RC, co to za problemy były?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2006 19:54

dzioby125 pisze:Mój wet twierdził, że nie należy mieszać karm ,ale ja mieszałam RC z Puriną Pro Plan i przez 1 miesiąc RC z Acaną. Nową karmę należy jednak wprowadzać stopniowo i bacznie obserwować czy służy kotu. Teraz moje koty jedzą Hillsa zmieszanego z niewielka ilością RC - resztką pozostałą z zeszłego miesiąca.

myslalam, ze nikt mi juz nie odpisze i zalozylam nowy temat :(
ale dzieki :P :P
Kicia... 16.09.2016 (*)

mamba luna

Od: Pon gru 19, 2005 0:14

Post » Pon sty 16, 2006 20:22

dzioby125 pisze:Mój wet twierdził, że nie należy mieszać karm ,ale ja mieszałam RC z Puriną Pro Plan i przez 1 miesiąc RC z Acaną. Nową karmę należy jednak wprowadzać stopniowo i bacznie obserwować czy służy kotu. Teraz moje koty jedzą Hillsa zmieszanego z niewielka ilością RC - resztką pozostałą z zeszłego miesiąca.

a dlaczego nie mieszać 8O ja też nie jem w kółko tego samego, zwierzęta w naturze też nie samym kurczakiem żyją, prawda? to może chociaż kurczak w różnych smakach, i z różnymi dodatkami?
zresztą z moich obserwacji wynika ze kota chętniej do miski zagląda gdy się menu zmienia
dziwna ta opinia twojego weta
ale ja spec nie jestem :/

wydaje mi się, że jedynym problemem przy podawaniu wielu karm na raz może być sytuacja, gdy kot wykazuje alergię na pokarmową- trudniej ustalić, od której karmy futro się pochorowało.

Aha: ja nie mieszam (raczej) karm w miseczce, tylko wymieniam całą zawartość miseczki.
Mieszanina nie zawsze kocisku podchodzi...

Basiao

Od: Śro lip 13, 2005 5:00

Post » Pon sty 16, 2006 20:25

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pon sty 16, 2006 20:29

Ale jakby karma nagle przestala byc produkowana lub zmienil sie jej sklad/pogorszyla jakosc, a kot bylby do niej przyzwyczajony i nie chcialby jesc niczego innego ?
To dopiero bylby problem :roll:

Ja na wszelki wypadek mieszam.
Tak bylo z suchym California Natural : nagle przestano je importowac z Hameryki do Europy (zmienily sie przepisy a producent nie chcial czegos tam zmieniac w produkcji tylko dla klientow w Europie).
Wiem, ze ludzie potem mieli problem, bo koty sie przezwyczaily do tej dobrej karmy i trzeba bylo na gwalt szukac innej o podobnej jakosci.

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Pon sty 16, 2006 20:37

Tłumaczył to rozstrojem żołądka i twierdził że skoro podaje się karmę dobrej jakości to powinna to być jedna firma - z usług tego weta już nie korzystam, powód - koty odrobaczane co 3 miesiące, a od prawie 1,5 roku ciągle mają glisty :(
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Pon sty 16, 2006 22:25

progect pisze:Ja właśnie kupiłam promocyjny RC 400 + 400 /w jednym dużym opakowaniu jest 800 g karmy/. To nowość podobno, namówiła mnie pani w sklepie zamiast lighta. Kocia baaaaaaaaaaardzo jej nie lubi. Karmy oczywiście a nie pani :wink:
Inne RC zjadała zawsze ze smakiem a ta jej nie podchodzi :cry:
To ta karma http://www.royal-canin.pl/index.php/koty_produkty/55

Nigdy żadnych sensacji Kocia nie miała.

Jak tlumaczyl mi pan w sklepie ( a wiedze ma ogromna i mozna mu zaufac), karmy light sa odtluszczone i maja jakas specyfike (nie zapamietalam) i zwierzeta za nimi nie przepadaja, ale trzeba konsekwencji, zeby zaczely jesc. Wlasnie taka kupilam ostatnio Staruszce, bo mi sie spasla po kastracji i musze jej narazie mieszac z inna, ale z czasem zamierzam przejsc tylko na ta.
ObrazekObrazekObrazek

skupa

Od: Wto paź 18, 2005 15:15

Post » Wto sty 17, 2006 14:36

progect pisze:Ja właśnie kupiłam promocyjny RC 400 + 400 /w jednym dużym opakowaniu jest 800 g karmy/. To nowość podobno, namówiła mnie pani w sklepie zamiast lighta. Kocia baaaaaaaaaaardzo jej nie lubi. Karmy oczywiście a nie pani :wink:

No tak napisałam już jakiś czas temu. Kocia zjadła całe opakowanie nader niechętnie i wiedziała co robi. Łupieżu dostała :cry: Przeszłyśmy teraz na Hill'sa Sensitive Skin i łupież powoli znika, ale karma też jest beeeee, 400 g męczymy już prawie miesiąc.

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Wto sty 17, 2006 16:09

kotu znajomyc kupiłam nba swieta RC silhouette czy coś, takie syfne zielone kuleczki, a tu niespodzianka- kot wykarmiony od małego kiteKatem zajadał :) Nawet schudł troszkę, ale niedługo znów przybierze...ech, ten kk :evil:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Wto sty 17, 2006 23:10

A ja mam jeszcze 2 op. RC indoor 27 te promocyjne, kicia ma jeszcze dodatkowe zarełko wiec efektów ubocznych nie widze. Owszem ciesze sie ze jej te smierdzace qupale przeszy i ze nie takie luzne sa.
Obrazek Obrazek

maja23

Od: Pon sty 09, 2006 20:01

Post » Śro sty 18, 2006 1:05

skupa pisze:

Jak tlumaczyl mi pan w sklepie ( a wiedze ma ogromna i mozna mu zaufac), karmy light sa odtluszczone i maja jakas specyfike (nie zapamietalam) i zwierzeta za nimi nie przepadaja, ale trzeba konsekwencji, zeby zaczely jesc. Wlasnie taka kupilam ostatnio Staruszce, bo mi sie spasla po kastracji i musze jej narazie mieszac z inna, ale z czasem zamierzam przejsc tylko na ta.

moje słonko lubi RC lighta. Ostatnio mieszałam jej z nutrą (kasa) i też nie grymasiła, co jej sie zdarza dość często (mam mięsnego analfabetę, niestety - surowe zje tylko z ręki; za to za mokrą animonda przepada).

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro sty 18, 2006 10:50

A ja mieszam ciagle- rozne firmy, rozne rodzaje i miesko od czasu do czasu. Nigdy nie slyszalam, ze powinno sie dawac ciagle to samo :roll:
A koty problemy zoladkowe i skorne maja jedynie po Hillsie

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

[poprzednia]