a to Preses i Dolly w całej krasie:

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KaśkaGM pisze:Ja czasem wieczorem patrzę w niebo na "gwiazdę mojej Bajki" i wtedy czuję mocniejszy kontakt z Nią, mam wrażenie, że Ona patrzy wtedy na mnie i mruga do mnie mrucząc: "Stara nie martw się, jest mi tu dobrze, reszcie zwierzaków też,myślimy o Tobie i na pewno kiedyś się spotkamy.MrrryMrrrryMrry...."Może znajdź taką Swoja i Kity gwiazdę.....
gisha pisze:Czy te jej wyniki swiadcza ze nerki troche pracują?
Doświadczone nerkowe forumowiczki- wypowiedzcie sie prosze!!!!
Sin pisze:Gisha - a te badania gdzie robiłaś? dr Ania mówiła, że w ETC ciężar wł. jest niewiarygodnya pH moze być różne w ciągu dnia
![]()
spokojnie
Kaska pisze:malo je - wiec malo wydala
skonsultuj z wetka parafine - nie wchlania sie - a nadaje poslizg
powinno pomoc - choc nigdy nie zastanawialam sie nad tym pod katem kota nerkowego
nan pisze:Lunek tez zwykle robi kupke co 2 dzien i to jest jeszcze norma, nie zaparcie. Chyba ze widzisz ze ona sie meczy jakos, ma b.twarda kupke, przedluza sie to czy wyraznie zmienia.
Stosowanie parafiny choc oczywiscie nie przeciwwskazane u nerkowcow, w takiej sytuacji wydaje sie nieuzasadnione. Raczej trzeba poprawic perystaltyle, zmiekczyc kupke. Dobrze sprawdza sie siemie lniane, dodatkowo poprawia futerko i ladnie nawadnia. No i pasty odklaczajace, regularnie.
Co do moczu pewnie ze warto byloby miec posiew ale Synulox jest antybiotykiem o dosc szerokim spektrum, wiec jest spora szansa ze sie "lapie"