Ale z pewnością nie od razu.......
Hop Leoś do góry

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Szymkowa pisze:To piszę, Catrina, ku przestrodze tym osobom, które uważają, że jeden kot wystarczy. Przyznasz mi, że drugi kot to nie jest dużo większy wydatek.
Catrina pisze:Szymkowa pisze:To piszę, Catrina, ku przestrodze tym osobom, które uważają, że jeden kot wystarczy. Przyznasz mi, że drugi kot to nie jest dużo większy wydatek.
Osobiście zawsze dawałabym koty do domów z kotami poza wyjątkowymi sytuacjami gdy np. dorosły kot po przejściach wyraźnie przejawia agresję wobec innych kotów i nie pomagają tygodnie oswajania to wtedy szukałabym domku pojedyńczego. Bywają też dorosłe koty, którym wisi to czy są z kotami czy bez ale zdecydowana większośc kotów przedkłada kocie towarzystwo nad ludzkie. Człowiek jest OPIEKUNEM, do zabawy i do życia koty mają inne koty. Ja osbiście nie zamienię zadnej rozrywki nad obserwowanie życia codziennego mojego stadka. To jak się ze sobą sprzeczają, dogadują, ja się sobą opiekują, jak się wzajemnie myją, ustępują sobie przy miskach, pocieszają po bijatykach itd, itd Dla mnie to jest najlepszy widok, kojący nerwy i pocieszający. Jeżeli chodzi o wydatki to jestem zdania że jak kogoś stac na jedengo to na pewno i na drugiego. Krzywa wydatków zaczyna się przeginać dopiero przy 5 kocie.
justin888 pisze:a ja tak strasznie zazdroszczę że ktoś może mieć więcej niż jednego kota.....też bym chciała....Gin zresztą też - tylko z innych względów....
![]()
![]()
Catrina pisze: Krzywa wydatków zaczyna się przeginać dopiero przy 5 kocie.
Madzialenka pisze:i bardzo się cieszę!!!! niech ma nie będe mu żałować nie jestem świnia ...
a czy wszystkie małe kociczki maja domki na 100%?
AnetS pisze:Zastraszył Filipa![]()
AnetS pisze:Wołamy na niego "Ił-ił"... bo takie dźwięki wydaje (Olinka - teraz wiem, o czym mówiłaś)
Tika pisze:AnetS pisze:Zastraszył Filipa![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości