» Czw lut 09, 2006 17:17
az zamarlam na wiesc o tym, ze moze bedzie domek:) Bardzo bardzo trzymam kciuki za Tygrynia, ta historia i ten kotek bardzo mnie interesuje i sciska za gardlo.
Wychowuje Pusia ktory jest chory na bialaczke (pisalam wczesniej ze jego braciszek na to umarl) ale oprocz Pusia mam w domku takze kotke Teddiczke(jego babcie) i psa- suczke imieniem Diana (krotkowlosy owczarek coli). Kiedy tylko przeczytalam o Tygryniu pierwsza mysl jaka przyszla mi do glowy, to ofiarowac mu dom, ale potem wszyscy sprowadzili mnie na ziemie, ja nie decyduje mieszkam z rodzicami a oni sie na to nie zgodza. Leczymy Pusia virbagenem, ktory kosztuje mnostwo kasy wiec na drugiego kota z bialaczka po prostu nas nie stac:( A ja nie moglabym jednego leczyc tym a drugiego co? leczyc czyms gorszym? to zbyt duzo jak na mnie. Przepraszam, ze tak sie rozpisalam ale ten watek jest mi bliski bardzo.
Oto moje kilka rad dla wlasciciela bialaczkowego kotka:
- zapewnic kotkowi spokojne miejsce, jego miejsce gdzie bedzie mogl sobie spac i wypoczywac, musi to byc cieplutkie miejsce np. kolo grzejnika
- co do jedzenia to zalezy w jakim stanie jest kotek, jezeli ma problemy z watroba albo nerkami, to najlepiej, zeby jadl karme weterynaryjna, ktora mu nie bedzie szkodzic
- po trzecie i najwazniejsze- duzo duzo duzo MILOSCI, czulosci i pieszczot a takze zabawy, trzeba takiemu kotku poswiecac duzo uwagi, jak najczesciej sie z nim bawic wtedy naprawde jest szczesliwy:)))
CHCIALAM JESZCZE NAPISAC COS BARDZO WAZNEGO- KOTEK KTORY JEST CHORY NA BIALACZKE MOZE NORMALNIE ZYC!!! POTRAFI DAC TYLE MILOSCI, PRZYWIAZANIA. UTRZYMANIE TAKIEGO KOTKA NIE JEST TEZ NIEWIADOMO JAK DROGIE, NAJGORSZE SA LEKI ALE JEZELI SIE DBA O TAKIEGO KOTKA TO NAWET NIE TRZEBA TAK CZESTO BYWAC W LECZNICY.
JA WIERZE, ZE UDA SIE ZNALEZC DOMEK DLA TYGRYNIA - BO TO JEST NAPRAWDE WYJATKOWY KOT I MOGLBY OFIAROWAC BARDZO WIELE SWOJEMU WLASCICIELOWI, NAPRAWDE. TAKIE KOTKI POTRAFIA BYC BARDZO BARDZO WDZIECZNE ZA OKAZANA IM MILOSC!!!
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....