kot je oliwki!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2006 14:21 kot je oliwki!!

mam pytanie, wczoraj przez przypadek spadła mi oliwka na podłogę zwykła zielona oliwka bez pestki ze słoiczka- i w jednej chwili moje kocisko wszamało oliwkę, i miałczy że chce jeszcze! w sumie nie słyszałam zeby koty jadły oliwki, nie wiem , czy może jeść takie rzeczy poza tym oliwki są w zalewie... cały wieczór wczoraj kociak "modlił " sie do oliwek na stole- nie dawałam mu, bo w sumie nie wiem czy można- co Wy na to? czy to normalne, i czy mogę kota czasem poczęstować oliwkami??
Obrazek Obrazek
moja kocia miłość za TM

DGrażyna

Od: Wto lis 29, 2005 15:11

Post » Pon sty 30, 2006 14:23

Gandalf za oliwki dałby się pokroić.
Nie wiem dlaczego. Wyczuwa nawet zamknięty słoik 8O 8O 8O

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Pon sty 30, 2006 14:24

Ja nie wiem czy można ale czasem mojej Pisiuni daję. Ona dostaje wtedy amoku z rozkoszy. Wylizuje slady po oliwce, wywraca się na plecy, miauczy i w ogóle okazuje straszne zadowolenie.
Mam nadzieję że 1 oliwka raz na jakiś czas kotu nie zaszkodzi :D
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Pon sty 30, 2006 14:24

Moje oba oraz pers mojej mamy nie tylko jedzą, ale sięw nich tarzają!!!
A przedwcozraj Tośka ocierała się o mydelniczkę z mydełkiem z prawdziwej oliwy z oliwek :)

Widocznie coś mają w sobie co koty fascynuje... myslę że 1-2 oliwki from time to time nie zaszkodzi, a ile radochy dla kota :)))

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Pon sty 30, 2006 14:26

Oliwki chyba nie są szkodliwe ? Tak jak serek czy śmietanka w małych ilościach ?
Nie wiem, czy moje koty lubią oliwki, bo my (tzn TŻ i ja) ich nie cierpimy i nigdy nie mamy słoika w domu 8)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pon sty 30, 2006 14:28

Moje koty uwielbiają oliwki i praktycznie kupujemy je tylko dla nich :lol: Bardzo szybko wyczuwają ich zapach a przede wszystkim Czupa,on jest niekwestionowanym amatorem oliwek z papryczką

proska

Od: Śro sie 18, 2004 17:11

Post » Pon sty 30, 2006 14:29

Czytałam o tym już dawno - specjalnie kupiłam dla moich futer oliwki i nic :roll:. Moje koty ani olowek nie lubią, ani na kocimiętkę nie reagują (wydałam) - no dziwaki jakieś 8O

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon sty 30, 2006 14:29

Moj niegdysiejszy kocur uwielbial oliwki, po prostu wychodzil z siebie, jak je czul i preferowal zielone. Nasz obecny Imbirek bardzo polubil skorke z ciasta z pizzy...rozne maja kotki upodobania. Kotka mojej mamy lubi bigos i zupe ogorkowa i pomidorowa, a nasza sunia (juz za TM) kochala kapuste kiszona i truskawki i ogorki kiszone :)

Tusiek

Od: Pon sty 16, 2006 9:46

Post » Pon sty 30, 2006 14:31

mój Filip za oliwki da się pokroić na drobniutkie kawałeczki - aczkolwiek z braku funduszy dostaje od święta dosłownie - chyba ze przyjeżdzą moja siostra która oliwki zajada tak jakby oddychała i wtedy dzieli się z łasuchem (nadmienię że oliwki przywozi ze sobą).
jedyne co zaobserwowałam że Filip kocha tylko zielone oliwki. czarne jakoś mu nie leżą - dla mnie obydwa rodzaje są ochydne - trawie je jedynie w pizzy :wink:

Madzialenka

Od: Wto sty 03, 2006 15:34

Post » Pon sty 30, 2006 14:32

no to widzę, że mój kociak nie jest osamotniony, a ja juz myślałam, ze to coś dziwnego, no bo w sumie przecież to OLIWKA, mój mąż aż nie chciał wierzyć, że Mauryc aż sie trzęsie na widok oliwek ale jak zobaczył.... Poza tym sam widok mojego kociska, które włazi na stół .żeby zjeść cos takiego był niesamowity- zachowywał sie jak normalnie nakręcony! Może to działa jak kcimiętka :D
Obrazek Obrazek
moja kocia miłość za TM

DGrażyna

Post » Pon sty 30, 2006 14:35

moja kotka nie lubi ludzkiego jedzenia , nigdy o nie nie prosi raz mnie zadziwiła wskoczyła na stół bo chciała bigos, jak jest głodna to siedzi koło misek lub na parapecie przy lodówce nigdy nie żebra o jedzenie , albo jest najedzona albo to kot z klasą :lol:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon sty 30, 2006 14:38

Bondzio uwielbia oliwki, jak poczuje zaczyna sie slinic.
Oprocz tego tarza sie w obierkach selera i pietruszki (podobno szkodliwe dla kotow, a on przepada) lubi fasolke szparagowa.
A Malenka natychmiast jest jeski otworzy sie puszke z kukurydza, albo poczuje taka swieza. Prosto z kolby potrafi zjesc 1/4 tylko musze je troche zmiazdzyc, bo ona zebow nie ma:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sty 30, 2006 15:13

A właśnie, ciekawe, tylko zielone, moje też tylko zielone ... hmmm... ;)

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Pon sty 30, 2006 15:27

moja sroka też oliwki wsuwa- raczej nie sępi a kiedyś je jadłam, wydawała się zainteresowana i dałam jej spróbować :love: wsuwała jak szalona-ale ona je tylko jak jej na kawałeczki podziele :roll: w całości tylko wącha i patrzy na mnie wymownie-no pokrój mi to :lol:
Brandy nie jest zainteresowana a maleństwu nie dawałam takich specjałów :D

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Pon sty 30, 2006 15:35

ha! dałam czarną oliwkę i nie ruszył! czyli coś jest w zielonych :D a co do zielonych to sprawdziłam jeszcze zalewe czyli w czym te oliwki własciwie sie moczą- no i jest sól, kwas mlekowy z numerem E270 (czort wie co to), woda i jakaś substancja konserwująca. ja się gówniarz nie pochoruje to bedę mu czasem podawać oliwki :D - w sumie ja zajadam się nimi cały czas więc zawsze są
Obrazek Obrazek
moja kocia miłość za TM

DGrażyna

[następna]