Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
marinella pisze:
ja nie rozumiem o co ten krzyk
5 -10 - czy 17 miesiecy co to za roznica
niestety koty z metryka urodzenia w zebach nie biegaja , ani z karta przebytych oraz wyłazacych własnie chorób
problemem jest wiek czy brak akceptacji z rezydentem ?
Maryla pisze:marinella pisze:
ja nie rozumiem o co ten krzyk
5 -10 - czy 17 miesiecy co to za roznica
niestety koty z metryka urodzenia w zebach nie biegaja , ani z karta przebytych oraz wyłazacych własnie chorób
problemem jest wiek czy brak akceptacji z rezydentem ?
a dlaczego w takich przypadkach zawsze sie wiek kota zaniża a nie zawyża? może to jednak ma znaczenie przy adopcji?
ja nie winię Corn bo ona też mogła dokładnie nie wiedzieć
w tej sprawie było kilka pośredników którzy kotek nie widzieli
i szukali domu małej 5-miesięcznej koteczce
być może kotką roczną wogóle by się nie zainteresowali![]()
a nowa właścicielka wzięła kotkę w dobrej wierze w wieku w którym jest jej kocurek - bo chciała by się łatwiej dogadały
miała takie prawo
a teraz kotka nie chce zaakceptować rezydenta i z adopcji mogą wyjść nici
jeśli dalej uważasz że to nie problem, to sorry
saskia pisze:Corn, nie jest moim celem stawianie Cię w głupiej sytuacji. Owszem kociaki mogą urodzić się zimą, czemu nie?Nie zdarza się to często, ale czasami jednak tak.
Wybacz, ale ja bardziej wierzę wetom niż Tobie. Zreszta ludzie, którzy opiekowali się kiciami twierdzili, że kicie są z wiosny. Chyba oni wiedzą lepiej niż Ty, prawda? Jeśli są z wiosny, założmy, że z kwietnia to mają 10 miesięcy. Ja po prostu uważam, ze najważniejsza jest szczerość i nie zgadzam się, żeby kicie przedstawiane były jako 5 miesięczne,bo to może prowadzić do przykrych sytuacji i ucierpią na tym kicie. Jeśli nie chcesz przyjąć tego do wiadomości, to po prostu nie szukaj im domów. I zrozum, że nie zależy mi na atakowaniu Ciebie, chcę tylko jasności.
saskia pisze:Mary, wybacz, ale zdecydowałam, że dyskusje w tym temacie nie są dla mnie interesujące. Dlatego założyłam nowy wątek. A w tym to naprawdę mój ostatni wpis
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 116 gości