Schronisko w Jozefowie. Koty czekaja na dom, str.1

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 28, 2005 16:53

tajdzi pisze:Jowita - Jovka opiekuje i opiekowała się stroną
to jej własna praca po godzinach pracy
wolontariat

a odnośnie umieszczania zdjęć - to tak jak mówłam mamy zakaz

Ta strona, tak? http://schronisko_jozefow.free.ngo.pl/

Ostatnia aktualizacja w czerwcu. Może dziewczyna zwyczajnie nie ma czasu? Stronie by się przydał solidny kop, zaraz do niej piszę tego SMSa, bo dopiero do domu wróciłam.

Tajdzi, zakaz mamy tylko od tej babki, co była, jak brałyśmy Sreberko, czy od dyrektorki też? Bo ja mam takie wrażenie, z tego, co tu czytam i z tego, co tam widziałam, że podwładni mówią jedno, a dyrektorka drugie.

Może by tak pogadać z dyrektorką i jej wyjaśnić, że jak zwierząt się nie będzie "reklamować", to same się nie oddadzą? :roll: Jak by zrobić galerię wszystkich kotów, ale z zastrzeżeniem, że niektóre są do adopcji od razu, a niektóre dopiero po leczeniu/kastracji, to by nie było źle...
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Śro gru 28, 2005 16:59

atka, wiesz jak jest

odnośnie pani dyrektor - możesz spróbować, mnie się do tej pory nie udawało, Rozmawiam, jeżeli nie ma innej opcji. To bardzo miła kobieta przeważnie ale trochę uparta ;)

A odnośnie strony to najprawdopodobniej masz rację. Jovka coraz rzadziej pojawia się na forach, więc pewnie czasu ma mało.

Można spróbować przejąć/założyć nową stronę z dokładnymi opisami, nr tatuażu od razu - wybierasz kota na stronie, idziesz i od razu masz książeczkę... Nic dodać nic ująć
Ja chętnie pomogę
ale trzeba to uzgodnić z dyrekcją i osobą prowadzącą stronę dotychczas (może zabroniono?)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro gru 28, 2005 17:04

Atka- nawiąż kontakt z dziewczyną od strony
jak pogadacie, to może sama zaproponuje dyrektorce zmianę/pomoc przy aktualizacji stronki :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro gru 28, 2005 17:05

Do dziewczyny napisałam właśnie SMS. Na razie poczekam na kontakt z nią. Ewentualna rozmowa z panią dyrektor poczeka w kolejce ;) Ale musi się odbyć, bo co z tego, że się n.p. dowiem, że Jowita nie ma czasu i chętnie stronę odda, skoro ja z tą stroną nic nie będę mogła zrobić? Jedyne, co ma sens, to duża, ładna galeria konkretnych zwierzaków, także kociąt, a nie pięć kotów na krzyż :(

Atka

Post » Śro gru 28, 2005 17:07

Mysza pisze:Atka- nawiąż kontakt z dziewczyną od strony
jak pogadacie, to może sama zaproponuje dyrektorce zmianę/pomoc przy aktualizacji stronki :)

Właśnie. Niestety w tym nie pomogę, bo ja nie tenteges w te klocki :oops: , ale zdjęcia zawsze możemy podrzucić :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 28, 2005 17:09

Dziewczyna właśnie odpisała, że jest "wyłączona" z działalności do końca stycznia, a potem chętnie ze mną pogada :roll:

Atka

Post » Śro gru 28, 2005 17:12

Atka, może tak być
Jovka uczestniczy w wielu akcjach i pomocy zwierzakom

W takim razie trzeba zagadać z dyrektor (przecież mogą być dwie strony schroniska?:))
uzyskać zgodę
i zrobić ładną, przejrzystą stronę
:)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro gru 28, 2005 17:14

Atka pisze:Dziewczyna właśnie odpisała, że jest "wyłączona" z działalności do końca stycznia, a potem chętnie ze mną pogada :roll:

ale smsy czyta ;)
to napisz w czym rzecz, że my tu mamy zdjęcia i chcemy pomóc
Obrazek

Mysza

Post » Śro gru 28, 2005 17:19

Piszę, piszę...

Atka

Post » Śro gru 28, 2005 17:36

jakby cos to mam do dyr nr tel do domu

podswiadomosc

Od: Pt lis 18, 2005 9:33

Post » Śro gru 28, 2005 18:48

Dziewczyna chętnie pogada, może oddać opiekę nad częścią strony, ale wszystko, cytuję, "po styczniu, jak wrócę do Legionowa".

Nie bardzo mi się widzi robienie strony bis, takie rozdziały nigdy dobrze się nie kończą. Lepiej poczekać, dogadać się i przejąć część "kocią" strony w całości pod swoje skrzydła. Ja się mogę zająć technicznie, zdjęcia, mam nadzieję, kilka osób będzie robić.

Natomiast dalej zostaje kwestia tego "nie wolno", bo jeśli nie wolno niesterylizowanych kotek, a prawie żadna nie jest sterylizowana i nie wolno nietatuowanych kociąt, a żadne nie ma tatuażu, to co wolno? Ja bym jednak pogadała z tą dyrektorką i to najchętniej osobiście. Czy jakbym się umówiła z nią w jakiś dzień (najlepiej w sobotę, chociażby 7 stycznia), to ktoś by ze mną pojechał? Samochód mam, bardziej myślę o wsparciu merytorycznym. Żeby wyłożyć gotowy plan pomocy dla kotów: lista wolontariuszek, które mogą za darmo brać chore koty i kocięta do siebie, bez marudzenia ze strony personelu, galeria kotów do adopcji (wszystkich, nie wybranych, z ewentualnymi zastrzeżeniami co do sterylizacji), to, o czym pisała Mysza, z rozdzieleniem kotek i kocurów i stopniową sterylizacją. I żeby to wszystko tak załatwić, żeby to faktycznie działało, a nie tak, że za miesiąc wszystko będzie po staremu :?

Nie ukrywam, że od reakcji dyrektorki na te wszystkie propozycje zależy, czy w ogóle będzie mi się chciało w to pakować. Chcę pomóc, ale schronisko musi dać sobie pomóc...

No i myślę sobie, że jakby się zabrać za taką pomoc na poważnie, to niestety trzeba by tam jeździć co tydzień lub dwa i sprawdzać "stan" zakocenia osobiście :roll:

Atka

Post » Śro gru 28, 2005 18:54

ja nie wiem, czy moge :wink: ale chetnie Cie wespre

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw gru 29, 2005 7:51

Beata, chcesz jechać do schroniska? Jak miałaś w domu p.? Tam kociaki nie są szczepione, dorosłe też nie wszystkie :?

Kicorek

Post » Czw gru 29, 2005 10:09

Kicorek pisze:Beata, chcesz jechać do schroniska? Jak miałaś w domu p.? Tam kociaki nie są szczepione, dorosłe też nie wszystkie :?

A nie pomyślałaś że wesprze ją przy robieniu stronki? :roll:
Obrazek

Mysza

Post » Czw gru 29, 2005 10:16

A to przepraszam - myślałam, że to odpowiedź na to pytanie:
Atka pisze:Czy jakbym się umówiła z nią w jakiś dzień (najlepiej w sobotę, chociażby 7 stycznia), to ktoś by ze mną pojechał? Samochód mam, bardziej myślę o wsparciu merytorycznym.

Kicorek

[poprzednia][następna]