunka nie jest w stanie zając się tylko nim a on tego potrzebuje.
Pomożemy pokryć koszty leczenia Okruszka w miarę naszych możliwości.
Prosimy o domek :(

Czy dolegliwosci Okruszka moga sie przeniesc na inne koty? Jestem z Wrocławia wiec o ile transport nie bylby problemem prawdopodobnie moglabym zaopiekowac sie tymczasowo kotkiem.

nataleczka

Od: Pt gru 30, 2005 11:21

Post » Wto lut 21, 2006 22:59

nataleczka pisze:
Catrina pisze:Okruszek został przyniesiony do wolontariuszki razem z czarną biedą. Ma ok 3 miesięcy wygląda na 1,5. Już 2 razy był bliski śmierci ale nie poddał się. Jest bardzo słaby, bardzo mały, bardzo chory.
Najbardziej dokucza mu biegunka i grzybica.
Niedawno poturbowały go inne koty więc teraz leczy jeszcze rany. Został zamknięty w kontenerku po to żeby koty nie miały do niego dostępu.
Okruszek ma szanse żeby wyjść z tego cało i zdrowo pod warunkiem, że znajdzie się dla niego domek tymczasowy z troskliwymi opiekunami. Obecna opiekunka nie jest w stanie zając się tylko nim a on tego potrzebuje.
Pomożemy pokryć koszty leczenia Okruszka w miarę naszych możliwości.
Prosimy o domek :(

Czy dolegliwosci Okruszka moga sie przeniesc na inne koty? Jestem z Wrocławia wiec o ile transport nie bylby problemem prawdopodobnie moglabym zaopiekowac sie tymczasowo kotkiem.

Grzybica niestety może się przenieść na inne kotki :(. Nie jest to regułą, ale istnieje takie zagrożenie :(.

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Śro lut 22, 2006 8:58

Zachęcam do licytowania cegiełek na allegro, link na poprzedniej stronie lub w moim podpisie. Covu wystawiła przepiękne kolczyki :!:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Śro lut 22, 2006 9:34

Hop!

Tika

Post » Śro lut 22, 2006 9:43

dzioby125 pisze:Zachęcam do licytowania cegiełek na allegro, link na poprzedniej stronie lub w moim podpisie. Covu wystawiła przepiękne kolczyki :!:

Link jest już w pierwszym poście i w moim podpisie :D .
Kolczyki są prześliczne. Covu bardzo dziękujęmy inicjatywę i zaangażowanie!
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Śro lut 22, 2006 13:29

:cat3:

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Śro lut 22, 2006 13:44

Catrina pisze:
dzioby125 pisze:Zachęcam do licytowania cegiełek na allegro, link na poprzedniej stronie lub w moim podpisie. Covu wystawiła przepiękne kolczyki :!:

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Śro lut 22, 2006 17:24

na 98% bede mogla wziac kotke, tylko ze nie mam zielonego pojecia co do grzybicy i innych kocich chorob (moja kicica na szczescie jeszcze nie chorowala na nic :))
Najwazniejsza sprawa jest to, czy choroba przechodzi na ludzi i w jakich warunkach, jezeli tak jest to moze byc problem z kotkiem, bo moja rodzinka moze juz nie wyrazic zgody
:cry:
Acha no i jeszcze w jaki sposob, jaki musi miec kontakt moja kotka czy pies zeby sie zarazic.

I czym moglaby dostac zdjecia kotka, zeby mniej wiecej inni uzytkownicy mogli oszacowac jego stan i zaawansowanie choroby (o ile jest to mozliwe przy pokazaniu tylko zdjecia)
Ostatnio edytowano Śro lut 22, 2006 17:36 przez nataleczka, łącznie edytowano 1 raz

nataleczka

Post » Śro lut 22, 2006 17:31

Leczylismy przez 3 miesiace grzybice u Duski.
MAla nie byla izolowana, ja nieuswiadomiona nie zakladalam rekawiczek. Nie przenioslo sie na nikogo.
Ale to nie jest regula.
Poza tym chyba jak sie zacznie dobrze leczyc to moze bedzie to trwalo krocej. Duska dostawala lamisil plus na oslone watroby hepatil

Trzymam kciuki za biedactwo

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lut 22, 2006 17:45

i jeszcze pytanie- jak wyglada leczenie?

nataleczka

Post » Śro lut 22, 2006 17:53

Hej Nataleczka, teraz kotek jest smarowany imaverolem i dostaje antybiotyk na katar. Ma jeszcze biegunkę ale jest coraz lepiej i na to pomaga ten sam antybiotyk. Zabezpieczenie rodziny i kotów wygląda standardowo czyli : koty zaszczepione na kk i higiena ludzi w kontaktach z choruym kotem. Mozna jeszcze zaszczepić koty na grzybice (2 x szczepienie w ciągu 2 tygodni) ale to nie jest konieczne. Mialam kota z grzybicą w domu i zaraziły się delikatnie 2 koty z 3 które mam.
To jest któryś z tych kotków:

http://miau.pl/prywatne/img/black/05.jpg

to pisałam ja Catrina 8)

Tika

Post » Śro lut 22, 2006 20:26

Catrina pisze:

niezamaco :D
inicjatywa nie do konca moja...
kolczyki nigdy nie noszone... choc maja juz pare lat...
ja lubie wiszace... nie takie wiec nie ma o czym mowic :D hihi

KOMU??
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Śro lut 22, 2006 21:43

Tika pisze:Hej Nataleczka, teraz kotek jest smarowany imaverolem i dostaje antybiotyk na katar. Ma jeszcze biegunkę ale jest coraz lepiej i na to pomaga ten sam antybiotyk. Zabezpieczenie rodziny i kotów wygląda standardowo czyli : koty zaszczepione na kk i higiena ludzi w kontaktach z choruym kotem. Mozna jeszcze zaszczepić koty na grzybice (2 x szczepienie w ciągu 2 tygodni) ale to nie jest konieczne. Mialam kota z grzybicą w domu i zaraziły się delikatnie 2 koty z 3 które mam.

to pisałam ja Catrina 8)

Jeden procent do przodu czyli na 99 wezme to malenstwo pod swoje tymczasowe skrzydla :D
Ten jeden procent zalezy od ilosci pieniedzy jakie wplyna na konto- taki warunek taty aczkolwiek jak dotychczas ze swoich srodkow finansowalam wszystkie kotki :) No ale to tez jest uwarunkowane moja pensja od rodzicow :P

Mysle ze moznaby bylo zaczac szukac transpotrtu poznań -wrocław, mam nadzieje ze tym nie zapesze :P

nataleczka

Post » Śro lut 22, 2006 22:03

nataleczka pisze:
Tika pisze:Hej Nataleczka, teraz kotek jest smarowany imaverolem i dostaje antybiotyk na katar. Ma jeszcze biegunkę ale jest coraz lepiej i na to pomaga ten sam antybiotyk. Zabezpieczenie rodziny i kotów wygląda standardowo czyli : koty zaszczepione na kk i higiena ludzi w kontaktach z choruym kotem. Mozna jeszcze zaszczepić koty na grzybice (2 x szczepienie w ciągu 2 tygodni) ale to nie jest konieczne. Mialam kota z grzybicą w domu i zaraziły się delikatnie 2 koty z 3 które mam.

to pisałam ja Catrina 8)

Jeden procent do przodu czyli na 99 wezme to malenstwo pod swoje tymczasowe skrzydla :D
Ten jeden procent zalezy od ilosci pieniedzy jakie wplyna na konto- taki warunek taty aczkolwiek jak dotychczas ze swoich srodkow finansowalam wszystkie kotki :) No ale to tez jest uwarunkowane moja pensja od rodzicow :P

Mysle ze moznaby bylo zaczac szukac transpotrtu poznań -wrocław, mam nadzieje ze tym nie zapesze :P

No to ja potrzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:!!!

Tika

[poprzednia][następna]