ziękuję wszystkim za miłe, lecz niezasłużone słowa.
Życie to wielki dar, a jeśli jeszcze jest to życie przyjaciela, to dar podwójny.
Tyle wzniosłych myśli - idzie noc, rzeczy mało strawne na bok
Rozmawiałam z wetem - przetaczanie krwii umówione na przyszłą środę. Nie będzie robione na Kościuszki - tylko u dr Bernackiego, to mój wet od lat. Zapewne - jesli harmonogram dyżurów na to pozwoli, bedzie też dr Karpiński z Kościuszki.
Po przetoczeniu Tygryń zostanie jeszcze dr Bernackiego na obserwacji.
Jako dawca pojedzie Maciuś, przed przetoczeniem dr Bernacki na miejscu sprawdzi zgodność grup krwi. Lekarz rozważa także wprowadzenie cytosporyny A zamiast sterydu, jego zdaniem działa u Tygrynia srednio. Niemniej - ponieważ jest to drogi lek ( jedna amp. koło 80 zł - ale tu nie był do końca pewien, nie miał cennika przy sobie ) najpierw przetoczymy krew i być może po przetoczeniu wszystko ruszy jeszcze bardziej z kopyta i steryd bedzie zupełnie wystarczający, tym bardziej, że Tygryń dostaje dodatkowo scanomune.
Dziękuję wszystkim bardzo za wpłaty

Tygryń ma na dzisiaj na koncie 320 zł. Lecznicy za okres od 5.01 do 12.02 wystawiła rachunek na 550 zł. Wychodzi ok 12 zł za dobę, łącznie z lekami. Większość jedzenia tam zawiozłam, niemniej uważam tą cenę za uczciwą. Szczególnie porównując z kosztami w szpitaliku na Metalowców - cena ok 30 zł. za dobę + leki.
Zatem z powyższej kwoty najpierw opłacę całość kosztów związanych z przetoczeniem krwi. Chyba najdroższym elementem jest sama krew - koszt ok 150 zł, tu to odpada ( Maciuś, dawco - kocham Ciebie, zresztą za całokształt ) .
Resztę kwoty wpłacę lecznicy na pobyt Tygrynia, tym bardziej, że kociak nadal tam pozostaje i jeśli domek się nie znajdzie, to tam pozostanie nadal, być może przez kolejny miesiąc, ale może los go pozytywnie zaskoczy wcześniej - św. Walenty, mam nadzieję, że czytasz forum. miau i temat o Tygrysku
Bardzo Wszystkim w Walentynki dziekujemy za każdą ciepłą myśl i życzymy dużo, dużo wypasionych ( moje dziecko chyba zabje mnie śmiechem za to słowo, ale ono takie smakowite ), romantycznych, cieplutkich klimatów.