Perska Sówka. Pierwsze wieści z nowego domu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2006 12:10

wyślę Ci mój nr tel na PW bo zaraz wychodzę z pracy i nie będę miała dostępu do internetu. chętnie przyjechałabym ją zobaczyć... psy znają koty i krzywdy nie zrobią, ale są ciekawskie i muszą wszystko zobaczyć i nocha wetknąć i obwąchać.
mój kocurek jest niebieski a koteczka szylkretowa, rudej mi tylko brakuje... :D

AnetaW

Od: Czw paź 13, 2005 14:57

Post » Pon lut 06, 2006 12:10

Jana pisze:
bbd2 pisze:Jana co dałaś Cyndi do jedzenia? Felix dalej nie chce jeść, trochę karmiłam go nasiłę z marnymi efektami, cały dzień spędza u córki w pokoju też wciśniety przy ścianie albo zakopany w kołdrze, tylko w nocy trochę ożywa tylko raz mruczał

To samo jest z Cyndi, dodatkowo ona przepotwornie się ślini. Jeśli zjadła coś, to mikroskopijną porcję. Zaczynam się o nią bać :( Chyba się złamię i jakiegoś kitekata spróbuję jej dać, kto wie co one jadały wcześniej.

Te koty chyba strasznie tęsknią :( :( :(

serce boli na myśl co te koty musiały przejść...
może ich opiekun umarł albo wyjechał, a "spadkobierca" pozbył się kłopotu...?

hmmm, ja zawsze z... dystansem podchodziłam do persów, teraz, po lekturze "miau" (koty aamms, Twoje - teraz już trzy) już nie mam "dystansu" :-).
I strasznie mi się Twoje panny podobają :-) nie wiem nawet, która bardziej :-)
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Pon lut 06, 2006 15:32

Dzwoniłam po poradę do lecznicy.

Mam kotce dać peritol (na pobudzenie apetytu), jeśli do jutra nie zacznie jeść czeka nas wizyta w lecznicy i kroplówka, żeby wątroba nie wysiadła. Biedna Cyndi :( :( :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lut 06, 2006 16:05

Jana pisze:Dzwoniłam po poradę do lecznicy.

Mam kotce dać peritol (na pobudzenie apetytu), jeśli do jutra nie zacznie jeść czeka nas wizyta w lecznicy i kroplówka, żeby wątroba nie wysiadła. Biedna Cyndi :( :( :(

Oj, Biedulka :(

Za zdrówko Cyndi :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon lut 06, 2006 17:36

Za zdrówko persiczek :ok:
Śliczne są "poduchy" :wink: A Cyndi... bardzo ciekawe umaszczenie - musi być śliczna!
Za apetyt :ok:
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Pon lut 06, 2006 17:43

Uwielbiam Mopsię, uwielbiam po prostu! To cudowna koteczka. Zobaczcie jak ślicznie się bawi:

Obrazek Obrazek

I w ogóle jaka jest śliczna, dziś zrobiłam jej mnóstwo zdjęć :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jana

Post » Pon lut 06, 2006 17:47

I jeszcze trochę mopsikowatego futrzaka:

Obrazek Obrazek

Już jutro Mopsia będzie miała gościa :wink:

Cyndi bez zmian, teraz trochę ją miziałam, wzięłam na kolana - siedziała, zaczęła mruczeć, spoglądała na mnie mruząc oczy. Kochana i bardzo przestraszona. Ona ślicznie mruczy, tak prawie grucha. Ja też do niej gruchałam i było nieźle, ale usłyszała kroki TŻa za drzwiami i spanikowana uciekła do swojej "kryjówki".

Jana

Post » Pon lut 06, 2006 18:50

Jana, po tym co napisałaś i zobaczyłam, nie muszę już pytać o zdrowie Mopsi.. :D :D
Ale zapytam o futerko.. Jak te odparzenia na grzbiecie po kąpieli? Poprawiło się?

Strasznie za nią tęskinię.. :oops:

Jak Cyndi? Qrcze, co jej dać do jedzenia, żeby zaskoczyła.. :? Może saszetkę whiskasa.. :oops: może tym je karmiono.. Nie wiem, nie mam pomysłu..
Może śmietanka, może żółtko, może twarożek.. indyk, wołowinka.. :?

Ona naprawdę NIC nie chce jeść? :strach:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon lut 06, 2006 20:02

Jana bedzie dobrze najważniejsze, że sa u Ciebie w schronie pewnie nikt by nawet nie zauważył, że nie jedzą. :(

U mnie Cindy zjadła odrobinę felixa wymieszanego z animodą w nocy z piątku na sobotę, jak pojechał Felix i została sama.

Dziekuję Ci że dałaś szanse Rudej i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :wink: :ok:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lut 06, 2006 20:16

Jeśli można, słówko o rudej.. :oops:
Jeśli ktoś ma jakieś obiekcje jeśli chodzi o persy to powinien koniecznie poznać Mopsię.. Dawno nie widziałam tak kontaktowego, miziastego i bezstresowego kicia.. :D Ona jest jeszcze lepsza pod tym względem niż mój tymczasowy gość Vice..
Ona jest zaprzeczeniem wszystkich niekorzystnych opinii o persach..

Zazdroszczę potencjalnemu opiekunowi Mopsi z całej siły..

aamms

Post » Pon lut 06, 2006 20:21

Cyndi dostała peritol. O matko, ależ była walka! Prawie mnie pogryzła 8O Nie poprawiło to naszych stosunków :wink: ale i nie zachwiało - wzięta na kolana mruczy i nadstawia się do głaskania, już tak bardzo przede mną się nie chowa. Wieczorem z nią posiedzę, poczytam (TŻ mi specjalnie kupił Nową Fantastykę) i poobserwuję czy peritol zadziałał. Jeśli trzeba będzie, to będę spać z Cindy w pokoju. Może nabierze zaufania.

Z tą zaślinioną brodą wygląda koszmarnie :( I jest chudziuteńka, ale to trzeba wymacać pod górą futra.

Bosssski rudzielec jest wybredny, mało je, sporo pije i poleguje po całym mieszkaniu. Lubi się bawić światełkiem. Jeszcze jej dziś nie czesałam, a wygląda jakby prosto z salonu - to futerko ma naprawdę łatwe w pielęgnacji.

Jana

Post » Pon lut 06, 2006 20:29

Jak dobrze pojdzie to ta bide zobacze na zywo juz w czwartek...Wyglaszcze..mam nadzieje ze nie zestresuje jakos skrajnie...
Moze przywioze jakies smakolyki..a noz sie skusi?...
Jana, masz pw..:)

Cyndi nie wyglupiaj sie tylko jedz...

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Pon lut 06, 2006 21:41

Jana - może spróbuj jej dać do jedzenia surową wołowinę, albo tuńczyka w sosie własnym (takiego z puszki dla ludzi).
Moje anorektyczka - Ruda - oprócz suchego jedynie to jada.

Tuńczyk każdego wybrednego kota potrafi przywołać do jedzenia.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pon lut 06, 2006 22:03

Elżbieta P. pisze:Jana - może spróbuj jej dać do jedzenia surową wołowinę, albo tuńczyka w sosie własnym (takiego z puszki dla ludzi).
Moje anorektyczka - Ruda - oprócz suchego jedynie to jada.

Tuńczyk każdego wybrednego kota potrafi przywołać do jedzenia.

No przecież.. Zapomniałam.. :oops:

Elżbieta, mam nadzieję, że to jej wreszcie zasmakuje.. :?

aamms

Post » Pon lut 06, 2006 22:09

Jana Mopsiak wyglada na bardzo adomowionego i szczęsliwego kota !! potrafisz zdziałać cuda!!

czy to ślinienie się Cindy nie jest zapaleniem dziąseł? Tu na forum pólpersiaca miała z tym problemy więc może Cindy też? Moze także dlatego nie chce jeść - może ją po prostu bolą zęby i dziąsła. złe samopoczucie i ból moze być powodem jej zachowania.
mój kot jak był chory łądowął się w zakamarki i na widok wyciągniętj ręki się kulił jak nigdy przedtem.

Madzialenka

Od: Wto sty 03, 2006 15:34

[poprzednia][następna]