Ciapek na powrót w domu.
Po obejściu gospodarstwa i zjedzeniu puszeczki poszedł spać.
Spanko
chomikowe oglądanie
oglądanie czy polowanie
Na ścianie wspinaczkowej
Sjesta
Spanko
Ciapek jest w miarę spokojny. Z Nesią trochę się gania, trochę omija, ale są to niezbyt groźne starcia. Najczęściej się obserwują z przeciwległych punktów pokoju. W tej chwili Ciapek leży na szafce za mną a Nesia u mnie na monitorze.
Problem jest z Aylin. Jak wcześniej nie bała się go zbytnio choć atakowała, tak teraz ucieka i spędza całe dnie pod łóżkiem. Próbowała wyjść dwa razy ale Ciapek ją dostrzegł i pogonił. Najpierw włożyłam jej miseczkę z jedzeniem pod łóżko a teraz zamknęłam jego w swoim pokoju a Aylin ma bezpieczną kuchnię (jedzenie) i łazienkę (kuweta).
Zdecydowałam, że póki co na czas pracy Ciapek będzie przebywał w tej części mieszkania gdzie wcześniej a dziewczyny tutaj.
Razem będą albo na nasz czas bycia w domu albo na krótkie wyjścia.
Problem z Aylin jest dość poważny bo to pół dzika kotka.
Wierzę jednak, że z czasem te stosunki się ułożą, może nie będą się kochać ale chciałabym by każde żyło bez strachu.
Wiem, że trzeba czasu.
Ciapek właśnie mi zwiał na klatkę jak wracałam z psem. TZ mówi, że poznaje moje kroki i siedzi pod drzwiami. No i czmychnął. Złapałam go piętro niżej pod drzwiami sąsiada, na kawkę szedł czy co.
Jest bardzo ruchliwy i wszędzie go pełno a gada non stop.
Tabletki wciska mu TZ.