wlasciwie meczenie zwierzecia
karm wet mamy nawet wiekszy wybor niz US

poczytalam liste i strone - spoko - dobrych wetow nie mamy sie co wstydzic

Moderator: Moderatorzy
Pedro pisze:U mnie zawsze byl badany BUN czy to u weta czy tez w szpitalu. Podobno jest to bardziej wiarygodny wskaznik od samego mocznika.
nan pisze:Daga Slonko, jakbys przebrnela przez ten watek to bys wiedziala, ja juz o tym pisalam![]()
![]()
BUN to po prostu azot mocznika, niektore laboratoria wlasnie to badaja, to zalezy od wielu rzeczy, m.in od sprzetu.
czasem mowi sie ze BUN lepiej oddaje stan kota ale to raczej nadinterpretacja. Ma swoje normy i juz.
A jakbys chciala- mozna go wyliczyc z mocznika
mocznik {mg/dl] x 0.166= mmol/l
mocznik mmol/lx 2.8= BUN mg/dl
norma BUN dla kota 12-33
A co do strony- mysle ze strona Heleny jest b.dobra choc faktycznie odstaje od Polskich realiow. I wlasnie dlatego warto stworzyc polska. Ale np. dziewczyny z Niemiec przetlumaczyly strone a leki i linki do artykulow sa wlasnie niemieckie czesto. Trzebaby pomslesc jak to zrobic.
Kaska, jesli jestes na amerykanskiej liscie i znasz angielskito moze zapytaj Helene co o tym sadzi i czy by sie zgodzila zeby wykorzystac jej materialy na stronie.
Kaska pisze:albo robimy wszystko sami od podstaw - ale tutaj to i tak musi nam ktos pomoc z doswiadczeniem w robieniu stronu
Daga pisze:Kaska, konsultacja wet bez dwóch zdań. Do tłumaczenia też byłaby potrzebna.
Oberhexe pisze:Daga pisze:Kaska, konsultacja wet bez dwóch zdań. Do tłumaczenia też byłaby potrzebna.
A to bez dwóch zdań.
Myślę jednak, że nie będzie to strasznie trudne do uzyskania, tudzież pochwalę się bezczelnie, że już kilka artykułów weterynaryjnych mam na swoim koncie, z konsultacją rzecz jasna.
Służę wszelką pomocą
Kaska pisze:Oberhexe pisze:Daga pisze:Kaska, konsultacja wet bez dwóch zdań. Do tłumaczenia też byłaby potrzebna.
A to bez dwóch zdań.
Myślę jednak, że nie będzie to strasznie trudne do uzyskania, tudzież pochwalę się bezczelnie, że już kilka artykułów weterynaryjnych mam na swoim koncie, z konsultacją rzecz jasna.
Służę wszelką pomocą
Boni, Bazylia i Balbina przesylaja buziaki dla ciotki Megi![]()
i inne nerkowce tez
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości