alika50 pisze:Witajcie wszystkie kochające kotki tudzież inne stwory.
Mam pytanie do pani Anny Wydry -czy aby przysposobić kotka nalezy mieć
meldunek w Warszawie?Czy ja kochająca koty a mieszkająca w Szczecinie
(daleko do Wawy a bliżej do Berlina) nie mam zupełnie szans?
To taki dziwny podział Polski -Warszawa i ta reszta.Ale swoją drogą
chylę czoła przed panią.Robi pani kawał dobrej roboty.
pozdrawiam[b]
Pani Ania Wydra będzie miała możliwość odpowiedzi dopiero jutro rano
podałam adres strony na której wszystkie pytania można zadać
nie sądzę żeby wątek adopcyjny był najlepszym miejscem do tego
proszę moderatora o usunięcie postów nie dotyczących kota Lucka
a ja odpowiem, ale w swoim imieniu, zaznaczam
aby przysposobić kota - trzeba koty kochać, kochać z głową i odpowiedzialnie
i postarać się to zagwarantować z prawdopodobieństwem na kilkanaście najbliższych lat
nie oddajemy kotów do innych miejscowości
nieznanym osobom co do których nie ma gwarancji że kota nie zechcą oddać na dodatek stawiajac wolontariusza w sytuacji: proszę przyjechać i kota zabrać
jest to niewykonalne bo większość z nas nie ma samochodów i czasu również
nie oddajemy daleko kotów po które ustawia się kolejka chętnych bo nie ma sensu ich wozić, stresować itp.. jeśli jest chętny ktoś kto mieszka bliżej
ja sama dokonywałam ostatnio takiego wyboru oddajac Misia Fazzyego
i to z reguły osoby które takiego typu kota nie dostały zaznaczają że nie mają szans w Canisie (nawiasem mówiąc często nie mają szans gdzie indziej również)
uważam że nie byłoby problemu z adopcją poza Warszawę kota chorego, starszego, "niechodliwego" gdyby ktoś zechciał go wziąć, na dodatek byłaby to osoba znana z forum
taka adopcja jest jednak cudem i udała się na razie tylko w przypadku Boniego - dom mu dała Kaska
do takiego domu oddałabym wszystkie koty żeby tylko Kaska zechciała je wziąć i mogłoby to być dowolne miejsce w Polsce
dyskusja ma więc charakter teoretyczny i niepotrzebnie prowokuje pytania o meldunek
Lucek ma duże szanse znaleźć dom szybko i blisko
a jeśli ktoś chce zaadoptować kota z Canisu zapraszam na stronę i wybranie kota który czeka już bardzo długo, znacznie dłużej