Moje kociambry- nowe fotki s. 14 :) i mały kociarz :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2006 18:59

Być będzie :) Ale chyba dopiero po zmianie mieszkania na większe... Tak czy owak pozwolenie TŻta jest, tylko zdrowy rozsądek podpowiada mi, aby trochę poczekać z decyzją :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw sty 19, 2006 19:27

Ale sympatyczny wątek, śliczne kotecki i ich fotki!

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Czw sty 19, 2006 19:30

Aniu :) Dziękujemy :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Czw sty 19, 2006 19:34

Beliowen pisze:Jakims cudem dopiero znalazlam ten watek :oops:

Alez masz przepiekne koty :1luvu:
To teraz, zgodnie z tym, co napisalas na hodowlanym, czas na MCO?
Bedzie czy nie bedzie? ;)

belio, a ty to chyba też się nie tak dawno w takim jednym dymno-czarnym pochodzenia niemieckiego 8) zakochałaś, prawda? :lol: i jak? Jakieś kroki podjęte ;) :lol:

Ehh, jak ja bym chciała drugiego kota!

Basiao

Od: Śro lip 13, 2005 5:00

Post » Nie sty 22, 2006 19:49

Witam !

Czas na pare nowszych zdjęć, bo zimno, nudno i Pleiades spędza czas z aparatem w ręku ganiając za kotami po domu ;)

Kicia na kociej budce (bo tam się śpi najlepiej, a nie "w" ;)): Obrazek
Mlask: Obrazek
Prezentacja na dywanie: Obrazek
O co chodzi ?: Obrazek
Taki duży jestem, o !: Obrazek
Pod kołderką najfajniej !: Obrazek

Więcej zdjęć już wkrótce ! :D

Obrazek

Pleiades

Post » Nie sty 22, 2006 21:01

Piękne i puchate :love:
Scur i Ptoki też będą? :D
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Nie sty 22, 2006 21:02

uwielbiam takie rudasy :) są piękne :)
Obrazek Obrazek Tosia

Martunia

Od: Czw lis 24, 2005 20:41

Post » Pon sty 23, 2006 12:39

dzioby125 pisze:Piękne i puchate :love:
Scur i Ptoki też będą? :D

No to proszę bardzo. Gościnnie - dwie fotki naszej szczurci:
Obrazek Obrazek

A ptaki będą, tylko muszę poszukać w czeluściach dysku ich fotek ;) Te szczurkowe miałam akurat pod ręką ;)

Obrazek

Pleiades

Post » Pon sty 23, 2006 17:22

:1luvu: Prześliczne kociaki ( szczurek też śliczny) :1luvu:
Obrazek moja Despinka

Psy mają właścicieli, koty-służących:)

BluGirl

Od: Nie sty 15, 2006 13:18

Post » Pon sty 23, 2006 17:34

Właśnie przeczytałam cały wątek i obejrzałam wszystkie zdjęcia. Masz CUDOWNE :1luvu: :1luvu: koty, Pleiades!!
Obrazek

Tuśka8

Od: Śro sty 05, 2005 11:42

Post » Pt lut 24, 2006 9:00

Zachęcona zdjęciami Twoich kotków w podpisie, które zobaczyłam w moim wątku, zajrzałam tutaj. Twoje koty są niesamowite, przepiękne, puszyste (hmm, jak Ty to robisz?). Wyglądają na bardzo zadowolone, jakby były w kocim raju.
Pozdrowienia od mało puszystego Tygrysia i trzech mniej owłosionych.
Obrazek

Colas

Od: Śro lip 20, 2005 8:24

Post » Pt lut 24, 2006 9:14

Pleiades- Masz piękne koty . Prześliczne :!:
Ucałuj je w noseczek ode mnie :)

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Pt lut 24, 2006 12:38

Pleiades już ci to kiedyś mówiła (pisałam) twoja Kota to jest mój ideał - absolutny. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Rudzielec jest przepiękny, ale ONA.... no nie moge :!: :!: :!: Ta mordecka, te łapecki
:1luvu: :love: :1luvu: :love:
Pozdrowienia dla zwierzakowa :)

koteknaplotek

Od: Czw lip 15, 2004 14:09

Post » Sob lut 25, 2006 11:22

Oj, zaniedbałam swój wątek.... :oops:

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa :)

Dzisiaj specjalna sesja zdjęciowa, ale nie tyle że aktualna, co wspomnieniowa :)

Pokażę Wam dzisiaj metamorfozy moich kotów, czyli historię ich dorastania :)

Niedawno przeglądałam sobie stare zdjęcia na płytkach i to co znalazłam sprawiło, że aż się wzruszyłam :>
Po raz kolejny zdziwiłam się, jak szybko te nasze koty dorastają i jak bardzo się w tym czasie zmieniają.
Zresztą co będę gadać, pokażę Wam trochę wzruszająco-wspominkowych zdjęć Kurtisa (i nie tylko ;)) oraz Kici.

Na początek trochę historii Kici.

Kiedy ją pierwszy raz ujrzałam, wyglądała tak:
Obrazek
Miała wtedy około miesiąca, może półtora ;) I już wtedy zadecydowałam, że to ona pojedzie z nami do domku, więc ją następnego dnia zarezerwowałam, aby nikt inny się na nią nie "połakomił". A później nastało długie czekanie, aż wreszcie będziemy mogli Ją odebrać.
W końcu ta chwila nastała i trafił do naszego domu przesłodki, uroczy, 3 miesięczny kociak:
Obrazek
O, taka właśnie była, malutka i straszna rozbójnica. Broiła jak nie wiem, choć wygląda tak słodko i niewinnie ;)
Tutaj jeszcze jedna fotka:
Obrazek
Dla porównania ta szklanka na stole to 0,5 litrowy kufel od piwa. Grzybkiem się nie przejmujcie, był naprawdę wielgachny i dlatego w ogóle powstało to zdjęcie, a grzybek po sesji wylądował na patelni :>
A tutaj Kicia ma coś około 4 miesięcy:
Obrazek
Futerko nadal lichutkie, ale już uroosła :)
Później nastepuje jakaś luka we fotkach, to znaczy fotki są, ale zupełnie nie mogę się doliczyć wieku Kici na nich. I kolejną rozpoznawalną fotką, a nawet dwiema, są te z zimy 2004/2005, kiedy to Kicia miała już pół roku:
Obrazek Obrazek
Jej buzia dostaje już dorosłego wyrazu, chociaż nadal jest drobna, no a na pewno z dwa razy lżejsza niż teraz ;) O, i jeszcze na taborecie się mieściła ;)
Kolejne zdjęcie jest z czasu, jak miała już 7 miesięcy:
Obrazek
Potem nastepuje przerwa w zdjęciach, bo Kicia była po sterylce, nosiła kubraczek, a później odrastało jej futro na brzuchu, więc trochę to potrwało ;)
Na kolejnym zdjęciu ma już skończony rok i wygląda zasadniczo tak samo jak teraz (tylko teraz dostała lepszego futra na zimę) ;)
Obrazek

No a teraz czas na Kurtiska (i nie tylko ;))

Tak więc zaczęło się wszystko od tego:
Obrazek
Słodkie maleństwa miały wtedy miesiąc :) NIe pytajcie mnie, który to Kurtis, bo nie wiem. Ale można na fotce rozpoznać Kiki (to ta szylkrecia, mieszka u Wojtkan w Poznaniu) i, jak ktoś się postara, to również Kenzo (jedyny kociak z białą strzałką na nosku i białymi łapkami. Został w hodowli).
Kolejne z tej serii:
Obrazek
Tutaj dla odmiany bardzo dobrze widać Kenzo. A Kurtisek to ten rozrabiaka próbujący wyjść z koszyczka :P
Podoba się ? No to jeszcze:
Obrazek
Z lewej widać Kiki a z prawej Kurtisa i przytulonego do niego braciszka - Klaudio (to ten jasny srebrzysty) :)
A tutaj portrecik miesięcznego Kurtiska. Ta fotka zawsze mnie mocno rozczulała:
Obrazek

A tutaj kociaki mają już 2 miesiące:
Obrazek
Od lewej do prawej: mój TŻ, Klaudio, Kenzo i Kurtis..
TŻ udaje, że kotami się nie interesuje, a tak naprawdę już wtedy się w Kurtisie zakochał :P
Kolejne kanapowe ujęcie z ta samą trójką kotów:
Obrazek
Śpiące towarzystwo, nie wiem, gdzie Kurtis jest, ale wiem, że tam był:
Obrazek
Ale za to Kiki dobrze widać :D

A tutaj Kurtis sam na sam ze mną:
Obrazek
Wybrał nas wtedy, zdobył nasze serca i już wiedzieliśmy, że to On pojedzie z nami do domu !

Pozwolę sobie wkleić teraz zdjęcie autorstwa Anisi, które to mozna było kiedyś podziwiać na Jej stronie. Kurtis był tak rozczulający i rozbrajający, że gapiłam się na tę fotkę nie mogąc się doczekać, aż maluch z nami zamieszka:
Obrazek
Anisia - przy okazji, byłaby szansa, żebym dostała trochę zdjęć Kurtisa i innych maluchów, jak jeszcze były u Was w domu ?? Bardzo proszę.. :oops:

A tutaj 3-miesięczny Kurtis już u Nas w domu:
Obrazek

A na tej fotce ma już 4 miesiące:
Obrazek
Już sporo urósł i też już dostaje "dorosłe" spojrzenie ;)

Aktualne zdjęcia - już wkrótce :)

Pozdrawiamy :)

Obrazek

Pleiades

Post » Pon lut 27, 2006 18:58

Dzisiaj będzie trochę z innej beczki :)

Przedstawiam Wam resztę mojego dzielnego zwierzyńca.

Na początku: szczurek.

Szczurcia ma na imię Kathryn, wołamy na nią Kaśka. Ma półtora roku, jest odmiany husky.
Wyrosła bardzo duża, jak na szczurcię.
Jest też trochę dziwnym szczurem. Zawsze była mało kontaktowa, nie lubiła brania na ręce, wypuszczona na tapczan czy gdzieś nie chciała biegać, tylko zaszywała się w jakimś ciemnym kącie i spała... Nazwałabym ją szczurem z autyzmem 8O Ulubiona jej zabawą jest wywalanie żwirku z klatki na podłogę oraz przegryzanie wszelkich hamaczków, które jej pańcia robi ze szmatek...
Lecz teraz na starość jakby się jej to odmieniło 8O
Nagle jest chętna do wychodzenia, biegania, lubi przebywać w towarzystwie ludzi i lubi głaskanie... Chi chi :)
Przedstawiam parę aktualnych zdjęć:

Tu z pańcią: Obrazek
W całej okazałości: ObrazekObrazek
Oo, tak mi rób ;) Obrazek
Co tam masz ciekawego ? (w tle mój TZ): Obrazek
Portrecik: Obrazek

A teraz ptaszki. Mają dwa lata, samczyk jest nieco starszy (myslę, że ma około 2,5 roku). Prowadzę małą hodowlę, legalną, zarejestrowaną. Kłopot z tymi ptakami jest jedynie taki właśnie, że są na liście CITES i podlegają rejestracji w Polsce. Za każdym razem jak rodzą mi się młode musi do mnie przyjeżdżać powiatowy lekarz weterynarii i wystawiać mi świstek, że ptaki urodziły się w niewoli, dzięki czemu mogę potem młode w Urzędzie rejestrować. Kosztowne są to procedury, więc to kolejny przykład hodowli, na której się nie zarabia ani grosza, ba, a nawet trzeba dokładać :)
Ptaki sa idealne w typie, bez śladów niepożądanych białych piór na ciele, mają głeboki kolor i idealne proporcje. Przekazują te cechy potomstwu.
Parę fotek (sorki za słabą jakość niektórych, ale światło było kiepskie..)

Focus na samiczkę, a na pierwszym planie samczyk: Obrazek
Z lewej samiczka z prawej samczyk: Obrazek
Obrazek

A to zdjęcie sprzed roku: ptasia rodzinka z odchowanymi już pisklętami :)
Obrazek

Właśnie przymierzam się do zawieszenia ptakom budki, tak więc może niedługo już znowu będą młode :)

Pozdrawiam

Plei i zwierzyniec :)

Obrazek

Pleiades

[poprzednia][następna]