poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 11, 2005 23:24

Witam wszystkich Forumowiczów,
tydzien temu trafiłam tutaj ( sama się dziwię że tak późno :oops: ) Można powiedzieć że "...urzekła mnie Twoja hitoria..." (dot. Kocich wątków) Poniżej znajduje się zdjęcie mojej ekipy :D Tak więc przedstawiam : 12 letnią kotkę Pamelkę, 2 letniego kocurka Toffika oraz 7 letnią suczkę Majunię. Mam nadzieję że będzimy mogli się bliżej poznać przy okazji odpowiedzi na różne wątki. Pozdrawiam ! :kotek:
Obrazek

Paula Konin

Od: Sob gru 10, 2005 19:25

Post » Śro gru 14, 2005 22:18

Witam wszystkich miłośników kotów:) Jestem właścicielką 3-letniej kotki o imieniu Mimi.
Oto strona z jej fotkami : http://www.manta.univ.gda.pl/~demonek/mimi/

AndziaT

Od: Pt lis 11, 2005 14:56

Post » Pon gru 19, 2005 14:50 Re: poznajmy sie...:)

witam wszystkich sedrecznie
Ostatnio edytowano Czw gru 29, 2005 14:50 przez iwona_35, łącznie edytowano 2 razy

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon gru 19, 2005 17:48

No to pora na mnie - dopiero przed chwilą taki wątek rzucił mi się w oczy.

Mam na imię Agata Eleonora (drugie imie po babci) stad moj wymyślny nick.
Urodziłam się w Łodzi w polowie lat 70-tych. Na początku tysiąclecia dobre wiatry przygnały mnie do WWy.... choć miasto Reymonta i łódzką secesję darzę sporym sentymentem.

Jestem tlumaczem - praca jest moją pasją - na pograniczu uzależnienia...ale pracoholizmowi mowię 'nie'
Życię od kilku dobrych lat dzielę również z tłumaczem...
Hobbies & Interests: wspinaczka sportowa, pacykowanie obrazów, nałogowe gromadzenie przedwojennych staroci.

Stan zakocenia niewielki - Mieszkają z nami dwie piękne panie: dostojna Czarna Kita i (od niedawna) szarutki pyziasty podlotek o imieniu Pyza.

Jest jeszcze Misza mojej mamy (ciemnopopielaty roczny kocur) - nazwany tak na pamiątke ukochanej kici Miszy.
Koty nasze, odkąd pamiętam, niezależnie od płci mialy zawsze na imię Misza. :))

A oto wątek, ktorym zadebiutowałam na forum:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1405141#1405141

Dzięki forum przekonałam się, że są jeszcze wśrod nas Ludzie...
Czytam niektore wątki i ... płaczę jak bóbr

Bliskie sercu są mi wszystkie zwierzaki, psy rówież.... bo z nimi mialam najwięcej doswiadczeń...

ale jak przekonuję się osobiście, i co widać na forum takim jak to - kociarzy cechuje pewna szczegolnie bliska mi osobiście wrażliwość
[/list]

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon gru 19, 2005 18:21

To ja tez się przywitam :)
Mam na imię... i tu niespodzianka :wink: Bartek, mam 22 lata, po malutku kończę studia na UJ. Od 4 lat mieszkam w Krakowie z moją wspaniałą TŻ.
Zwierzakami interesuję się, hmm... długo. Zawsze mieliśmy w domu psy, ryby, gryzonie i wszelakie inne stwory :wink: kota jakoś nie :? Mój tato jest wetem, starszy braciszek poszedł w jego ślady, tylko ja taki wyrodny :wink:
W Krakowie mieszka ze mną od miesiąca cudna koteczka, niebieska brytyjka - Klara. W domu rodziców dwie suczki- jamnikopodobna (odwazne stwierdzenie) Samba i wilczurka Diana uratowana od rozmnażacza który wymyślił sobie, że skoro suczka urodziła to zostawi sobie jedną z małych a 'starą' (miała wtedy ok 11 miesięcy) uśpi. Ojciec stwierdził, ze nie ma przy sobie odpowiedniego środka, ale że weźmie do samochodu suczke i uśpi ją u siebie. Sunia mieszka z nami do dziś :D
Niedługo będę musiał chyba zmienić nick, bo coraz powazniej myślimy z TŻ o towarzystwie dla Klary, jak dobrze pójdzie to będę musiał wymyślić nowy zaraz po nowym roku.
Cieszę się, że trafiłem na to forum - czytając wątki z 'kociarni' odzyskuję wiarę w to, że nie wszyscy ludzie to bezmyslne i okrutne potwory... :)

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Pon gru 19, 2005 18:30

Witajcie wszyscy! A szczególnie męskie rodzynki z grodu Kraka :wink: mam nadzieję, że następne koszulki nocne TŻ(tki) są całe i zdrowe :wink:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Czw gru 29, 2005 13:51

Ja też się przywitam. Mam na imię Beata, lat 41, mieszkam w Gołdapi z TŻ, córką, trzema kotami i psem - owczarkiem kaukaskim o wdzięcznym imieniu Doniu - tak nazwała go Magda.
Na forum trafiłam przez gazetę Kocie Sprawy, był tam adres internetowy.
Dałam ogłoszenie o tym, że poszukuję kota do przygarnięcia i dzięki forum oraz agis - zamieszkała u nas Tosia ze schroniska w Józefowie.
A dziesięć dni temu przybyły jeszcze dwie panie - persiczki Arusia i Lucy.
Jak na razie więc stan optymalnego zakocenia został osiągnięty :D

Misiu

Od: Wto paź 18, 2005 8:37

Post » Czw gru 29, 2005 14:43

Ja tylko chciałam powiedzieć ,że forum bardzo mnie zmieniło.Pare miesięcy temu inaczej patrzyłam na życie dzikich kotów.Byłam z tych co mysleli że koty żyjace na wolności to sobie poradzą o schroniskach tez miałam inne wyobrażenie AŻ WSTYD SIE PRZYZNAĆ. Fakt- zawsze dokarmiałam koty z podwórka, w pracy.
Nigdy nie odwróciłam sie plecami od nieszczęśnika.Ale brakowało mi ludzi którzy nauczą mnie inaczej dostrzegać świat.Jakże inny niż ten co znałam.
Skończyło się tak,że zaadoptowałam drugą kocice.(Pare miesięcy temu było to nie do wyobrażenia).
Krótko mówiąc dziekuje że jesteście.
iwona

Ps mieszkam w Siemianowicach, mam dwa koty,rybki i jamnika.Mam 35 lat Prowadze w Drukarni Biuro.Dzieki temu moge być często na forum.

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt sty 13, 2006 22:12

Cześć!Na imię mam Anka,mam 21 lat.Mieszkam we Wrocławiu razem z młodym 6-miesięcznym kocurkiem Monki'm.W rodzinnym domku w Jaworze (według taty zdradziłam) mam 3 zeberki i szynszyla,które nie darzą miłością nowego-poznały go w Święta. :placz: .O forum dowiedziałam się z "KOTA" i "KOCICH SPRAW".Postaram się załączyć zdjęcia mojego zwierzyńca.Mam pytanko:Monki jest moim pierwszym kotem.Czy w jego wieku kot waży 4,5-5 kg :?: :?: Pozdrowionka i papatki :kotek:

keyko_2

Od: Czw sty 12, 2006 23:33

Post » Sob sty 14, 2006 12:44

Obrazek

to jedno z mojego przychówku

keyko_2

Post » Sob sty 14, 2006 19:15

a to reszta
Obrazek
[img][http://img6.imageshack.us/img6/3092/0511142255257lp.jpg/img]
Obrazek

keyko_2

Post » Wto sty 17, 2006 7:49

Witam Forumowiczów,

Podczytuję Was od kilku dni, więc pora się przedstawić :o)
Mam na imię Hania, lat 32,5 ;) i od niedawna jestem współmieszkanką użyszkodnika o imieniu... no właśnie :o) Użyszkodnik skromnie nazywa się Jacqueline Ciapciak vel Matylda :D Z braku ogonka ma chociaż długie imię :D

Bardzo się cieszę, że tu trafiłam, gdyż dotychczas miałam psy, żółwie i kaczkę. Niestety, na kotach się nie znam - i Wasze forum jest dla mnie skarbcem.

Pierwsze przerażenie było, gdy zauważyłam że Jacquie je więcej ode mnie, ale uspokoiły mnie informacje, które tu znalazłam :)

Pozdrawiamy ciepło,
Jacquie & Bastille

P.S.: Czy może mnie ktoś oświecić, jak fotkę zamieścić w podpisie? :o)

Bastille

Od: Wto sty 17, 2006 7:35

Post » Wto sty 17, 2006 8:20

witam ;) na forum jestem już od dłuższego czasu ;) zapomniałam się jednak przedstawić :oops:
a więc: jak widać jestem z Bydgoszczy. mam na imię Estera. jestem wolontariuszką w Bydgoskim schronisku ;) w domu mam czarnego persa -Kacpra, psa i dwa szczury :D

Estera & Kacper

Esti

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Wto sty 17, 2006 10:24

Bastille pisze:[P.S.: Czy może mnie ktoś oświecić, jak fotkę zamieścić w podpisie? :o)[/color]

podforum "problemy techniczne", na górze jest podwieszony link z instrukcją wstawiania zdjęć

i witam wszystkich "nowych" choć sama nie należę do "starej" grupy wyjadaczy ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

RyBa1

Od: Czw wrz 22, 2005 11:49

Post » Wto sty 17, 2006 10:27

zdjecia wytlumaczone sa tutaj :
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=36202&start=0
i zapraszam do Kociego ABC
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018 - to katalog forumowej wiedzy :D
Obrazek

Kaska