Zbójcerze, Zbójcerki i Zbójcerzątka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 08, 2006 11:01

Megi gratuluję pięknej strony, autorstwa Miriel :king:
Bardzo podobają mi się, jak zwykle, Twoje o kotach, opowieści :D
Zdjęcia świetne, mam nadzieję, że będzie ich szybko przybywać,
ku pokrzepieniu naszych ciotkowskich serc :lol:
I dziękuję za umieszczenie linka do strony Drakuli,
jesteśmy razem z kocoorem, zaszczyceni :D :D :D
Pozdrowienia i całuski :1luvu:

A dla Jankeska, specjalne w śnieżyste łapki, chrupnięcia :D
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Śro lut 08, 2006 11:15

Elluś :lol:
Dziękujęmy, zaraz pójdę chrupnąć Jankesa od ciotki Elli 8)

A co do linka.. do dla nas jest zaszczyt, że możemy się podlinkować do Xiecia, którego mamy szczęście nazywać kuzynkiem :love:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro lut 08, 2006 11:24

:oops: :oops: :oops: dziękuję :D
Obrazek

Ella

Post » Śro lut 08, 2006 11:30

http://img157.imageshack.us/my.php?imag ... e015rw.jpg

Ale śmiszny był. :D Jakiś taki mało proporcjonalny się wydaje, pewnie rósł wtedy mocno i kichał na image. :lol:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Śro lut 08, 2006 11:36

kropka75 pisze:http://img157.imageshack.us/my.php?image=zdjcie015rw.jpg

Ale śmiszny był. :D Jakiś taki mało proporcjonalny się wydaje, pewnie rósł wtedy mocno i kichał na image. :lol:

No, on był wtedy wybitnie mało proporcjonalny, nasz kumpel go określił: jak poskładany z kawałków różnych kotów :lol:
A rósł szybko bardzo i równie bardzo sie zmienił :D Poza charakterem, bo przylepa był zawsze :D

Oberhexe

Post » Śro lut 08, 2006 12:04

Oberhexe pisze:Miał uszy jak nietoperz, chudą szyjkę bez śladu kryzy, wielkie łapska i sterczący włos ościsty jak nie od tego kota :lol: Ponieważ to był nasz drugi kot z tej samej hodowli, zaufałam hodowcy, że wyrośnie z niego całkiem przystojny kocur 8)
Tak wyglądał:
Obrazek

Zawsze nazywam takie kociaki "wypłochami" :lol: i kocham je do utraty tchu :lol:
Mam wrażenie, że zawsze wyrastają z nich piękni królewiczę (tylko trzeba często całować ;) )
Mały Kitek też składał się wyłącznie z uszu i nastroszonego ogonka :lol:

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Śro lut 08, 2006 12:18

A ja mam wrażenie, że to zdjęcie trochę zmieniło kształt pysia Jankesa...
to aparat telefoniczny :?:
Jankes jest pięknym koteczkiem od urodzenia, bez przerw 8)
Prawdziwy wypłosz w kocięctwie to mój Drakulek był :lol:
Obrazek

Ella

Post » Śro lut 08, 2006 18:07

nie prawda
zdjęcia mówią coś dokładnie przeciwnego :D
Od-vetowy Snus Szarż
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro lut 08, 2006 19:06

Sigrid pisze:Zawsze nazywam takie kociaki "wypłochami" :lol: i kocham je do utraty tchu :lol:
Mam wrażenie, że zawsze wyrastają z nich piękni królewiczę (tylko trzeba często całować ;) )
Mały Kitek też składał się wyłącznie z uszu i nastroszonego ogonka :lol:

To określenie coś tu ma do rzeczy, faktycznie. :) TŻ tak nazwal Dydka jak go pierwszy raz zobaczyl na fotce z fundacji. Pokazalam mu zdjęcie, a on na to: "ale wyplosz". :lol:
Faktycznie wyglądal coś jak Jankesik, pomijając wielkość i ofutrzenie, oczywiście. :D

kropka75

Post » Wto lut 14, 2006 1:45

Obrazek
zbójcerskiemu trio walentynkowo serce swe oddajemy
Od-vetowy Snus Szarż
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Wto lut 14, 2006 1:57

Oberhexe pisze:Tak wyglądał:
Obrazek
Jejku jaki nietoperz :lol:
A stronka śliczna gratulacje!
I śladem Bengali dla trio serduszka (nie tak piękne :( ) ale przesyłamy.. :1luvu:

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Śro lut 15, 2006 11:55

Dziękuję bardzo w imieniu Zbójcerzy i Księżniczki :D :D

Pochwalę się troszkę, a co:
Lady Kluska (bo sznurówki nie ważą 4,5 kilo) jakby koniecznie chciała, to już może się puścić, jako że ma juz stałą licencję hodowlaną w postaci dwóch CACusiów (jeszcze jeden CACuś i będzie Ch :mrgreen:). Aczkolwiek wbrew naszym przewidywaniom, snutym również tutaj, wystawa i oszałamiające zapachy kocurów (a z jednym przystojniakiem byliśmy po sąsiedzku całe dwa dni) nie obudziły żadnych chuci w panience. Ba! kiedy oczekiwaliśmy na porównanie, Vireska okropnie napyskowała Piotrusiowi przez klatkę - pewnie za to, że Piotruś chciał wcześniej przylać Jankesowi, też przez klatkę :lol: (Piotruś czyli Peter Pan, z domu Agpamis, piękny i futrzany niebieski kocurek tygrysio pręgowany, o subtelnej łapce przypominającej rozmiarami Hackerową). To oznacza, że Jankes był wybitnie skuteczny w swoich działaniach podczas jej rujki, bez niepożądanych skutków ubocznych przy tym 8)
Teraz zobaczymy, na jak długo blokada by Jankes wystarczy, w końcu wiosna idzie...
Obrazek

Oberhexe

Post » Śro lut 15, 2006 12:24

Jak już się chwalisz to do końca. :D Co ładnego sędziowie powiedzieli o ślicznej kotulce? :)

kropka75

Post » Śro lut 15, 2006 12:25

Lady Kluska 8) :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lut 15, 2006 12:35

kropka75 pisze:Jak już się chwalisz to do końca. :D Co ładnego sędziowie powiedzieli o ślicznej kotulce? :)

W oba dni praktycznie to samo: że jest bardzo mocnej budowy i zapowiada sie na dużą kotkę, że jej głowa jeszcze nie nadąża za ciałem i jest kocięca bardziej (tu rzut oka na kartę oceny i komentarz: "aha, tydzień temu skończyła 10 miesiecy" - wszystko jasne), że ma długi, ładny profil, że trzeba poczekać na wzmocnienie brody, że piękne oczy, wyrazista ekspresja, ładnie rozstawione uszy z tufkami, czoło zaokrąglone tak, jak trzeba, że pięknie wykształcony włos ościsty jak na ten wiek, futro praktycznie dorosłe w dotyku, no i kolor śliczny, chociaż za kolor zero punktów jest u NFO. I że sweet lady :D
W porównaniach BIVowych odpadliśmy, na porównanie do nominacji nie było szans w ogóle, bo i co taka podfruwajka, która ledwo weszła do klasy otwartej, może zwojować w porównaniu z naprawdę dorosłymi kotkami? Mała ma jeszcze czas, nie będziemy szarżować w związku z tym 8)
Troszkę się stresowaliśmy i część wystawy przesiedzieliśmy pod kocianką, ale potem nam przeszło 8)

A Jankesik jak zwykle - trochę pouwodził, trochę pofochował, mył małą i był opiekuńczy, mój szałaputek kochany.

Oberhexe

[poprzednia][następna]