Jesteśmy z Fionusią po badaniachwczorajszych i wizycie u dr Ani.
Więc jest tak : kreatynina spadla do 4,51mg/dl (hurrrra!);mocznik niestety tylko do 137mg/dl, ale fosfor spadł do 7,5 , potas zwiększył się
do 5,49.
krwinki biale wzrosly do 12,8G/l, hemoglobina do 10,5g/dl, hematokryt
do 37,7%.RDW spadło do 23,2%.
Rozmaz będzie pózniej.
Mocz niestety taki jak poprzednio, tylko erytrocyty swieze wzrosły do 10-12 w polu widzenia.Ciagle liczne bakterie!
Poniewaz tera kicia bierze Synolux , dr Ania powiedziala ze po odstawieniu antybiotyku zrobimy posiew, nie wiem czemu wcześniej
miala wątpliwości czy w Gdańsku robią prawidłowo.
Powiedziala, ze zwiększymy furosemid do kroplówek.
Coraz większy mam kłopot z tymi kroplówkami, choć wczoraj dr wlala za jednym zamachem 200ml, nie wiem czemu mnie sie nie udaje, tylko że ona igłe głebiej wpycha, dziś rano 100 weszla.
Najbardziej się ciesze ze kreatynina spada.
Te wyniki specjalnie nic mi nie mówia, bo podawane na forum , zawsze jakieś inne jednostki mają.Tutaj tez potas i wapń w mmol/l a fosforan i wapń mg/dl.
Może ktoś skomentuje????????
Jeszcze raz serdecznie dziękuję za info o dr Ani w Gdańsku, niestety nie pamiętam komu to zawdzięczam.
Od poniedziałku mam sznaucerke miniaturową Dolly vel Bąbel, na okres cieczki odseparowana od 12 letniego owczarka niemieckiego z dysplazją, strasznego amoroso.
Fionie więc razniej , bo obie z tego samego wiejskiego domu.
W ogóle( odpukać!!!) Fionusia wczoraj była super, cale przedpołudnie
koniecznie chciala dokopac się do szuflady w biurku ,chodzila mi po klawiaturze komputera, wiec jej szuflade otworzylam, i robiła mi w niej "porządki".
Po poludniu darla sie jak zwykle w samochodzie, a w drodze powrotnej kupsko narżnęła .Cały róg dywanu mam przez nią rozszarpany, ale nawet niech caly dywan wykończy, zeby tylko wracala do zdrowia.
Mam rozmaz: neutrocyty pałeczkowate 3%, segmentowane68%,eozynocyty 3%;monocyty 1%,limfocyty 22% ;krwinki czerwone :anizocytoza;płytki krwi b.zmian.
Trzymajcie kciuki wszyscy!!!!
Pozdrawiam serdecznie,
Gisha