Aga1 pisze:Z dietą nieprawidłową to był przykład (mógło to być np. żywienie W czy KK) i nie dotyczył on konkretnie struwitów ale każdej choroby, która może być wywołana złą dietą. Chodziło mi o pokazanie, ze cechy osobnicze zawsze mają wpływ na szybszy bądź późniejszy rozwój choroby .....
Aga, ale jesli odnosisz sie do postu Olat, dlaczego zakladasz zywienie syfem?
Tym bardziej, ze pytalam o twoje zdanie na ten temat w zakresie jak najbardziej zdrowej diety.
Jeżeli chodzi o wpływ diety na powstawanie struwitów, to spotkałam się jak dotąd z dwoma podstawowymi czynnikami, które wpływają na powstawanie struwitów: karmy alkalizujące i karmy suche. Oba te czynniki jednoznacznie kojarzą mi się z dietą.... Swoją drogą otyłość, to chyba też kwestia diety?
Wiem, wiem, bardzo starasz sie dowiesc, ze tylko kwestia diety
Mamut i Mercedes jedza dokladnie to samo i w tej samej ilosci. Bento Kronen plus mokre od czasu do czasu. Mamut jest tlustym prosiakiem z dupa jak wiadro, a Mercedes chuda zmija. Dieta czy sklonnosci do nadwagi?
Co do pH - Aton ma pH (i zawsze miał) w okolicy 7.... a pęcherz ma w idealnym stanie!!! NIGDY nie miał żadnych kryształów!!!! Ale .... Aton nie je suchego w ogole i unikamy karm alkalizujących, czyli zawierających np. wapń w postaci węglanu wapnia... Kontrola pH nie jest jedynym sposobem na struwity, moim zdaniem

...

Aga, a od kiedy kontrola czegokolwie byla sposobem na cokowliek?
Nie myl prosze badan z leczeniem
No chyba, ze chodzilo Ci o to, ze badania moczu sa sposobem na
sprawdzenie, czy nie ma krysztalow
Jesli to nie jest jedyny sposob, by to okreslic, to wskaz mi prosze, jakie sa inne. Z przyjemnoscia skorzystam