Kotka Melania...odkręcamy adopcję. Kot zostaje w swoim domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 31, 2005 0:36 Kotka Melania...odkręcamy adopcję. Kot zostaje w swoim domu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mela ma 1,5 roku.
Urodziła sie na wsi. Gospodarze , o dziwo, nie pomordowali kociąt ale po odchowaniu ich przez matkę, zabrali cały miot na jarmark i rozdali. Ostatniego kociaka wział syn mojej sąsiadki, który był u babci na wakacjach.
Na początku wszystko wygladało poprawnie: kotka miała koszyk piknikowy do transportu, była wyprowadzana przez synów sąsiadki na smyczy na dwór, dziury w balkonie (III piętro) zostały pozastawiane...
Az do tego lata...
Sąsiadka wyjezdża co wakacje na wieś , do domku letniego nad jeziorem.
W tym roku, juz wiosną tłumaczyłam jej, ze kotke trzeba wysterylizowac bo będa małe. Dałam do przeczytania elaborat nt sterylki, opowiadałam o zaletach zabiegu, tłumaczyłam, prosiłam, zaoferowałam sterylkę po znajmosci za 40zł...
Nic. Groch o ścianę.
27 wrzesnia, po powrocie z wakacji, kotka urodziła dwa maluchy.
Sąsiadka od razu zapowiedziała mi, ze wywiezie je na wies do znajomych gdy tylko podrosną. Bo "tam jest gospodarstwo, będa miały mleko..."
Na szczęscie udało mi sie ją "ugadać", obiecać, ze coś znajdę zeby tylko ich nie wywoziła...
Obu maluchom znalazłam dobre domki ( kotka Amelka, o której pisałam jest już w nowym domu a jej brat idzie w przyszłym tygodniu)
Poniewaz mały kocurek troche sie rozchorował wiec przez całe święta i teraz równiez chodze tam 2 razy dziennie i daje małemu kroplówki podskórnie i antybiotyk.
Za każdym razem gdy przychodzę matka kotków siedzi ZAMKNIĘTA w koszyku 8O
Podobno przewraca choinke i dlatego takie restrykcje... na moje prosby aby ja wypuścic bo mozę chce do kuwety albo jest głodna słysze, ze to tylko na parę godzin (!!!!!!! :twisted: ) a potem znowu jest wypuszczana...
Dzisiaj rano usłyszałam, ze chcą ją oddać bo ona sie u nich męczy.
Przyznam , ze jest w tym zdaniu sporo prawdy ale tez sporo własnego wygodnictwa i nieumiejetnosci zapewnienia kotu odpowiednich warunków.
W domu jest okropny bałagan, ciasnota... Koty dostają najtańsze puszki z LIdla i suchego Kitekata...
KOtka, która w czasie wakacji całymi dniami biegała po dworze teraz ucieka na klatke schodową, tęskni za przestrzenią.
Jest ponoć niesłychanie łowna. 2 tyg temu wysterylizowałam ją w ramach ćwiczen studentów V roku wet., za darmo ( chyba tylko dlatego sasiadka sie zgodziła...)
No a gdzie sąsiadka chce kicie oddac?
Oczywiscie na wieś do owych znajomych, którym najpierw zamierzała sprezentowac maluchy ... I znowu moje tłumaczenia, ze zmarnuje kota, ze postaram sie cos znaleźc...
Idąc do nich dziś wieczorem, wziełam cyfrówkę i pstryknełam kici pare fotek.
Moze ktoś zechce taką sliczną, mądrą koteczkę.
Nie musi byc wychodząca. Wystarczy jej nieco więcej swobody i osiatkowany balkon gdzie będzie miała swoją "dżunglę".
Potrzebna jest raczej szybka adopcja. Bo ta biedulka cały styczeń będzie siedziała w koszyku, dopóki nie rozbiora choinki, a choinka sztuczna więc dłuuugo postoi...:(
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2006 23:34 przez Kasia D., łącznie edytowano 3 razy
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob gru 31, 2005 0:42

Co za ...... "ludzie"..... współczuję :(
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Sob gru 31, 2005 0:42

ale jest ładna i błyszcząca
no i jeszcze pewnie zdrowa mimo że na tym Lidlu
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob gru 31, 2005 1:30

Aha, i jeszcze tekst stulecia, który usłyszałam od matki owej sąsiadki gdy , po raz n-ty robilam małemu zastrzyk:
"Kiedys koty tak nie chorowały... u nas zawsze były koty ale były zdrowe i leczenie kotów nie było kiedyś w modzie"
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Sob gru 31, 2005 1:33

święta prawda
była selekcja naturalna
ludzie też nie dożywali raków i sztucznych szczęk

i komu to, panie przeszkadzało :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob gru 31, 2005 1:37

Kasia D. pisze:Aha, i jeszcze tekst stulecia, który usłyszałam od matki owej sąsiadki gdy , po raz n-ty robilam małemu zastrzyk:
"Kiedys koty tak nie chorowały... u nas zawsze były koty ale były zdrowe i leczenie kotów nie było kiedyś w modzie"

8O łomatko.. :strach: :strach: :strach: :strach:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon sty 02, 2006 19:10

Nieśmiało zapytam czy Mela jest kocim szaleńcem i wspólnie z Wiktorią uprawiałaby wyścigi po domu włącznie z przewracaniem choinki??? :lol:
ObrazekObrazek

SylwiaLublin

Od: Wto wrz 06, 2005 23:05

Post » Pon sty 02, 2006 19:50

SylwiaLublin pisze:Nieśmiało zapytam czy Mela jest kocim szaleńcem i wspólnie z Wiktorią uprawiałaby wyścigi po domu włącznie z przewracaniem choinki??? :lol:

Dokładnie tak :lol:
W pore podbiłas watek bo własnie sąsiadka złozyła mi wizyte i powiedziała, że w sobote wywozi kicię na wieś do znajomych.
Musze szybko cos wymysleć... :roll:

Sylwia, a czemu pytasz...? :lol:
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon sty 02, 2006 20:42

pytam .... bo Wiktoria powiedziala mi na ucho ze marzy jej sie kolezanka do rozrabiania bo Grubcio tylko spi i spi.... :)
ObrazekObrazek

SylwiaLublin

Post » Pon sty 02, 2006 21:06

SylwiaLublin pisze:pytam .... bo Wiktoria powiedziala mi na ucho ze marzy jej sie kolezanka do rozrabiania bo Grubcio tylko spi i spi.... :)

No to trafiłas na własciwego kota:)
Zaklepywać? :D

PS
A Grubciowi zrób badanie krwi z oznaczeniem poziomu cukru, skoro tak ciągle śpi...
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon sty 02, 2006 21:25

Kasia D. pisze:
SylwiaLublin pisze:pytam .... bo Wiktoria powiedziala mi na ucho ze marzy jej sie kolezanka do rozrabiania bo Grubcio tylko spi i spi.... :)

No to trafiłas na własciwego kota:)
Zaklepywać? :D

PS
A Grubciowi zrób badanie krwi z oznaczeniem poziomu cukru, skoro tak ciągle śpi...

Zaklepywać :)

PS Grubcio to stary leń i nie w głowie mu juz zabawy :) A poza tym okaz zdrowia :)

Moze podalabys mi telefon do siebie na pw?

Trzymam kciuki za Bałwanka...
ObrazekObrazek

SylwiaLublin

Post » Pon sty 02, 2006 22:09

Wiktoria sie cieszy i ja tez :) jutro jade po kitke :)
Gość

Post » Pon sty 02, 2006 22:36

:D Super!! Gratuluję dokocenia się, niech wam się dobrze układa wspólne życie :lol:
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Pon sty 02, 2006 22:40

Sylwia, widzę że złapałaś kociego bakcyla.. :twisted:
Zaraźliwe jest to forum, prawda? :twisted:

Cieszę się bardzo.. :D :D
Gość

Post » Pon sty 02, 2006 22:43

Anonymous pisze:Sylwia, widzę że złapałaś kociego bakcyla.. :twisted:
Zaraźliwe jest to forum, prawda? :twisted:

Cieszę się bardzo.. :D :D