do braci up-owców, podnosicieli, hop-ców lakonicznych...;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2006 13:05

Niedoścignionym wzorem są dla mnie wątki Jany, gdzie upów prawie nie ma, aktualizacje są bardzo częste i wypełnione nowymi informacjami, a dodatku tytuł jest ciągle nowy i atrakcyjny :wink:
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Sob lut 18, 2006 18:31

Ano, watek Jany sie czyta z przyjemnoscia i z przyjemnoscia poleca komus, kto szuka akurat kota. Jakos lepiej zapada w pamiec dzieki ciagle swierzym informacjom. Bo up up up up jest w wiekszosci watkow i w zasadzie, to nie pamietam ktory kot od kogo jest. Upy mi sie strasznie myla.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob lut 18, 2006 19:18

Rozumiem że ja jestem na tapecie za up i hop a szczególnie za ten wątekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=35429&start=0 ale proszę mi powiedzieć co mam pisać o tych kotach jak ich nieznam a wątek podnoszę bo nikt inny tego nie robi a wiem że kilka kotków z tego mojego podnoszenia znalazło domy. Ten wątek już by dawno zniknął a tak troszkę osób weszło na pierwszą stronę informacyjną. i tak będę dalej je podnosić. Nie wszyskie koty są w naszych domach żeby o nich eseje pisać. Pozdrawiam upowiec.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Sob lut 18, 2006 19:40

Nie tylko Ty. Niemniej, inni staraja sie zrozumiec. Nie rozumiem, doprawdy, dlaczego widzisz koniecznosc wrecz upowania watku, gdzie kot znalazl juz dom, co pol godziny? 8O
Rozumiem, ze inne koty, Twoim zdaniem, nie sa warte, by o nich czytano? Bo tylko tak moge sobie wytlumaczyc podnoszenie watku postami bez tresci do kilka godzin.

Tak naprawde, to bardziej szkodzisz niz pomagasz. Podeslalam jeden z watkow przez Ciebie upowanych osobie zainteresowanej adopcja kota doroslego. Osoba ta odpisala, ze nie chce jej sie czytac samych bezwartosciowych postow jednej i tej samej osoby, ktora w dodatku nic o kocie nie wie. A tym samym zrezygnowala. Wstyd mi, ze taki watek podeslalam.
Pomysl o tym.

Myszka.xww

Post » Sob lut 18, 2006 20:29

Uważam, iz każdy ma prawo starać się pomoć zwierzakom jak może. Nawet upowaniem, jesli zalezy mu na wątku i zaineresowaniu opisywanym zwierzakiem.
Nie zgadzam się że upowanie w watku może zaszkodzić kotu. Jesli ktos rzeczywiście szuka kota to nie powinno go zniechęcać do zainetersowaniem się zwierzęciem 10 upów.
Zresztą jaka różnica jest pomiedzy up a "za domek do góry" albo cos w tym stylu.
Jasne można pisać wiecej o zwierzaku - to jest ciekawsze ale nie zawsze jest czas zwłaszcza gdy ma się kilka kotów do wydania i kilka bezdomnych pod opieką :wink:
"Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie przywitają"
"Stajesz sie odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś"
Obrazek
Inek i Kropek czyli Chłopaki

Corn

Od: Wto sie 31, 2004 13:45

Post » Sob lut 18, 2006 21:17

Corn, masz poniekad racje. Nie mam nic przeciwko podnoszeniu tematu raz-dwa razy dziennie. Ale podnoszenie watku, gdzie kot juz znalazl dom co pol godziny, lub innych kilka razy dziennie to jednakowoz przesada. Tym bardziej, ze to nie jeden-dwa watki. Takie watki leca seryjnie. Na pol strony.
Chyba kazdy kot zasluguje na szanse, prawda?

Myszka.xww

Post » Sob lut 18, 2006 21:19

Jarku, ladnie i skladnie napisales o tym, co i ja uwazam.
Nie poruszalam tego tematu aby po raz kolejny nie wyjsc na jedze 8)
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Sob lut 18, 2006 22:24

Myszka.xww pisze:Nie tylko Ty. Niemniej, inni staraja sie zrozumiec. Nie rozumiem, doprawdy, dlaczego widzisz koniecznosc wrecz upowania watku, gdzie kot znalazl juz dom, co pol godziny? 8O
Rozumiem, ze inne koty, Twoim zdaniem, nie sa warte, by o nich czytano? Bo tylko tak moge sobie wytlumaczyc podnoszenie watku postami bez tresci do kilka godzin.

Tak naprawde, to bardziej szkodzisz niz pomagasz. Podeslalam jeden z watkow przez Ciebie upowanych osobie zainteresowanej adopcja kota doroslego. Osoba ta odpisala, ze nie chce jej sie czytac samych bezwartosciowych postow jednej i tej samej osoby, ktora w dodatku nic o kocie nie wie. A tym samym zrezygnowala. Wstyd mi, ze taki watek podeslalam.
Pomysl o tym.

Według ciebie upuję co półgodziny wątek tylko tym że napisałam że kot dojechał do domu chyba mogę poinformować wszystkich tych co pomagali szukać dla niego domu czy powinnam im tą wiadomość wysłać na PW. Jeżli tak to bardzo przepraszam. Następnym razem zapytam czy mi wolno taki post zamieścić. Jeśli chodzi o osobę której nie chciało się czytać tego wątku to trudno widocznie nie bardzo zależało jej na kocie. Nie każdy umie tak pięknie pisać jak Jana, a jeśli chcecie czytać piękne opowiadania jest wiele pięknych książek i mozna swoje upodobania zaspokoić.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Sob lut 18, 2006 22:45

Safiori - w prawym gornym rogu kazdej Twojej wiadomosci jest opcja "zmien". Warto z niej korzystac.

A ja jeszcze tylko raz poprosze - szanuj i inne bezdomne koty oraz ich opiekunow. Kazdy ma rowne prawo do szukania domu. Chyba ze dzielisz na te lepsze i te gorsze. Moim zdaniem zdrowo przeginasz. I tylko dlatego zwrocilam Ci uwage.
A znacznie bardziej pomozesz wieszajac chociazby ogloszenia po slupach, lub za zgoda autorki watku przeklejajac je na portale ogloszeniowe w calym necie.

Z mojej strony EOT.

Myszka.xww

Post » Sob lut 18, 2006 22:48

P.S. Tej osobie bardzo zalezalo na kocie. Po prostu zdecydowala sie na innego kota.

Myszka.xww

Post » Sob lut 18, 2006 22:52

Safiori, przeczytaj proszę jeszcze raz pierwszy post w tym wątku - mam wrażenie, że przeczytałaś go niedokładnie - sądzę na podstawie tego, co piszesz.
Notoryczne "upowanie" zapycha stronę - to po prostu niegrzeczne, podnosić bez przerwy wątek, w którym nie ma się nic do napisania - nie daje to szansy pozostałym uczestnikom forum na podzielenie się informacjami o kotach, które RÓWNIEŻ bardzo potrzebują domów.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob lut 18, 2006 22:58

No i bardzo się cieszę że zdecydowała się na innego. Przynajniej znalazł dom i jeśli dobry to tym bardziej się cieszę. Dziękuję za pouczenie. Wychodzi na to że będę musiała pytać o pozwolenie żeby któryś z wątków podnieś, a ogłoszenia na słupach też naklejam i daję ogłoszenia na innych stronach ale dziękuję za dobre rady. Jakoś nigdzie na pisałam że ten czy inny kot jest lepszy czy gorszy ale skoro to wyczytałaś ... choć nie bardzo wiem gdzie.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Sob lut 18, 2006 23:04

ryśka pisze:Safiori, przeczytaj proszę jeszcze raz pierwszy post w tym wątku - mam wrażenie, że przeczytałaś go niedokładnie - sądzę na podstawie tego, co piszesz.
Notoryczne "upowanie" zapycha stronę - to po prostu niegrzeczne, podnosić bez przerwy wątek, w którym nie ma się nic do napisania - nie daje to szansy pozostałym uczestnikom forum na podzielenie się informacjami o kotach, które RÓWNIEŻ bardzo potrzebują domów
.

Myszka.xww

Post » Sob lut 18, 2006 23:16

Safiori
Kociarnia to miejsce gdzie koty szukają domów

czy nie rozumiesz że kazdy wątek, w którym kot już znalazł dom, niepotrzebnie zapycha strone, zobacz ile kotów czeka

załoz wątek na Kotach pt. "Jak fajnie ze kot X znalazł dom"
na pewno dużo ludzi podzieli tam Twoją radość
i bedziesz mogła sie w nim cieszyc do woli
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Sob lut 18, 2006 23:28

ryśka pisze:Safiori, przeczytaj proszę jeszcze raz pierwszy post w tym wątku - mam wrażenie, że przeczytałaś go niedokładnie - sądzę na podstawie tego, co piszesz.
Notoryczne "upowanie" zapycha stronę - to po prostu niegrzeczne, podnosić bez przerwy wątek, w którym nie ma się nic do napisania - nie daje to szansy pozostałym uczestnikom forum na podzielenie się informacjami o kotach, które RÓWNIEŻ bardzo potrzebują domów.

Podnoszenie wątku nie daje szansy innym uczestnikom na podzielenie się informacjami o kotach, które potrzebują domów - nie rozumiem.

Kiedyś w związku z przykrymi sprawami rodzinnymi wyjechałam na dłużej z Poznania, tracąc dostęp do Internetu. Szukałam wtedy domu dorosłemu rudzielcowi. Kiedy wróciłam - wątek był na samej górze pierwszej strony, a kot właśnie jechał do swojego domu. Wszystko dzięki osobom, które "upowały" wątek pod moją nieobecność.

A zarzut, że safiori (lub ktokolwiek inny) podnosząc wybrane koty, innym odbiera szansę na domy jest absurdalny.

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

[poprzednia][następna]